Kahdeksatta kertaa järjestettävä Tracon kutsui taas kävijöitään Tampereelle. UruharaFC pakkasi laukkunsa ja suuntasi perjantaina junalla kotiin Kouvolaan. Sieltä matka jatkui varhain lauantaiaamuna autolla Tampereelle. Conin väliin jättäminen ei tullut kuuloonkaan, koska perinteen mukaisesti tämän vuoden WCS-edustajat ovat mukana valitsemassa ensi vuoden edustajia. Tuomaristo koostui peräti seitsemästä ihmisestä! Yksi valitettavasti joutui perumaan, joten lopuksi meitä oli kuusi tuomaria.

Tuomaristo-normal.jpg

Aape (Shufu) ja Janne (Elffi), vuoden 2011 WCS joukkue.
Maiju (Majo) vuoden 2012 WCS joukkueen toinen jäsen.
Bell (Calssara) vuoden 2009 ja 2011 Saksan WCS joukkueen toinen jäsen
.
Ja tietenkin me kaksi, eli Satu ja Päivi vuoden 2013 WCS joukkueesta.

KurumiManami-normal.jpg

Lauantaina minulla ja Päivillä oli päällämme uutuuttaan kiiltävät cosplayt Kimagure Orange Road animesta (Suomessa sarja tunnetaan nimellä Superperhe). Olimme pukeutuneet päähenkilön pikkusiskoiksi Manamiksi (Maija -> Päivi) ja Kurumiksi (Niina -> Satu). Harmaat koulupukumme toimivat muuten kuin unelma, paitsi että asuja varten ostetut valkoiset kengät päästivät liimaa saumoistansa ja värjäsivät kengät täyteen keltaisia laukkuja. Kengät täytyy maalata valkoisiksi, jos niitä mielii käyttää jatkossa, sillä pesu ja valkaisu eivät tule auttamaan T_T… Onneksi laikukkaat kengät eivät haitanneet itse tuomarointia, jonne selvisi tänä vuonna ilahduttavan paljon joukkueita! Kaiken kaikkiaan tuomaroimme 12 joukkuetta ja näistä 11 tuli lavalle asti. Oli myös ilahduttavaa nähdä, miten kisaajat todella panostivat pukuihinsa ja näytöksiinsä. Palkintosijoja päätettäessä ei riidoilta vältytty ja vasta kunnon kädenväännön jälkeen saatiin sijat päätettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jäitte ilman palkintoa, niin suorituksenne ei ollut huono – emme voineet antaa palkintoja muuta kuin kolmelle ja kunniamainintakin oli ensimmäinen laatuaan Suomen WCS karsinnassa! Kannattaa ehdottomasti jatkaa kisailua ja ensi vuonna voi se edustuspaikka tulla!

Upean ja tiukan kisan voittajiksi selvisivät Heidi Päivinen ja Maria Parviainen. He esittivät hahmoja Melty de Granite ja Maxima Enfield pelistä Shining Hearts. Parviainen edusti Suomea 2012 Eurocosplayssa.

Vuoden 2014 World Cosplay Summit Suomen joukkueen Facebook

 

Päivä kului pitkälti tuomarointihuoneessa. Puolessa väliä päivää pidimme tauon, jonka aikana kävimme kuvauttamassa pukujamme. Vähän ehdimme conialueella pyörähtää, syödä, shoppailla ja kavereita moikata. Kisan ja palkintojenjaon jälkeen kävimme ottamassa puvut pois ja siirryimme lattiamajoitukseen. Majoitukseen saapuessamme olimme molemmat aivan puhki, eikä asiaa helpottanut mieletön päänsärky, joka vaivasi allekirjoittanutta. Kun lopultakin kippasimme lopen uupuneina ilmapatjallemme, niin uni tuli silmään hetkessä. Makoisat unet jatkuivat aina siihen asti, kunnes joku alkoi kuorsaamaan kovaan ääneen lattiamajoituksessa. Voi miksi unohdimme korvatulpat!? Ilmapatja oli kuitenkin parasta pitkään aikaan, sillä tähän mennessä olemme aina kärvistelleet kovalla lattialla.

Aamulla oli särky tiessään ja saatoimme hyvillä mielin palata Tamperetalolle. Olimme kaavailleet sunnuntaille Tenkoa ja Lunaa, meidän finaaliasujamme WCS:stä, mutta pukujen korjaustyöt pääsivät venymään. Lopulta päätimme korjata puvut ensin kunnolla loppuun, ja vasta sitten ottaa ne mukaan johonkin coniin. Päivi otti mukaansa Pimeyden enkelin asun ja minä olin Kandi raver.

DarkAngel%20%282%29-normal.jpg

Pimeyden enkelin puvusta löytyy blogista tietoa TÄÄLTÄ.

DarkAngel%20%281%29-normal.jpg

Räyh!

