Makankosappo vaan kaikille!

 

Tervetuloa Kandi & Cyberin uuden vuoden päivitysten pariin! Uuden vuoden aikoihin monissa blogeissa on ollut tapana summata kulunutta vuotta. Myös me olemme päättäneet tehdä yhteenvedon vuodesta 2013. Olemme valinneet teemoiksemme cosplayn ja vaihtoehtopukeutumisen. Aloitetaan cosplaysta ja huomenna puhutaan vaihtoehtopukeutumisesta.

 

Vuoden 2013 uudet cosplaypuvut:

2013Cosplay-normal.jpg

LUNA (Satu) pelistä QUEEN'S GATE: SPIRAL CHAOS. Asu valmistui Desucon Frostbiteen 16.-17.2.2013. Asu valmistettiin World Cosplay Summit 2013 matkaa varten.

NILE (Satu) ja KYOYA TATEGAMI (Päivi) sarjasta BEYBLADE: METAL MASTERS. Asut valmistuivat Animeconiin 13.-14.7.2013. Asut valmistettiin World Cosplay Summit 2013 matkaa varten.

TENKO (Päivi) pelistä QUEEN'S GATE: SPIRAL CHAOS. Asu valmistui World Cosplay Summittiin heinäkuun lopussa.

MANAMI (Päivi) ja KURUMI (Satu) KASUGA sarjasta KIMAGURE ORANGE ROAD. Asut valmistuivat Traconiin 14.–15.9.2013.

 

Erityisen maininnan saa:

Päivi: LUNAN ASU

Veikeän asun toteuttaminen konkreettiseksi puvuksi oli haastavaa ja mielenkiintoista. Projektiin oli aikaa paneutua kunnolla ja tämä näkyi lopputuloksessa. Vaikka Lunan asun käyttäminen on aina oma haasteensa, puku on UruharaFC:n parhaiten onnistuneita cosplayasuja. Erityistä huomiota saavat hauskat olkapanssarit ja onnistunut pupubody. Mainittakoon vielä asun olevan kuin luotu pupuista tykkäävälle Satulle.

Satu: KYOYAN PERUUKKI

Kyoyan kampaus oli ensimmäinen valmistamani kunnon pystynosto peruukki. Peruukki onnistui suht hyvin ja antoi paljon kokemusta tulevia peruukkeja ajatellen!

 

Muita coniskenessä nähtyjä asuja:

2013Costumes-normal.jpg

YAMI BAKURA (Päivi) ja MARIK ISHTAR (Satu) sarjasta YU-GI-OH!. Puvut valmistettiin 2012 ja niitä käytettiin viimeisen kerran Desucon Frostbitessä 16.-17.2.2013. Nykyään käyttökelpoiset vaatekappaleet ovat myyty ja toivottavasti asujen uudet omistajat saavat puvuista yhtä paljon riemua kuin me aikoinaan.

MING MING LOVE (Satu) sarjasta BEYBLADE: G-REVOLUTION. Ming Ming seikkaili Moriconissa 8.-10.3.2013. Koska sieltä ei valitettavasti kovin hyviä valokuvia hahmosta saatu, kollaasin valokuva on Katsudoconista 2012. Muistutettakoon Ming Mingin asun olleen mukana myös Desuconissa 2013, mutta Satu ei pukenut sitä päälleen.

KANDI RAVER SATU ja MARISSA FAIREBORN (Päivi) sarjasta TRANSFORMERS: KISS PLAYERS. Marissan puku on vuoden 2012 lopulta. Tämä valokuva on Moriconissa 2013.

CECILIA (Päivi) ja JOHANNES STURE (Satu), historialliset roolipelipuvut Mimiconissa 18.-19.5.2013. Asut valmistettiin 2013 keväällä Olavinlinnassa tapahtuvaa pedagogista roolipeliä varten.

KANDI RAVER SATU ja CYBER GOOTTI PÄIVI Desuconissa 14.-16.6.2013.

KAIOOSHIN (Päivi) sarjasta DRAGON BALL Z Desuconissa 2013. Kaiooshinin asu valmistui 2012 Katsudoconiin ja sitä on käytetty myös Desucon Frostbitessä 2013 ja Moriconissa 2013.

PIMEÄ ENKELI (Päivi) Desuconissa 2013 jaksaa ihastuttaa ihmisiä kerta toisensa jälkeen.

NOWA (Satu) ja ALLEYNE (Päivi) sarjasta QUEEN'S BLADE Japanissa Nagoyan kaupungissa World Cosplay Summitissa 2013. Metsähaltioiden puvut valmistettiin 2012 syksyllä Suomen WCS esikarsintaa varten. Nowan asu uusittiin lähes kokonaan Japania varten.

