Päivän biisi: Supreme Kai theme

 

DRAGON BALL Z

KAIOOSHIN (Kaiooshin on hahmon nimi Suomessa. Japanissa hahmo on Higashi no Kaiōshin ja Amerikassa Supreme Kai)

Asun valmistanut ja sitä käyttää: Päivi Asikainen

Valokuvat: Satu Asikainen

Keijoshin-normal.jpg

Kaioshin-normal.jpg

Kaiooshin-normal.jpg

Keijosama-normal.jpg

Keijokainen-normal.jpg

Tässä viisi parasta kuvaa päivältä. Yksikään ns. taisteluposeeraus valokuva ei onnistunut, joten joudumme tyytymään istumiseen ja ihmettelyyn. Parempi onni seuraavalla kerralla!

Seuraava DBZ asu on Tapion elokuvasta Wrath of the dragon. Irokeesi+lateksikorvat linjalla jatketaan siis!

 

Faktoja Kaiooshinin asusta:

- Asun valmistaminen alkoi kiinnostamaan 2011 keväällä, mutta valmistus aloitettiin vasta 2012 syksyllä. Puvun valmistus sujui kuin tanssi, mutta kampauksen kanssa on käyty kädenvääntöä alusta alkaen.

- Kampaus on tehty omiin hiuksiin. Ei peruukkia, hiusjatkeita tai tekokaljua, vaan ihan ikioma irokeesi. Kaiooshiniä varten hiukset täytyy värjätä valkoiseksi. Harvoin vaalennus onnistuu täysin, ja hiusten juuri jää kellertäväksi. Hiusten valkaisussa käytetään apuna sinistä pigmenttiä, joka vähentää keltaisuutta. Pigmenttiaine levitetään märkiin hiuksiin, annetaan vaikuttaa ja pestään pois. Lauantaina aamulla hieroin hiuksiini pigmenttiä ja hiukset värjääntyivät liilaksi. Ne piti pestä viisi kertaa shampoolla ennen kuin väri alkoi muistuttamaan valkoista. Ja hiusten juuri oli ihan yhtä keltainen kuin ennen pesua!

- Asun housut ovat piirun verran liian pienet pohkeiden kohdalta. Housuissa käytetty turkoosi kangas on laadultaan erittäin heikkoa. Väri haalistuu jo pelkästä silittämisestä, ja kangasta ei saa pestä hankaamalla, tai väri kuluu kokonaan pois.

- Olemme antaneet Kaiooshinille lukuisia hölmöjä lempinimiä: Keijo, Keijoshin, Mahtis Keijo, Keijokainen, Turbo keiju, Kaitsu...

- Suosikkikohtani asusta ovat punaiset saappaat ja keltaiset korvakorut.

- Korvat ovat ostettu Aradani Studios. Korvia on todella vaikea liimata päähän niin, että ne olisivat symmetrisesti.

- Kasvojen maskeeraukseen menee noin 2 tuntia. Kasvot maalataan liilalla ihomaalilla, ja vaalennetaan valkoisella puuterilla. Otsalle taittuvat hiukset täytyy liimata päähän kiinni jotta ne pysyisivät vasten kasvoja. Käsiäni maalaan harvoin, koska ihomaalisista käsistä jää tahroja kaikkialle - ennen kaikkea asuun.

 

Desuconissa Kaiooshin herätti ihastusta nostalgisena hahmona (90-luvun alku) ja sai kiitosta huolellisesta toteutuksesta.

 

- Mahtis Päivi