Valokuvia CosplayGaalasta (25.11.2012) Transformers Kiss Players joukkueestamme.
 
Valokuvia kuvauspisteeltä. Kuvat otti Esa Ala-Petäys.


Atari Hitotonari, Marissa Faireborn ja Shaoshao Li alias Miia, Päivi ja Satu. Mikrofonit eivät kuuluneet profiiliin, mutta pitäähän laulajilla nyt sellaiset olla.

Gaalan jälkipuheista olen saanut kuvan, että tyttöjen luonteet kävivät hyvin selväksi näytöksestä. Tosin kyllähän sitä pystyy  päättelemään vähän ulkonäönkin perusteella millaisista hahmoista on kyse.

Marissa on hyvä ja nostaa pukunsa yläosaa vähän ylemmäs...

KISU PURE! Tarinassa Shaoshaolla ja Marissalla on hankalasti selitettävä suhde toisiinsa. Shaoshao pitäisi siitä, ettei Marissa olisi niin ihastunut Optimus Primeen ja antaisille hänellekin vähän huomiota.

Erikoisin yksityiskohta Shaoshaon puvussa on kaulassa oleva panta jossa on iso lukko. Lukko on ihan aitoa kamaa, mutta panta sen sijaan on tehty kevyemmästä materiaalista. Teksti lukossa sanoo "Tulevaisuus". Pannan merkitys on enemmän symbolinen. Se tarkoittaa, että olemme kaikki sidottuja tiettyihin faktoihin nyt ja aina tästä eteenpäin. Ne ovat kuin lukittu panta kaulassamme, emme saa niitä pois. Shaoshaon kohdalla ehdoton totuus on, että hän tulee aina olemaan syntyperältään kiinalainen.

Teksti tyttöjen hihanauhassa sanoo Earth Defence Command, maanpuolustusjoukot. Pistän jossain vaiheessa tulemaan ohjetta siitä, miten meikataan silmät näyttämään suurilta esim. cosplayasuja varten. Kankaan vähyydestä huolimatta Gaalassa ei tullut kylmä. Itse asiassa pukuhuone oli jossain välissä kuin sauna, joka sai kauhulla miettimään tulevaa Japanin kisamatkaa ja helteitä siellä. Marissan kenkien nyöritykset pysyivät ylhäällä liimalla.

Atarin asu on puvuista onnistunein. Pieni valkoinen lappu "R2" tarkoittaa "Ryhmäkilpailu joukkue numero 2". Vippaskonsteista paras on laittaa kisanumero asun pahimman töppäyksen päälle. Jos asu on virheetön, numeron voi ripustaa selkään.

Aamulla junassa matkalla Hesaan oli hyvä viilata ja lakata kynsiä. Allekirjoittaneen taisteluvälineet ovat lähes aina kauheassa kunnossa. Käteni eivät kestä kylmää ja työtä. Enkä osaa tehdä mitään pitkillä kynsillä.

Valokuvia näytöksestä. Kuvat otti Kyuu Eturautti.
Osassa lavalta otetuista kuvista näytämme niin hassuilta! Meno oli selvästi kova. Lisää lavakuvia niin ikään Anikissa.


Nykyään cosplaykilpailuissa ei tunnuta antavan näytöksen jälkeen yhtään aikaa poseeraamiseen, vaan haastattelu alkaa heti. Näytösohjeistuksessa ei myöskään erikseen mainita mitään lavaposeeramisesta, mikä on sääli, koska aina yleisössä on joku, joka tahtoisi poseerauskuvan lavalta omiin muistoihinsa omalla kameralla. Me toivoisimme, että näytöksen jälkeen annettaisiin aina aikaa poseerata yleisölle yksilönä tai joukkueena - ei vain isona ryhmänä kaikkien muidenkin kisaajien kanssa! Oma näytös näpelöitiin loppumaan poseeraukseen näiltä tiimoin.

Atarin ilme on paras! Marissa ja Shaoshao vetävät tunteella.

You can FLY, Transformers! WHEEEEEE! Pallot lavan etulaidassa ovat tyttöjen sparkbotit Star Dust, Angela ja Zangetsu. Sparkbotit aukeavat eläimiksi ja näin cosplayn tiimoilta kerrottakoon, että nämä tässä ovat maalattuja styroksipalloja. Samalla kun valmistin asuja seurasin vasemmalla silmälläni Bakugan New Vestroiaa. Syntyi assosinaatio.

Gaalan kuulumisia löytää myös UruharaFC:n Facebookista. Seuraava con taitaakin olla Desucon Frostbite 16.-17.2.2013.

- Päivi Faireborn