Päivän biisi: Uniting Nations - Out Of Touch

Buahaha-normal.jpg

"Otetaan sellainen kuva, jossa maataan maassa". Siinä taivaan liian kirkasta sineä katsellessa alkoi naurattamaan ja tuli ihan kyyneleet silmiin, mutta onneksi eivät kajalit sen kummemmin poskille valuneet.

 

Animecon järjestettiin 13.-14.7.2013 Kuopion Musiikkikeskuksessa. UruharaFC varasi töistä hyvissä ajoin vapaata viikonloppua varten, mutta valitettavasti heinäkuun oopperasesongin keskellä käsky kävi töihin lauantaina. Ensin ajattelimme viettää viikonlopun Savonlinnassa murjottamassa, mutta olisihan se ollut sääli jättää käyttämättä ostetut rannekkeet. Sunnuntaina oli vapaata töistä, joten hyppäsimme linja-autoon ja suuntasimme kohti Musiikkikeskusta yhden päivän coniretkelle! Päätöstä lähteä vahvisti uudet ja käyttämättömät cosplayasut, joita oli ihan pakko päästä koekäyttämään.

Lauantaina töiden jälkeen aloimme pakata tavaroita ja valmistautua lähtöön. Vaikka aluksi piti lähteä ihan vain pelkän käsilaukun voimalla, niin mitä lähemmäs lähdön hetki tuli, sitä enemmän "varmuuden vuoksi mukaan" -tavaroita alkoi kertyä isompaan laukkuun. Nukkumaan käyminen venyi yöhön asti johtuen pääasiassa siitä, että siivosin asuntoa. Vaikka olisimme vain alle vuorokauden reissussa, on kurjaa palata likaiseen asuntoon. Lattiat pitää olla puhtaat ja tavarat paikoillaan!

Normaalisti emme välitä matkustaa cosplayasuissa ja näyttäydymme puvuissa mieluitenkin vain conipaikoilla. Sunnuntaina riehaannuimme ihan täysin, ja astuimme linja-autoon cosplaypuvut päällä. Pitäähän sitä joskus vähän repäistä! Sunnuntain puvut olivat Beyblade Metal Masters sarjasta Kyoya Tategami ja Nile. Nämä uudet asut tulevat mukaamme Japaniin World Cosplay Summittiin ja ovat lehdistöasumme. Tarkkailimme asujen kestävyyttä ja toimivuutta käytännössä, jotta Japanissa ei sitten ilmene mitään yllätyksiä pukujen käytössä. Beyblade on pyörinyt hyvän aikaa Suomen telkkarissa, ja seurasimme uteliaina, olisiko joku tunnistanut hahmot.

Animecon2013Peilikuva-normal.jpg

Pakollinen peilivalokuva pukuhuoneesta. Upouusi ja ihana Seto Kaiba figuuri Yu-Gi-Oh! sarjasta.

Kuopiossa kipitimme tuttua reittiä Musiikkikeskukselle. Tapahtuma oli myyty loppuun, ja paljon väkeä pyöri niin Musiikkikeskuksen ulkopuolella kuin sisälläkin. Pysähdyimme Urumin myyntipöydällä lunastamassa muutaman varaamamme tuotteen. Siinä kun tuotteita odotimme, vähän matkan päähän meistä pysähtyi pari nuorta miestä, joista toinen alkoi selittämään Beybladesta. Sana "paska" esiintyi ihailtavan monta kertaa. Se oli tyrmistyttävää! Vähän matkan päässä seisoo sarjan faneja, ja toinen puhuu suutaan puhtaaksi siitä, miten paska sarja on. Me olemme olleet 2 minuuttia tapahtumapaikalla, ja saamme kuulla selkeän mielipiteen aihevalinnastamme. Vaikka kommentointi ei tapahtunut meille, tuntui se silti henkilökohtaiselta. Jokaisella on mielipiteen vapaus - se on eri asia missä tilanteessa mielipiteen esittää. Hipsimme pukuhuoneeseen viimeistelemään asumme. Puvuissa ei ollut mitään vikaa. Ne onnistuivat oman taitotasomme mukaisesti ja kyllä näillä kelpaa Japaniin lähteä. Silti ilkeä tunne jäi takaraivoon. Kun kulki tapahtumapaikalla ihmispaljouden keskellä, tuntui, kuin muut conittajat olisivat katsoneet halveksien aihevalintaamme. Olemme tunteneet olomme jopa ecchi-sarjojen puvuissa itsevarmemmiksi, vaikka luulisi niitä nimenomaan pidettävän mauttomina. Päätimme suhtautua asiaan kuin aikuiset  ja olla välittämättä muiden mielipiteistä, mutta kävihän sitä mielessä olisiko nuorempi cossaaja kenties lähtenyt itkien tapahtumasta.

