Päivän biisi: Triplestar featuring Xciter - One crazy Xmaz. PARTY HARD!

Jos etsit Von Aidainderia, olet oikeassa paikassa!
 
Katulamput sammuu vaan kaikki vielä nukkuu/
kaikki nukkuu/
Jäinen tuuli kaiken saa jäätyy/
kaiken jäätyy/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap
 
Tonttujoukko silloin korkkareillaan/
korkkareillaan/
Liukastelee yli linnan sillan/
linnan sillan/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap
 
Myyntipöytää tarjoo kunnon väki/
kunnon väki/
Netistä tonttu sen jo luki/
tonttu luki/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap
 
Olavinlinnaan veitikkaiset rientää/
veitikkaiset/
Myyvät tuotteit ja tuovat joulumieltä/
joulumieltä/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap
 
Tuotteita on siinä monenlaista/
monenlaista/
Kuiske kuulu ”Minkähän ostas/
minkähän ostas/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap 
 
Siinä myydään koko päivän ajan/
päivän ajan/
Kunnes ilta koittaa taivahalla/
taivahalla/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tap
 
Liukastelee joukko korkkareillaan/
korkkareillaan/
Kotikolohonsa yli sillan/
yli sillan/
tip-tap tip-tap tipe tipe tip tap tip tip tapOlavinlinna on oikeasti linna. Ja sinne mennään sillan yli.

Savonlinnan käsityöläismarkkinat Tuomaan markkinat järjestettiin 15.12.2012 Olavinlinnassa. Von Aidainderille tämä oli kolmas perättäinen vuosi kun olimme mukana. 2010 jaoimme pöytämme kouluni muotoilijoiden tuotteiden kanssa. Myynti sujui odotettua paremmin ja se oli kovin innostavaa! 2011 päivä oli hiljainen ja harkittiin tulemmeko uudestaan tänä vuonna. 2012 kaksi viikkoa ennen markkinoita saimme tervetuloa toivotuksen markkinoille myymään. Tiedonjaossa oli tapahtunut jokin virhe, ja kahden viikon varoitusajalla Von Aidainder vuokrasi pöydän ja kokosi tuotteensa. Se on selvää, etteivät vaihtoehtotyylin tuotteet mene kaupan tavalliselle kansalle. Tärkeää ei ole suuret voitot, vaan osallistuminen ja paikkakuntatoiminnan tukeminen. Saahan siitä aina näkyvyyttä ja voi yrittää levittää vaihtoehtopukeutumisen ilosanomaa. Ja BTW, Von Aidainder on jo 3,5 vuotta vanha!


Onnelliset omistajat - nämä siis.
 
Myyjiä kehotettiin pukeutumaan markkinoille joulun henkeen, ja meillähän ei todellakaan ole mitään tonttuvaatteita. Ajattelin laittaa suipot haltiankorvani olla vähän niin kuin tonttu/haltia. Haltiankorvista tuli mieleen Alleyne. Ja Alleynen puku on vihreä ja punainen, siis joulun värinen.
Tästä lähti idea pukea Alleynen ja Nowan asut Tuomaan markkinoille. Kun Alleynelle pukee sukkahousut ja pitkän paidan, ja ompelee pari kulkusta sinne tänne, asu on ihan riittävän tonttumainen. Nowan oranssista asusta pystyi hyödyntämään keltaisia ”sukkia” ja ”hanskoja”. Jalkaansa Nowa sain Kaiooshinin cosplayasun punaiset saappaat. Uskollisena alkuperäisteokselle Nowalla oli mukana ystäväapinansa Lou, jolle teimme pienen tonttulakin. Jos kuitenkin ottaa huomioon millainen teos on Queen´s Blade, siitä ovat tontut kaukana! Todennäköisyys, että kukaan tunnistaa asuja Alleyneksi ja Nowaksi, oli pieni. Minä saan käyttää asujani mihin huvittaa.
 
Intensiivinen kahden viikon valmistautuminen (joka alkaa sujua jo rutiinilla) huipentui lauantaihin. Myyntiä kesti 10–16. Aamu alkoi paljon aikaisemmin pukemisella ja meikkaamisella, ja itsensä ja tavaroiden toimittamisella Olavinlinnaan jalan hyytävässä tuulessa. Linnassa meille piti uskollisesti seuraa Cidi, joka oli pukeutunut oikein tyylikkääseen militaristiseen asukokonaisuuteen <3. Päivän aikana tuli nähtyä muitakin kavereita, opettajia ja oppilastovereita. Tylsä ehti iskeä useaan otteeseen, mutta onneksi pöydän takana ei tarvinnut seistä iltamyöhään asti.


