Päivän biisi: Seileen - Jeux interdits

 

Hei äiti ja isä!

Terveisiä Paltamosta. Olemme täällä Moriconissa. Retki alkoi noin kuukausi sitten, kun saimme yhteydenoton, jossa kysyttiin olisimmeko halukkaita tulemaan Moriconiin pitämään ohjelmaa. Moricon järjestettiin ensimmäistä kertaa Paltamossa ja projektin taustalla toimivat paikallinen nuorisotoimi ja Paltamon Työvoimayhdistys ry. Huolimatta siitä, että kyseessä oli pikkucon kaukana Savonlinnasta, päätimme lähteä mukaan. Pieniä coneja täytyy tukea tai muuten ne eivät jaksa kasvaa isoiksi.

Perjantaina klo 4:00 aamulla seisoimme Savonlinnan linja-autoasemalla puhaltamassa saippuakuplia pimeälle taivaalle. Paltamossa ohjelma alkaisi 13:00. Jotta olisimme paikalla alusta alkaen, täytyi nousta aikaisin lähtevään linja-autoon. Emme nukkuneet yhtään edeltävä yönä. Tämä ei johtunut kiireistä pukujen kanssa. Puvut olivat siisteinä ja silitettyinä valmiina lähtöön hyvässä vaiheessa iltaa. Asuvalintoihin tuli vähän muutoksia. Satun oli tarkoitus laittaa sunnuntaille Atarin asu, mutta emme löytäneet asuun uusia kenkiä. Asun kenkien vetoketju hajosi aikoinaan Cosplay Gaalassa. Satu olisi voinut laittaa Marikin asun. Kaikki asun osat olivat kunnossa ja koossa, paitsi että pukuun kuuluva musta hihaton paita oli hukassa. Olin todennäköisesti unohtanut sen sinne kotiin… Lopulta Satu päätti pukea värikkäät ja näyttävät Kandi raver vaatteet. Otimme mukaan yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä asuja. Monimutkaisia pukuja, joihin kuuluu isoja proppeja, emme jaksaneet alkaa kantamaan pohjoiseen. Emme sitä paitsi olleet menossa esittelemään asuja, vaan ohjelmanpitäjiksi.

Valvomisen ja tylsän lähdön odottelun jälkeen oli helpotus viimeinkin päästä lähtemään ja nukkumaan. Matka sujui hyvin: Vähän pahoinvointia, musiikkia ja kevyttä torkkumista. Parin auton vaihdon jälkeen olimme puolen päivän aikoihin Paltamossa, jonka linja-autoasemalta oli lyhyt kävelymatka tapahtumapaikalle. Paltamo näytti juuri niin pieneltä paikkakunnalta kuin arvata saattoi.

Itse tapahtuma oli Työvoimatalon tiloissa. Fantasy Von Aidainderille oli varattu kokonainen huone ihomaalausohjelmaa varten. Tähän huoneeseen perustimme tukikohtamme ja teimme siitä henkilökohtaisen pukuhuoneemme. Työvoimatalossa kävi kuhina kun tapahtumapaikkaa laitettiin valmiiksi lauantaita varten. Ihmiset olivat kaikki kovin mukavia ja avuliaita, ja kiinnostuneita tulevan viikonlopun tapahtumista.

Moricon4-normal.jpg

Tukikohta ja sen valmistelu lauantaita varten. Vihreä Angry Birdimme Suolakurkku oli menossa mukana.

Perjantaina mitään varsinaista cosplay ohjelmaa ei ollut, mutta laitoimme silti siskoni kanssa cosplayasut päälle. WCS edustajina halusimme edustaa cosplayta niin paljon kuin mahdollista matkamme aikana.

Moricon3-normal.jpg

Päivin viikonlopun siviilivaatteet olivat hänen tummanpinkit opiskelijahaalarinsa ja niihin sopiva tähtitoppi. ”Henkilökohtaisessa pukuhuoneessamme” ei ollut muuta peiliä kuin piirtoheittimen peili. Sen avulla meikkasi vallan hyvin.

