Tsädää kaikki!

Päivän biisi: Princess of Egypt

 

Päivitin kotisivuni ulkoasun! Pyrin tekemään ulkoasua koskevan päivityksen vähintään kerran vuodessa ja tällä kertaa ulkoasua varten tarkoitetut kuvat valmistuivat melko vaivattomasti. Mistään uskomattomasta koodikikkailustahan ei ole kyse, kun päivitän kotisivuani. Minulla on käytössäni vanha kotisivuohjelma, ja olen tyytyväinen siihen ja sen helppokäyttöisyyteen. Panostan kotisivuni yleisilmeeseen sen verran, minkä nyt voin, ja loppu on kävijöistä kiinni. Jos kotisivun sisältöön ei voi tutustua siksi, ettei ulkoasu ole huippumoderni ja näytä ammattilaisen tekemältä, niin omapa on vahinkonsa.

Taidekotisivukulttuuri, joka kukoisti vielä kymmenisen vuotta sitten, on kuollut nykyään. Tilalle ovat tulleet blogit ja muut palvelut, joihin voi vaivatta ladata kuvia ja tekstejä. Japanilaisen populaarikulttuurin rantautuessa Suomeen moni innostui mangatyylisestä piirtämisestä. Myös tietokoneiden ja netin yleistyminen kotitalouksissa helpotti oman kotisivun perustamista. Mangatyylistä piirrosjälkeä esitteleviä kotisivuja ilmestyi kuin sieniä sateella. Tämä ei tarkoita, etteikö kotisivuja olisi perustettu myös muille aiheille ja osa näistä kotisivuista on edelleen pystyssä ja voi hyvin. Kotisivun lakkauttaminen ei myöskään tarkoita sitä, että nyt loppui kokonaan taiteilu. Kotisivukulttuurin kuoltua moni on siirtynyt uusien palveluiden pariin, joilla on helpompi tavoittaa katsojia ja saada lisää huomiota töilleen. Tällaisia palveluita ovat mm. ilmaiset galleriayhteisöt, esimerkiksi Deviantart.

Kotisivuni on muuttanut vuosien aikana muotoaan ja nykyään pidän kotisivua nettiportfolionani, jossa pääsee tutustumaan omaan kuvataiteelliseen historiaani niiltä ajoilta, kun aloitin töideni laittamisen nettiin. Hiljattain poistin kaikki sarjakuvani. En tiedä, milloin seuraavan kerran aion piirtää sarjakuvaa, miksi en nähnyt tarpeelliseksi pitää esillä osiota, jonka työt vain vanhenevat ja vanhenevat eikä seuraksi tule mitään uutta, mikä esittelisi nykyisen osaamiseni (?) sarjakuvien parissa. Suunnittelen kuitenkin edelleen sarjakuvakässäreitä ja on vain ajan kysymys, milloin saan hahmosuunnitelmani valmiiksi ja alan tuottamaan kuvia uusimmasta kässäristäni. Pitääkseeni kotisivun ajan tasalla joudun aina hetkittäin syynäämään sivua tarkkaan ja miettimään oikeasti sitä, mitä tahdon siellä säilyttää ja mitä en. Kun olen tarkistanut galleriani ja oikeasti pohtinut pitkään, mitä tahdon säilyttää ja mitä en, niin on rasittavaa taas kahden viikon kuluttua huomata miettivänsä samoja asioita. Joskus päätän olla tekemättä asialle mitään, mutta useimmiten edessä on päivittäminen tai suoraan materiaalin poistaminen.

Tällä kertaa ulkoasua koristavat nämä kaksi neitosta:

AtlasJaChiaki-normal.jpg

Kandi a.k.a Rain Atlas ja Khepri Chiaki eivät liity hahmoina millään tapaa toisiinsa, mutta jotain samankaltaista heissä on. Molemmat ovat hyvin herttaisia nuoria naisia, joita on siunattu rohkealla sydänmellä ja uskolla universumin iänkaikkisiin voimiin. He tulisivat hyvin toimeen keskenänsä jos tapaisivat. Rain koristi myös aikaisempaa ulkoasuani, joka oli musta. Tahdon kuitenkin ulkoasujeni olevan aina värikkäitä, ei liian kirkkaita, mutta jotain väriä on hyvä olla. Musta näyttää tyylikkäältä ja sopii kaiken kanssa yhteen, mutta en tahdo jokaisen ulkoasuni olevan musta, jossa vain kuvat vaihtuvat. Hempeät sävyt voivat tehdä sivusta lapsekkaan näköisen, mutta itse koen, että jos kotisivun nimi on HattaraMeduusa, niin ulkoasun pitäisi edes jollain tapaa sopia tähän teemaan vaikka väriensä puolesta.

RainAtlasJaKhepriChiaki-normal.jpg

Rain päivittää tyylinsä useasti tarinan aikana. Hänet on kuitenkin helppo tunnistaa pupun korvistansa ja mekaanisista lisävarusteluista. Kherpin pupu on saattanut ottaa hieman vaikutteita omasta pehmolelupupustani Vaahtokarkista.

RainJaKhepri-normal.jpg

Nyt jos jollakulla on kotisivu, tai ihan mikä vaan, joka kaipaa päivittämistä, niin ota tästä inspiraatiosi ja pikapikaa päivittelemään ;).

OPS! World Cosplay Summittia koskevia kirjoituksia ei valitettavasti ole ilmestynyt vähään aikaan. Tämä johtuu siitä, että meillä on kovasti hommaa koulutöiden parissa, miksi pitkien tekstien laatiminen saa jäädä vähäksi aikaa.

- Satu