Tsädää kaikki Desuttajat!

Päivän biisi: Ice Mc - It's a rainy day (Ferrari remix)

Päivän linkki: Fanfest

Desucon oli Lahdessa 14.-16.6.2013. Sää oli perinteiseen tapaan sateinen. Sadepilvet johtuivat UruharaFC stressitasosta ja negatiivisesta energiasta, joka kertyi tummiksi pilviksi taivaalle. Kumpaakaan meistä ei oikein huvittanut lähteä Desuun. WCS kiireet ja huolet saivat vähät välittämään Desun cosseista. Myös muuttunut tilanne töissä ja muut henkilökohtaisen elämän kiireet pitivät huolen siitä, että kaikkea muutakin tekemistä löytyi kuin pelkät cosplayasut. Perjantai-aamuna tavarat kuitenkin pakattiin laukkuihin ja matka kohti Kouvolaa, ja sieltä Lahtea, alkoi. Jos ei muuta iloa etelän päädyn coneista ole, niin ainakin se, että pääsee hetkeksi aikaa kotiin vanhempien luokse!

Luvassa vähän tekstiä ja selittelyä, ja enemmän kuvia.

 

Perjantai:

Conin aloituspäivälle perjantaille olimme molemmat varanneet vaihtoehtovaatteita:

Cyber-normal.jpg

Päivi oranssi cyber gootti

PS: Hall cosplaykisassa neonoranssi julistettiin tämän kesän muotiväriksi ;).

Hengityssuojain-normal.jpg

Ja ainoa Päivin Desuconia varten itselleen valmistama uusi juttu: Asuun sopivan hengityssuojain! Hengityssuojain on omin pikku kätösin maalattu ja koristeltu niiteillä.

KCRave1-normal.jpg

KCRave2-normal.jpg

Blogin pääpahat Kandi ja Cyber siinä.

KCKandiYksityiskohtia-normal.jpg

 

Lauantai

Lauantaille sattui ikävä kömmähdys. Olimme varanneet  cosplaypuvut mukaamme, joista Satun asu oli uusi ja käyttämätön. Päivillä oli entuudestaan tuttu Kaiooshin Dragon ball Z:stä. Kesken pukemisen huomasimme Satun asusta unohtuneen harsot, jotka olisi pitänyt sitoa kiinni hänen käsiinsä ja jalkoihinsa. Jos katse voisi tappaa, Päivi olisi verimössöä pukuhuoneen seinillä. Oli hänen vastuullaan ottaa kaikki asuun kuuluvat osat mukaan. Hetken aikaa pohdimme, mitä tehdä, ja lopulta Satu päätti olla pukematta cosplayta. Mieluummin cosplay on kunnolla ja kokonaisena päällä kuin vajaana. Vaikka Satulle jäivät tosi arkiset vaatteet käytettäviksi, niin parempi näissä oli olla. Pystyipä helpommin valokuvaamaan Kaiooshinin puvun! Kyllä siinä melkoiset tunteet itkusta raivoon risteilivät päässä, mutta eipä tuo olisi tuonut niitä harsoja käteen, ja onneksi ei sentään oltu mukana missään kilpailussa tms.! Näin viikkoa myöhemmin, kun asiasta kirjoittaa, on jo myrsky sisällä laantunut ja pystyy sanomaan jotain positiivistakin unohduksen puolesta, vaikka pukuhuoneessa ei tosiaankaan naurattanut!

KeijoBulma-normal.jpg

Kaiooshin ja Bulma

 

Sunnuntai:

Viimeinen con-päivä alkoi lupaavasti auringonpaisteella, mutta päättyi kaatosateeseen. Sääliksi kävi heitä, jotka joutuivat kävelemään asemalle ilman sateenvarjoa. Aamulla tungimme auton täyteen tavaraa ja köröttelimme Lahteen ulkoiluttamaan Pimeyden Enkeliä. Ei sen puoleen kaatosateessa ajaminenkaan ole yhtään kivaa. Pimeyden Enkeli majailee puvun suuren koon takia kotona, miksi tätä asua voi käyttää vain sellaisissa tapahtumissa, joihin mennään kodin kautta ja joihin saa auton vanhemmilta lainaan.