Konferenssisali. Tuolla näkyy meidän pöytä!
 
Viime vuonna kirosimme myyntipaikkaamme huonoksi. Konferenssisali oli kylmä ja osa ihmisistä ei vaivautunut tulemaan sinne asti, mikä tuotti harmia kaikista perimmäiselle pöydälle, eli Von Aidainderin pöydälle. En olisi halunnut takaisin konferenssisaliin, mutta jälleen päädyimme sinne – onneksi emme perimmäiseen pöytään tällä kertaa. Sali oli yhtä pimeä ja vetoisa kuin aina ennenkin. Ihmisiä näkyi kuitenkin riittävän enemmän kuin viime vuonna. Aamulla oli sellainen ryysis, että Olavinlinnan ahtaat käytävät olivat ihan tukossa.
Meiän joulukoristelut.
 
Myynti sujui ihan kivasti ja saimme omamme pois. Tavaramme herättivät mielenkiintoa ja ihastusta ihmisissä. Mikään tietty tuoteryhmä ei noussut suosikiksi, vaan kaikkea ostettiin tasapuolisesti (lapsia tosin kiinnosti kovasti pöydän etulaitaan kiinnitetty sininen joulunauha, jossa oli kiinni kultaisia palloja – se ei ollut myytävänä). Mm. ihastuttava Frozen roses -silinteri ja pitsikaulus myytiin. Vaihtoehtotyylit ja tyyleihin liittyvät vaatteet ja asusteet voivat olla aika utopistisia tavalliselle kadun tallaajalle, joka ei ole koskaan edes goottia livenä nähnyt. Itsestään tuntuu, että on nähnyt kaiken mitä voi päälleen pukea, ja me tarjoilemme aika turvallisia ja tyypillisiä tuotteita. Meille tuotteemme eivät ole ennennäkemättömiä visioita ja villejä ideoita. Tuomaan markkinoilla kannattaa panostaa myös siihen, mitä tavikset voisivat tahtoa. Vaihtoehtopukeutumiseen erikoistunut pöytä oli hiukan erikoinen näky tuohipukkien keskellä (vaikka yritimme koristella pöydän hieman jouluiseksi), mutta yhtä lailla me olemme käsityöläisiä. Aina on joku, jonka joulu on enemmän cyberloxia kuin piparkakkutaloa. Olimme myös kuluneen vuoden aikana lakanneet näyttämästä taidelukiolaisilta. Eräskin rouva sanoi meidän näyttävän selvästi vanhemmilta kuin lukiolaiset.


 
Vaikka Alleyne ja Nowa ovat kuinka paljon ecchi viihteestä lähtöisin, ihmisille olimme kelpo tonttuja. Asumme saivat paljon positiivista huomiota ja meitä toden totta pidettiin tonttuina, vaikka emme itse kokeneet pukujamme mitenkään kummoisiksi. Ihmiset taisivat olettaa meidän valmistaneen asut varta vasten markkinoita varten. Etenkin venäläiset turistit tykkäsivät ottaa yhteiskuvia kanssamme, ja ihmisiä tuli pöytämme ääreen ihan vain ihastelemaan jouluisia vaatteitamme. Kukaan ei ihmetellyt miksi Satulla oli apina (miksi tontulla olisi apina?) tai miksi minun hameeni on niin kovin lyhyt ja erikoisen mallinen. Valitettavasti en kokenut tonttuilun lisänneen myyntiä. Reipas ulkomuoto tuo kuitenkin ihmisiä rohkeammin pöydän ääreen.


 
Seuraavan kerran Von Aidainder myy joskus jossakin. Haaveilemme iskusta DESUCONIIN. Jos valokuvissa näkyi kiinnostava tuote, ottakaa rohkeasti yhteyttä sähköpostiin dolly-doo@suomi24.fi ja kysykää lisää. Teemme myös mittatilaustöitä. Joululahjat kannattaa tilata viimeistään nyt!
 
Terveisin: Gali Von Aidainder alias Päivi