Päivän biisi: Sarina Paris (DJ Mystik remix) - Look at us now

Päivän linkki: Leegolinna

 

Söötti video Moriconista

 

Hei äiti ja isä!

Kirjoitamme jälleen täältä Paltamosta, jossa olemme Moriconissa. Selvisimme perjantaista hengissä, vaikka päivän lopussa aloimme muistuttaa zombeja huonojen yöunien seurauksena. Linja-auto ei ollut paras mahdollinen paikka yöunien nukkumiseen. Onneksi megahienossa majoituksessa kelpasi nukkua univelat pois.

KCMoriconMeikkaus-normal.jpgAamun pimeä meikkaushetki ja kampaus, josta Päivi tunnetaan.

Lauantaina Moricon oli avoin kaikelle yleisölle. Fantasy Von Aidainder piti vartalomaalausnäytöstä tukikohdassaan. Emme tästä syytä pukeneet cosplayasuja, vaan käytännölliset ”työvaatteet” joissa pystyi maalaamaan ja olemaan maalattavana. Päivin kohdalla tämä tarkoitti hänen opiskelijahaalareita. Satu laittoi silmiinsä ns. ukkospiilolinssit, jotka saavat silmät näyttämään siltä, kuin ne kipunoisivat sähköä. Harvinaiset piilarit herättivät päivän aikana paljon huomiota ja kiinnostusta.

Tapahtuma alkoi klo 10:00 ja vähän myöhässä vartalomaalaus näytös lähti käyntiin. Maalausaiheeksi valittiin kasvit ja luonto, koska ne ovat näyttäviä ja helposti ymmärrettäviä. Inspiraationa käytettiin vartalomaalausta Valkmusa. Normaalisti kokovartalomaskeeraukset aloitetaan jaloista, mutta nyt lähdimme maalaamaan käsivarresta kohti kasvoja. Huoneessa oli hiukan kylmä, ja ajatus siitä, että Satun täytyisi puolialasti hytistä maalattava, vaikutti maalausjärjestyksen kääntämiseen. Huolellisesti ja yksityiskohtaisesti käsivarteen alkoi muodostua kukkaketju. Noin 9 tunnin aikana saimme tämän verran aikaiseksi:

Moricon6-normal.jpgTyrmistyttävän vähän etenkin kun kyseessä oli vartalomaalausnäytös. Maalausnäytös oli yleisölle avoin, mutta yleisöä ei juuri ollut. Suurin osa näytöksen seuraajista oli paikallista työvoimaa tai ohjelmanpitäjiä, jotka vähän väliä tulivat huoneeseen rupattelemaan ja aikaa tappamaan. Kiitos teille kaikille, olitte älyttömän hauskaa seuraa ja valaisitte hiljaista päiväämme! Joskus jutut menivät niin hulluiksi, ettei yhtään ihme jos kukaan muu ei uskaltanut tulla huoneeseen. Yleisön puute nakersi maalausintoa. Käytävällä kävi vilinää, mutta aika harvoin esim. cosplayjaajat tulivat katsomaan tai kyselemään mitään maskeerausvälineistä ja maalaamisesta. Vartalomaalaus ja cosplay eivät liity mitenkään toisiinsa, mutta maskeeraustaidosta on paljon hyötyä cosplayssa. Kun hallitsee ihomaalauksen, voi cosplayta huoletta sellaisia hahmoja, joiden toteutukseen tarvitaan esim. näyttävä kasvomaalaus tai maskeerattujen haavojen tekotaitoa. Jossain vaiheessa jokainen cosplayjaaja tarvitsee ihomaaleja (Päivin mielipide)!

Iso tai pieni maalaus, tekniikka ei muutu. Kasvien tekemisessä käytetään paljon erilaisia suteja ja menetelmiä. Ei auta tehdä kokovartalomaalausta tyhjälle salille - etenkään jos siitä ei selviä yhtään hyödyllistä maalaustekniikkaa.

Ihomaaleja voi ostaa seuraavista kaupoista:

Pilailupuoti-Pilis (Päivin käyttämiä Superstarin maaleja)

Punanaamio (Grimasin maaleja)

Grimas

Buttericks (Kryolanin maaleja)

P%C3%A4ivi-normal.jpg

Ahkeraa työskentelyä.

Toivottavasti cosplaypajalaiset saivat enemmän aikaiseksi kuin me, ja toivottavasti muissa ohjelmanumeroissa kävi enemmän kävijöitä. Tapahtuma ei suurilla ihmismassoilla herkutellut. Toisaalta järjestyshäiriöitä ei ilmennyt ja tapahtuma rullasi hyvin läpi koko päivän. Manganurkkauksessa oli luettavana paljon erilaisia japanilaisia sarjakuvia, työpajat löytyivät helposti ja etenkin origamipaja veti kävijöitä puoleensa. Myyntipöydissä oli tarjolla paljon mangaa, figuureja ja pehmoleluja, luennot pidettiin yleisön vähyydestä huolimatta ja CFT:n kuvauspisteellä sai käydä kuvauttamassa itseään. Moriconia oli kyllä mainostettu ahkerasti paikkakunnalla ja lähikunnissa, mutta vähän heikosti alan harrastajien tiedonlähteissä. Tämän seurauksena tapahtuma ei tavoittanut kohdeyleisöään riittävän tehokkaasti. Moricon tulee kuitenkin uudestaan – tällä kertaa valtakunnallisena tapahtumana, joka kerää conittajia pohjoiseen siinä missä mikä tahansa muukin con. Entistä kokeneempina sitä kohti! UruharaFC:llä on jo nyt uusia ideoita tulevaa Moriconia ja sen ohjelmaa varten.