Cosplayasupaja käynnistyi klo 13:00 ja jatkui aina 19:00 asti. Jahka tavarat saatiin purettua ja asut käyttövalmiiksi, meillä meni 2,5 tuntia pukemiseen ja meikkaamiseen. Satu puki Ming Mingin asun, ja minä Kaiooshinin puvun. Molempiin hahmoihin täytyy tehdä aika runsas meikkaus. Etenkin Kaiooshinille, jolle täytyy kiinnittää korvat, maalata iho liilaksi ja kammata irokeesi profiilin mukaisesti. Oli mukavaa saada meikata ihan rauhassa. Ihmiset työvoimatalossa jaksoivat hämmästellä Kaiooshinin suuria suippoja korvia vaikka itse en pidä niitä mitenkään erityisinä, eivätkä cossaajat coneissa kiinnitä korviin mitään huomiota. Irtokorvat ovat niin normaali asia cosplayssa, ettei niistä jakseta innostua.

Moricon5-normal.jpg

Lopulta pääsimme valmiina ulos tukikohdasta tervehtimään pajalaisia yhdessä järjestäjien kanssa. Tarkoitus oli rupatella pajalaisten kanssa ja jakaa cosplaytietoa, mutta ujostus taisi olla molemmin puolista. Töitä tehtiin ahkerasti, ja ei oikein tiennyt kannattiko siihen väliin mennä häiritsemään. Osa pajalaisista vaikutti siltä, että he olisivat itse asiassa voineet neuvoa meitä! Päivän aikana pyörimme tapahtumapaikalla ja juttelimme tuntemattomien ihmisten kanssa enemmän kuin koskaan aikaisemmin coneissa. Henki oli tiivis työvoimatalossa, mikä teki tunnelmasta erityisen mukavan ja lämminhenkisen. Pienissä coneissa parasta onkin tiivis tunnelma. Ennen auringonlaskua Kaiooshiniä ehdittiin kuvauttaa ulkona pakkasessa – kuvia innolla odotellessa!

Olen Kaiooshinin puvun ensihetkistä lähtien pohtinut parasta tapaa tehdä hahmon hiukset. Animehahmolle tyypilliseen tapaan Kaiooshinillä on muhkeasti hiuksia. Kehittelin hiusjatkeita, valkoisella hiuksella päällystettyjä piikkejä, jotka saisi klipseillä kiinni jakaukseen, ja näiden päälle voisi kammata omia hiuksia peittämään kiinnityskohtia. Hiuspiikit näyttivät vähän höhliltä kun niitä sovitti. Ne eivät toimineet suunnitellulla tavalla ja olivat liian runsaan näköiset. Menin cosplaygallerioihin katsomaan miten muut Kaiooshinin cossaajat ovat hahmon hiukset tehneet. Tavalla tai toisella tehtynä osalla cossaajia oli mahtavia muhkeita irokeesejä – jotka näyttivät vähän höhliltä koska olivat niin älyttömän runsaita, että pään mittasuhteet menivät oudoksi. Olen tullut lopullisesti siihen tulokseen, että minun Kaiooshinillä tulee olemaan hiuksia vain sen verran kun minun irokeesini realistinen kantokyky on. Näin kampaus pysyy järkevissä mittasuhteissa, ja näyttää parhaimmalta.

Jahka päivä oli pulkassa ja meikit pesty pois, työvoimaa tungettiin kiitettävä määrä autoihin, jotka ruokakaupan kautta kurvasivat majoitukseen. Ulkopaikkakuntalainen työvoima majoitettiin mm. Paltamon Golfin mökkeihin. Majoitus oli mitä hienoin! Sinne olisi tosin ollut aikamoinen matka jalan, joten suuri kiitos Outokumpulaisille kyydeistä! Makuu- ja kylpyhuoneita oli useita, kalustettu keittiö moderni, sauna löytyi ja tilaa riitti. Jos olisi ollut kesä, terassille olisi voinut mennä grillaamaan. Kyllä siellä kelpasi majailla useampi yö.

Moricon2-normal.jpg

Mä jään tänne asumaan. Paras conimajoitus ikinä!

Moricon1-normal.jpg

Angry Birds suklaamunia. Pääsiäinen on selvästi tulossa.

Kirjoitamme lisää kuulumisia Paltamosta huomenna!

 

UruharaFCn Facebook

Moriconin kotisivu, josta löytyy paljon conikuulumisia ja linkkejä valokuviin viikonlopun ajalta.

 

Terveisin, Päivi ja Satu