Vaikka sää olisi viikolla millainen tahansa, niin conipäivänä aurinko pilkistää pilvenkulmasta.


Von Aidainderin myyntipöytä ja Satu myyntiä edistävässä puvussa.
 

Shirocon järjestettiin lauantaina Savonlinnan taidelukiolla. Paikallinen pikkucon ei riemuinnut ohjelman määrällä, vaan enemmän hyvällä tunnelmalla, vaikka ohjelmasta tietenkin löytyi mm. perinteiset cosplaykilpailu, cosplaydeitti, pelihuone, kuvauspiste ja myyntipöydät. Von Aidainderin huikea kahdesta henkilöstä koostuva henkilökunta aloitti conin paikkakuntalaisen etuoikeudella jo perjantaina pääsemällä laittamaan myyntipöytänsä kuntoon. Pari vuotta aikaisemmin kaikki myyjät olivat samassa luokassa tai vähintään luokan oven vieressä käytävässä, mutta tällä kertaa yritykset ja taidekuja olivat sijoitettu eri luokkiin. Von Aidainder oli taidekujan puolella (vaikka maksoimme yrityspöydästä) samassa pöydässä missä vuosia aikaisemminkin. Oli kivaa olla tutussa pöydässä, mutta päivän mittaan alkoi tuntua siltä, että taidekuja ei ollut oikea paikka meille, ja olisi ollut myynnille edustavampaa olla yrityspuolella. Onneksi iso pöytämme sentään näkyi suoraan ovesta ulos.


 
Ahdoimme tavarat pöydälle ja toimme avuksi koulultani vaaterekin ja mallinuken. Aamulla toimme vähän lisää tavaraa ja toisen korkkitaulun johon ripustaa nastoista koruja. Pystyyn nostettavat korkkitaulut ovat helpottaneet pöydän ahtauden kanssa huomattavasti. Haaveilen edelleen kevyestä ja käytännöllisestä teline-ripustus-härdellistä, mikä olisi helppo pakata pieneen tilaan, kuljettaa ja koota, ja siihen mahtuisin huikeasti tavaraa, ja jonka saisi esim. myyntipöydän taakse pystyyn.


 
Lauantain asuvalinta oli World Cosplay Summit esikarsinta-asumme Nowa ja Alleyne. Ilta meni pitkäksi asuja korjatessa ja siistiessä. Aamu alkoi varhain mutta ajoissa! Kun ei tarvinnut kiirehtiä kokoamaan myyntipöytää ennen conin alkua, saattoi käyttää rauhassa aamun meikkaamiseen ja pukemiseen. Kumpa asut olisivat toimineet näin hyvin tai olleet näin siistit Traconissa... Olisi ollut myös kovin mukavaa pukea asuja rauhassa omalla asunnolla, juoda teetä siinä sivussa ja meikata peilipöydän ääressä. Cosplayssa on kuitenkin elintärkeää oppia meikkaamaan ja pukemaan pukuhuoneissa ja jopa wc-tiloissa ilman kunnon valaistusta ja joskus peilitkin voivat puuttua. Alleynen hankalien kenkien pukemiseen meni 15 minuuttia. Tasoitin Nowan hameen helmaa, ja nyt se oli todellakin nippanappa pyllynpeittävä roiskeläppä. Hilpaisimme koululle ilman sen enempiä ulkovaatteita. Tapahtuma oli jo alkanut ja yritimme kiireesti koota pöytämme loppuun. Paikalle pelmahti Itä-Savon (paikallinen sanomalehti) toimittajia jotka haastattelivat meitä lehteen. Meiltä kyseltiin asuistamme ja myyntipöydästämme.


 
Myyntipöytä kunnossa ja asut päällä. Taidekujan puolella seuraa pitivät paikalle olevat kaverimme, ja kun hiippaili käytävän toiselle puolelle, sieltä löytyi myyntipöytien takaa tuttuja joiden kanssa tuli juteltua pitkiä toveja. Parasta conissa olikin tuttujen kanssa juttelu <3. Ihan huippua oli myös se, miten conin valokuvaaja suostui tulemaan nopeaan puolen tunnin photoshoottaukseen Saimaan rantaan kuvaamaan pukumme. Meillä ei ole yhtään hyviä valokuvia asuistamme luonnon keskeltä. Nyt jos milloin kannatti kuvauttaa korjatut puvut asian osaavalla valokuvaajalla. Kuvia odotellessa siis.


After Life Unbound - lisää värejä tulossa!
 
Myynti sujui hiljaisesti koko päivän. Pöydästä löytyi syksyn uutuuksia, mm. upouuden After Life Unboundin ensimmäisiä tuotteita. Satu oli täydentänyt muovikoruvalikoimaa uusilla kampakoruilla, ja myös rusetteja oli tullut uusia, mm. lumihiutaleteemaisia Winter Wonderland rusetteja. Uudistuneita hengityssuojaimia oli myynnissä kolme kappaletta erikoishintaan. Hiuslaitteita oli mukana vain yksi kappale. Hiuslaitteet käyvät läpi uudistuksen ja malliston täydennyksen. Minulle vihjattiin Chibiconin tulevan jälleen Kuopioon lähempänä vuoden loppua, joten siellä sitten viimeistään näemme uudet hiuslaitteet! Von Aidainderin myyntipöytä myi tuotteiden lisäksi palvelua, jossa hintaa vastaan hiuksiin ommeltiin rasta. Rastan sai vapaasti valita saatavilla olevista väreistämme, ja ommeltu rasta kestää hiuksissa useita päiviä. Myyntipöydän äärestä saattoi helposti kävellä pois pitkäksikin toviksi ilman, että kukaan kävi edes kurkkaamassa pöydän tarjontaa. Alkoi nukuttamaankin siinä mukavalla pehmustetulla tuolilla istuminen.Seuraava con, jossa Von Aidainder häärää, on Katsudocon Jyväskylässä 13.-14.10.2012. Emme ole siellä myymässä, vaan pidämme sunnuntaina korupajaa ja teemme kasvomaalauksia. Tervetuloa!


Päivän loppupuolella pöydän järjestystä muutettiin kun korkkitaulut eivät enää jaksaneet pysyä pystyssä.

- Gali Von Aidainder alias Päivi