Hauskan päivän ilta huipentui illanistujaisiin, joissa karaoke raikasi ja animea katsottiin. Oli ihan huippumeininki! Rankan päivän päätteeksi oli mukava saada vähän ruokaa ja lämmintä teetä. Kahden aikaan yöstä kippasimme majoituksessa sänkyihimme herätäksemme aikaisin sunnuntaina meikkaamaan. Emme ole koskaan viihtyneet conin ”iltabileissä” näin myöhään!  

Sunnuntain asut olivat Marissa Faireborn Transformers Kiss Playersistä, ja Satu puki päälleen Kandi Raver vaatteet. Päivän ohjelmassa oli cosplaykilpailu paikallisessa ravintola WetDogissa.

Moricon9-normal.jpgCosplayssa muuntautumiskyky on erittäin tarpeellinen.

Paikan päällä oli kiitettävästi porukkaa. Cosplaykilpailun alkua odotellessa juttelimme nuoren tytön kanssa, joka iälleen tyypillisesti oli innoissaan vaatteistamme ja peruukeistamme. Etenkin Satun värikäs olemus herätti mielenkiintoa, ja mukanamme olevat lelut ja sarjakuvat. Lapsien suhtautuminen cosplayhin ja erikoisiin pukeutumistyyleihin on ihanan vilpitöntä verrattuna esimerkiksi niihin aikuisiin, jotka näkevät cosplayn häröjen pervojen roolileikkinä. Jos jotakin ei ymmärrä tai ole nähnyt aikaisemmin, miksi pitää aina ensimmäiseksi suhtautua negatiivisesti? Vaatii paljon enemmän rohkeutta ymmärtää ja puolustaa, kuin pilkata. Yleensä ne, ketkä huutavat kovimpaan ääneen vihamielisiä mielipiteitään, tietävät aiheesta kaikista vähiten.            

Moricon7-normal.jpg   

Cosplaykisan juontaja Kyuu Eturautti ja tuomaristo. Marissalla on silmälasit, koska Päivi mystisesti kadotti toisen vahvuuksilla olevan piilolinssinsä.

Cosplaykisassa oli kaksi sarjaa: Työpajassa tehdyt asut ja avoin sarja. Työpajasarjassa oli mukana kolme valmista asua, ja avoimessa sarjassa vähän enemmän. Kilpailuun ei kuulunut näytöstä. Cosplayjaajien esiintymiskykyä ja hahmouskollisuutta arvioitiin poseerauksen perusteella. Saatiin ihan kunnon kisa aikaiseksi! Mukana oli hienoja asuja ja esityksiä, joiden järjestykseen paneminen tuotti tuomaristolle päänvaivaa. Kiitos kaikille osallistujille ja onnea voittajille!

MarissaXOptimus-normal.jpg

Marissa X Optimus Prime. Huomasimme Optimus Prime lelussa olevan on-off napin olevan off-tilassa. Kun napin laittoi on-tilaan, lelussa vilkkui valoja, se puhui ja piti hurjasti erilaisia ääniä! Tätä Optimus lelua ei pysty taittelemaan kulkuneuvoksi, mutta näköjään puuttuva ominaisuus on korvattu valoilla ja äänillä.

KCKandiJaMarissa-normal.jpg

Jahka ohjelma WetDogissa saatiin päätökseen, vaihdoimme siviilivaatteet ja suuntasimme asemalle, josta juna kuljetti meidät Mikkeliin. Useamman tunnin junamatka sujui rattoisasti torkkuen. Mikkelissä täytyi odottaa yli tunnin verran linja-auton lähtöä Savonlinnaan. Jätimme isot matkatavaramme säilytykseen ja suunnistimme lähimpään ruokapaikkaan syömään. Matkan aikana huonoa oloa, kiukkua ja väsymystä on helppo ehkäistä syömällä hyvin. Emme tulleet ajatelleeksi aseman menevän kiinni jossain vaiheessa iltaa. Kun palasimme asemalle, se oli suljettu juuri pari minuuttia sitten. Ehdimme jo pelästyä, että joudumme palaamaan maanantaina takaisin Mikkeliin pelkästään hakemaan tavaroitamme. Onneksi vartija oli vielä paikalla, ja saimme käydä hakemassa tavaramme. Matkan läheltä piti -tilanne.

Yhteenvetona matka Paltamoon oli onnistunut ja siellä oli oikein hauskaa! Ei se tapahtuman koko, vaan se tunnelma! Kiitos kaikille Moriconin järjestäjille hauskasta viikonlopusta. Piditte meistä oikein hyvää huolta. Toivottavasti kaikilla kävijöillä ja cosplayjaajilla oli yhtä hauskaa kuin meillä. Tulemme mielellämme uudestaan!

Seuraava con on Mimicon Mikkelissä 18.-19.5.2013. Sinne ei olekaan pitkä matka täältä Savonlinnasta! Jos sitä ennen cosplaykisata haluaa, Levels –pelitapahtumassa Jyväskylässä 13.-14.4.2013 on pelihahmoaiheinen cosplaykilpailu.

T: Päivi ja Satu

PS: Muistakaa ostaa kesän Desuconiin rannekkeet ajoissa!