KuinFilmiT%C3%A4hti-normal.jpg

(valokuvaavat ihmiset sumennettu)

Kuten jo aikaisemmassa merkinnässä mainittiin, pukua oli hieman päivitetty viime vuodesta. Mietimme mahtaako asu kiinnostaa ketään, koska periaatteessa sama puku oli nähty jo viime vuoden Desuconissa. Vastaanotto oli kuitenkin järisyttävä, ja puku ja sen valokuvaaminen jaksoivat kiinnostaa ihmisiä koko tapahtuman ajan!

KCGal%26Enkeli-normal.jpg

Satu ei jaksanut kaiken kiireen keskellä enää cossia päälleen pukea (vaikka hän otti asun mukaan), vaan hän tyytyi avustamaan enkeliä ihanasti omana itsenään. Asuun kuuluvia shortseja leikellessä Satu onnistui viiltää sormensa pahasti ja tästä syystä hänen sormensa oli paketoitu laastariin koko viikonlopun ajan. Merkillinen väri-ilmiö Satun hiuksissa tarkoittaa sitä, että Satu palaa takaisin valkoisiin hiuksiin.

ECC2-normal.jpg

UruharaFC onnittelee tämän vuoden ECC-edustajaa hänen mahtavasta suorituksestaan sekä puvun että esityksen saralla! Desuconin kilpailujen tuloksia voi lukea TÄÄLTÄ!

 

Desucon viisi vuotta!

Tänä vuonna vietettiin Desuconin viisivuotis synttäreitä! Allekirjoittaneet ovat olleet mukana jokaisessa Desussa iloineen ja suruineen. Olemme valinneet jokaiselta vuodelta yhden valokuvan, jonka tahdomme julkaista muistona kaikista Desuconeista.

Desussa1-normal.jpg

2009 Desucon (kuvassa Ryukin puvussa Päivi pyörittää ympäri Satua Remin puvussa)

- Kolmas coni Päiville, toinen coni Satulle!

- Aikaa, jolloin ei tarvittu myyntisaleja, puheohjelmia tai cosplaykilpailuja, jotta olisi HAUSKAA (sekoilla)! Aika kului siivillä ihan vain patsastellessa ja ihmetellessä.

 

2010 Desucon (kuvassa Päivi Brooklynin puvussa, taustalla kaksi tunnistamatonta henkilöä, joista toinen yrittää syödä Päivin leivosankan)

- Pikkuhiljaa alkaa tajuamaan, ettei jokaiseen coniin ehdi ommella uutta asua...

- ...koska olisi hyvä saada ne edelliset valmiiksi, ennen kuin aloittaa uusia...

- ...ja siihen asun tekemiseen kannattaa varata melkoisen paljon aikaa!

 

Desussa2-normal.jpg

2011 Desucon (kuvassa Satu ihan omana itsenään)

- Tuskainen con, koska yksikään cossi ei ehtinyt valmistua ja kaikki meni pieleen :(. Sai miettimään, mitä järkeä on coneissa ja cosplayssa.

- Mutta Satu oli tosi nätti ^_^!

 

2012 Desucon (kuvassa Satu Halibelin asussa ja Päivi Pimeyden Enkelin asussa)

- Kolmipäiväinen con!

- Josta lauantaina Päivi kilpaili Eurocosplay karsinnassa ja sijoittui 3. sijalle! Asu oli Claudette Vance Queen´s Blade Rebellionista.

- Conin päätteeksi Satu paiskasi Halibelin asun roskiin, koska se oli niin mahdoton pitää päällä :/.

 

Seuraava con on KAWACON Joensuussa 29.-30.6.2013 eli pika pikaa!

 

- Päivi ja Satu

 

PS Ja pidetään jatkossa ne pukuhuoneet siisteinä. Kun siivoaa koko kesän hotellia, niin ei tahdo tulla cosplaypukkariin toteamaan, että täälläkin olisi siivoojalle käyttöä.