Onneksi päivän aikana tapasimme Beyblade sarjan faneja ja ihmisiä, ketkä eivät sarjaa tunteneet, mutta pitivät asuistamme. Pitää olla uskollinen itselleen ja edustaa ylpeänä sarjoja, joista pitää! Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista kummallisista pelisarjoista ja näitä on tullut pohdittua ihan tosissaankin. Emme voi sanoa kaikkien sarjojen olevan huipputason animeviihdettä, mutta Suomidubbi ja se, että sarjan kohdeyleisö ovat lapset ja varhaisteinit (mikä vaikuttaa kovasti mm. sarjan juoneen) ei vielä tee mistään sarjasta huonoa.

BakuKyoya-normal.jpg

Päivän aikana ei oikein ehtinyt tehdä mitään erikoista. Yllätimme kavereita, katselimme myyntipöytiä ja ennen kaikkea pyörimme tapahtumapaikan lähiympäristössä valokuvaamassa asuja. Meillä ei ole valokuvaajaa. Harvoin saan kavereitani kuvaamaan asujamme. Kuvaamme Satun kanssa toisiamme, ja kameran automaattilaukaisija on kovassa käytössä. Vielä ennen linja-autolle palaamista kävimme katsomassa esityskilpailun. Kilpailussa esiintyneet joukkueet tekivät kaikki hyvän suorituksen ja näytökset päättyivät jopa niinkin aikaisin, että ehdimme hyvissä ajoin pakata tavaramme ja lähteä kohti linja-autoasemaa.

PeliTilanne-normal.jpg

Let it rip - Antaa palaa! Toiminnallisia valokuvia oli yllättävän vaikea ottaa.

KunKissaNukkuu-normal.jpg

Pieni unelias nemuneko tuliaisiksi kaverille. Nämä ovat niin suloisia! Tällä hetkellä nemunekot ja alpacassot ovat kysyttyä tavaraa myyntipöydistä. Yhdessä myyntipöydässä oli iso pino suuria nemunekoja. Seisoin pöydän edessä ja haaveilin pinon romahtavan päälleni, jotta voisin hautautua söpöihin kissoihin.

Tapahtuma sai arvoisensa päätöksen kun Kuopion ylle puhkesi kunnon ukkosmyrsky. Onneksi olimme ottaneet siviilivaatteet mukaan. Cosplayasut olisivat voineet mennä pilalle sateessa. Myrskyn keskellä linja-autoasemalle kävellessä sateenvarjo ei paljoa suojannut. Sääli heitä, keillä ei ollut edes sateenvarjoa. Jahka pääsimme takaisin Savonlinnaan ja asunnolle, väsymys muistutti itsestään: Silmäni olivat punaiset verisuonimöykyt!

Kyoyan ja Nilen asut olivat oikein mukavat käyttää ja käytännölliset. Nilen kenkiä täytyy vähän vielä korjailla.

DSCN1310-normal.jpg

Paluu arkeen ja takaisin töihin. Rumba ompeluhuoneen ja hotellin välillä jatkukoon.

 

- Päivi