Päivän biisi: Yu+Ki - Kokoro no yuki

 

Valokuvia sunnuntain photoshootista Animeconista! Nyt paljastetaan UruharaFC:n ns. mysteeripuvut. Kyseiset asut tulevat mukaamme World Cosplay Summittiin lehdistöasuiksi. Asut korvaavat Bakugan puvut, jotka vaihdettiin pois teknisistä ja aikataulullisista syistä.

 

BEYBLADE METAL MASTERS (Metal saagan 2. tuotantokausi)

KYOYA TATEGAMI

Asu: Päivi Asikainen

Peruukki ja propit: Satu Asikainen

Asua käyttää: Päivi Asikainen

 

NILE

Asu: Päivi Asikainen

Peruukki ja propit: Satu Asikainen

Asua käyttää: Satu Asikainen

 

Vähän faktaa Kyoyan asusta:

- Kyoyan nimi oli aluksi vaikea lausua, miksi kutsuimme häntä nimellä Kyoka. Nimen lausuminen helpottui, kun kuuntelimme riittävän pitkään animesta, miten nimi lausutaan.

- Asu on yhtä tukikangasta. Liivin vihreä pellava on kokonaan tukikankaan peitossa, koska muuten kankaasta näkyi lävitse valkoinen vuoritus. Housujen materiaali on paksu trikoo. Trikoo on täydellisen väristä, mutta joustavuus täytyi poistaa tukikankaalla. Koko ajan pelottaa, milloin housujen tukikankaat päättävät alkaa irtoamaan.

- Asussa pidän eniten vyöketjusta. Jaksoin näpertää siitä tarkalleen profiilin mukaisen ja värjäys onnistui. Vähiten pidän liivin väristä. Se on liian tummanvihreä.

- Asuun ostetut piilolinssit suurentavat silmiä, mikä on ei-toivottu ominaisuus. Kun ostin tummansiniset linssit, niiden yhteydessä ei mainittu mitään suurentavasta ominaisuudesta! Crossplayssa käytän mieluitenkin normaalikokoisia linssejä. Pyrin välttämään voimakasta silmien rajaamista, mutta Kyoyalle täytyy laittaa kunnolla kajalia. Silmäni näyttävät muuten liian pyöreiltä.

- Asuun kuuluvat terävät kulmahampaat ovat ostettu Aradani Costumes.

- Kyoyan asun kanssa käytän mielelläni harmaata olkalaukkuani, koska se muistuttaa Kyoyan animessa käyttämää laukkua.

- Asun nahkaisissa osissa on käytetty aitoa nahkaa.

- Housujen ja liivin läppätaskuihin on laitettu retkipatjaa täytteeksi. Taskut ovat tikattu umpeen.

 

Vähän faktaa Nilen asusta:

- Eniten pidän asun vihreästä mekosta. Se onnistui hyvin ja vihreä kangas on oikein ihanaa. Hahmo pomppaa hieman esiin muiden hahmojen joukosta johtuen juuri kirkkaan keltaisesta takista ja vihreästä mekosta. Eniten päänvaivaa tuottivat Nilen kengät ja nilkkakorut. Nilkkarenkaat ovat tehty foam arkeista, silikoniputkesta ja säilyketölkeistä. Paljon liimaa, teippiä ja maalia. Korut suljetaan takaa hakasnauhoihin tehdyillä nyörityksillä. Kengät ja niiden värjäys tekevät minut hulluksi!

- Mekon helmaläpät ovat vuoritettu mustalla satiinilla, mutta yläosaa ei ole.

- Laukaisijan päällä oleva kuvio on vapaasti inspiroitu animen epäselvästä kuvasta, josta erottui vain hieman värejä ja muotoja. Laukaisijat näyttävät erilaisilta jokaisessa kuvassa, mikä ajoi lopuksi siihen, että vain yksi kuva valittiin ja sen mukaan tehtiin.

 

Metal Masters tarinan mukaan Kyoya voittaa itselleen paikan Japanin Beyblade maailmanmestaruusjoukkueeseen, mutta ei ota tätä vastaan, koska tahtoo pelata joukkueeseen kuuluvaa päähenkilöä Gingkaa vastaan. Kyoya matkustaa Afrikkaan, jossa joukkue muodostetaan vapaasti riippumatta siitä, mistä maasta olet kotoisin. Wild Fang joukkue sisältää Kyoyan ja Nilen lisäksi Demuren ja Kyoyan kaverin Benkein (joka esiintyy joukkueen sisällä valenimellä Masked Bull). Loppujen lopuksi Kyoya pääsee kohtaamaan Gingkan ja tämän joukkueen Gan Gan Galaksin, mutta kovan väännön jälkeen Japanin joukkue jatkaa matkaa maailmanmestaruuksissa ja Wild Fang joutuu taipumaan tappioonsa. Kyoya ja Nile kuvataan alusta alkaen tehokaksikkona ja heidän persoonansakin ovat melko samanlaiset: molemmat ovat tympeitä ja janoavat voittoa.

Kyoya-normal.jpg

Kyoya1-normal.jpg

Kyoya3-normal.jpg

Kyoya2-normal.jpg

Tategamien huligaanipenskat pitäisi laittaa häkkiin. Tarinan alussa Kyoya keskittyy enemmän pahantekoon kuin harjoitteluun. Hän voisi ostaa ehjiä vaatteita, etenkin paidan joka peittää vatsan. Ja mistä lapsi parka on saanut arvet kasvoihinsa!?

Animecon2013Nile1-normal.jpg

Nile (hahmolla ei tiettävästi ole sukunimeä). Hahmon nimi kääntyy suomeksi "Niili", joka on Afrikassa virtaava joki. Vaikka Nilen kotimaata ei animessa mainita, niin hahmo kielii voimakasta egyptiläistä henkeä alkaen nimestä aina beyblade kiekkoon asti, joka on Vulcan Horuseus 145D (teemanaan egyptiläisen mytologia haukkapäinen Horus-jumala).

Animecon2013Nile2-normal.jpg

Animecon2013Nile4-normal.jpg

Hyvin oleellinen osa Beyblade asua ovat laukaisija ja kiekko. Sarjassa käytettäviä melko suuria kahvalaukaisijoita ei saa kaupoista. Satu on valmistanut asuihin kuuluvat laukaisijat. Kiekot ovat ostettu mahdollisimman halvalla Ebaysta. Animeconissa kokeilin laukaisijaa, ja se itse asiassa toimi! Oli todella macho olo katsella omalla kahvalaukaisijalla lähetettyä kiekkoa pyörimässä asfaltilla aina siihen asti, kunnes kiekko meni hajalle, koska laukaisin sen liian korkealta. Onneksi liima on keksitty. Sen siitä saa kun antaa aikuiselle lasten leluja leikittäviksi.

Käytämme asuissa rannekoruja, jotka ovat tuttuja animesta, kun hahmot pelaavat Afrikan joukkuekarsinnassa.

Erityisen jännittävän asuista tekee se, että Kyoya ja Nile ovat osa Afrikan joukkuetta Beybladen maailmanmestaruus turnauksessa. Me muodostamme Suomen joukkueen cosplayn maailmanmestaruus kisoihin. Käymme läpi samoja tuntemuksia hahmojen kanssa matkallamme kohti Japania!

 

- Päivi