Pimeyden enkeli majailee kotonamme Kouvolassa ja näin ollen Päivi voi käyttää asua vain sellaisissa coneissa, joihin kuljemme kodin kautta. Puku on iso ja tarvitsee auton, jotta sen saa kuljetettua. Vaikka itse puku on aina sama, niin Päivi muokkaa pukuun kuuluvaa meikkiä ja kampausta, jotta enkelissä olisi joka kerta jotain uutta. Samalla tapaa myös minä muokkaan kandi raver asuani ja tälläkin kertaa minulla oli uudenlaiset vaatteet ja kampaus.

KCKandiRaverTracon-normal.jpg

Sillä aikaa kun Päivi meikkasi pukuhuoneessa, patsastelin ulkona ja yritin mahtua yhteen jos toiseen paikkaan sisätiloissa. Lopulta luovutin, sillä ihmisiä oli yksinkertaisesti niin paljon, etten vain mahtunut sekaan. Myyntipöytäsali oli niin täynnä, ettei pöytien ääreen kannattanut edes yrittää tunkea. Lauantaina olimme sen verran uskaltautuneet sekaan hyppäämään, että saimme ostettua Päiville hänen himoitsemansa nemu nekon.

Kisu-normal.jpg

Persikan värinen kissa on tuliainen Desuconista 2013 vanhemmillemme.

Etsimme aluksi mustaa kissaa, jolla on vesimelonin viipale päässä, mutta sitten saimme käteemme harmaan kissan, jonka päässä istui pieni punainen mustekala. Se oli vielä ihanampi kuin vesimelonikissa! Mustekalateemaista ostostamme täydensi lonkerokorvakorut, jotka Päivi osti itselleen.

Mustekalakorvikset-normal.jpg

Tapasimme kandi raver kavereitamme Traconissa ja he antoivat meille lahjaksi mm. tarroja, meikkiä ja haalarimerkin :D! Tahdon vielä muistuttaa, että jos tätä lukee joku yksinäinen kandi raver, niin ota yhteyttä minun sähköpostiini ja pian et ole enää yksin ;). Meitä on monta!

Sunnuntaina meitä kiinnosti päivän cosplaykilpailut. Halusimme erityisesti nähdä esityskilpailun, jossa ystävämme kiskaisivat mahtavan suorituksen lavalla ja saivat tästä myös palkinnon itsellensä :D! Hienoa poijjat! Tämän lisäksi meitä kiinnosti Nordic Cosplay Championshipsin karsintakilpailu, sillä olemme molemmat ajatelleet osallistua Desuconissa pidettävään karsintakilpailuun kesällä 2014.

Kilpailujen seuraamisnautintoamme vaivasi yksi ikävä asia: Yleisön käytös nimittäin. Jatkuva huutelu alkoi käydä meidän molempien otsaverisuoneen ja lopulta teki mieli marssia lavalle ja huutaa, että olkaa #%&+¤ hiljaa! Se huutelu sieltä pimeästä on ihan oikeasti todella ärsyttävää! Se antaa kuvan, että koko kilpailu on vain vitsi, jossa yleisön kuuluu esiintyä, eikä kisaajien. Juontaja saa nakella nokkelia vitsejä, mutta yleisö istuu hiljaa ja antaa vuoron heille, ketkä lavalle uskaltautuvat. Kisaajat eivät tiedä, mitä lavalla tapahtuu ja on varmaan todella ahdistavaa tulla esiintymään, kun yleisö tirskuu jollekin. Vaikka lavalla tapahtuisi mitä tai sinne tulisi kuka, niin yleisö pysyy hiljaa, ellei oikeasti kaivata yleisön reaktiota. Näin yleisö kunnioittaa esiintyjää ja antaa hänelle rauhan esiintyä.

Toinen meitä hieman vaivannut asia oli joidenkin vänkäreiden käytös. Pääsääntöisesti meistä pidettiin hyvää huolta ja vänkärit jaksoivat hymyillä, mutta kyllä oli masentavaa törmätä ei-niin-palveluhenkisiin vänkäreihin, joiden asenne conittajia kohtaan oli ylenkatsova. Jos tietää, ettei jaksa pitkiä työpäiviä ja ei pysty selviämään työtehtävistään ilman syyllistävää asennetta, niin ei kannata hakeutua vänkäriksi. Yhden vänkärin ikävä käytös voi pilata koko conin, ja aivan samalla tapaa iloinen ja avulias vänkäri voi olla koko conin pelastus.

Henkiin jäätiin ja suunta käy kohti uusia seikkailuja. Vielä kerran kovasti onnea semifinaalin voittajakaksikolle ja onnea myös muille voittajille. Tosin me kaikkihan tiedämme, että jokainen lavalle tai yleensä ottaen tuomarien eteen uskaltautunut henkilö on voittaja ;).

UruharaFC jättää cosplayhommat vähäksi aikaa ja keskittyy kouluun. Fanfest järjestetään 5.-6.10.2013, ja meihin voi törmärä seuraavan kerran Katsudoconissa 12.-13.10.2013

- Satu