Mainittakoon myös Satun Katsudoconia varten tekemä 30 minuutin cosplayhaaste, eli Vocaloid Gumi A Momentary Trip musiikkivideosta. 

 

Paras cosplayvalokuva, joka on itse otettu:

Päivin valinta on

ParasKuvaOma-normal.jpg

KAIOOSHIN sarjasta DRAGON BALL Z

Valokuvan on ottanut Satu.

Pidän valokuvan vahvoista väreistä, hahmouskollisuudesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Pienet valkoiset kukkaset ovat kivoja ^_^. Huomioon ottaen, että olen ainakin puoli metriä liian pitkä lapsenomaiseksi Kaiooshiniksi, istuviltaan pituuteni ei korostu niin paljon.

Kaiooshinin cosplayasun kanssa ymmärsin ensimmäistä kertaa, miten paljon hyvät cosplayasut liikuttavat tiettyjen sarjojen ja hahmojen faneja. Sinun onnistunut cosplaypukusi voi todellakin pelastaa jonkun päivän!

 

Satun valinta on

Desucon2013Kaioshin%20%284%29-normal.jpg

KAIOOSHIN sarjasta DRAGON BALL Z

Valokuvan on ottanut Satu.

Kuluneen vuoden aikana emme ole ehtineet kovin kummoisesti räpsimään kuvia ja tästä syystä lienee meiltä molemmilta kuva samasta photoshootista. Huomioon ottaen, miten päin pyllyä koko Desucon oli omalta kohdaltani menossa, niin ainakin saimme hyviä kuvia tästä cosplay-asusta conin aikana!

Pidän cosplay-valokuvista, jotka voin ottaa mieluitenkin kesällä, kun on lämmintä ja saan luonnon taustalle. Kaikki hahmot eivät sovi aurinkoiselle niitylle, mutta Kaiooshinin tapauksessa tämä tausta toimii. Pääsääntöisesti sinisistä sävyistä koostuva cosplay pomppaa keskeltä esiin ja korkean heinän keskellä seisominen saa Päivin näyttämään lyhyemmältä kuin hän oikeasti on.

Arvostan kovasti sitä huolellista työtä, jota Päivi on tehnyt Kaiooshinin pukunsa eteen. Minusta on ollut hienoa nähdä, miten niin ulkomaalaiset kuin suomalaisetkin ihmiset ovat ilahtuneet tästä asusta. Päivi on voinut tuoda tässä julki omia vahvuusalueitansa cosplayssa, kuten hyvä ompelutaito, maskeeraaminen ja vaatiihan se vähän saada tuo irokeesikin nostettua pystyyn. Kuva ei siis koostu pelkästään hyvästä luonnonvalosta ja Suomen kauniista kesästä, vaan myös hienosta cosplaysta!

 

Paras cosplayvalokuva, jonka joku toinen on ottanut:

Päivin valinta on

ParasMuuKuva2-normal.jpg

LUNA ja TENKO pelistä QUEEN'S GATE: SPIRAL CHAOS

Valokuvan on ottanut theDevil-Photography

World Cosplay Summit 2013

Kun palasimme Japanista, tämä oli ensimmäisiä valokuvia, joita näin ulkopuolisen ottamana finaalinäytöksestämme. Kyseistä kohtausta, jossa Tenko läimäyttää Lunaa poskelle, on ikuistettu moniin muihinkin valokuviin, mutta yksikään niistä valokuvista ei vedä tälle vertoja. Valokuva nitoo yhteen hetken tunnelman mahtavalla tavalla. Hahmojen elävät ilmeet ja asennot, pysähtynyt liike, punainen valo ja lamppu, joka itse asiassa näyttää vähän punaiselta kuulta. Väkivalta ei ole hauskaa, mutta minua tämä kuva naurattaa aina ilmeidemme vuoksi.

 

Satun valinta on

ParasMuuKuva1-normal.jpg

KYOYA TATEGAMI ja NILE sarjasta BEYBLADE: METAL MASTERS

Valokuvan on ottanut Eetu Lampsijärvi

World Cosplay Summit 2013, Orange Studio

Rakastan kuvan ilmeikkyyttä ja liikettä. Beybladessa hahmot hyppivät ja pomppivat huutaen monttu levällään, mutta kun yritimme selittää tätä visiota kuvaajillemme, niin kukaan ei tuntunut ymmärtävän meitä. Me tahdoimme näyttää kuvissa ihan hupsuilta, koska eivät Kyoya ja Nile ole seksikkäästi poseeraavia miehiä, vaan riehuvia poikia. Eetu onnistui näppäisemään tämän kuvan meistä hyppiessämme samalla toiselle kuvaajalle. Kun viimein sain Japanin kuvat käsiini ja näin tämän otoksen, tiesin heti, että tässä se nyt on. Juuri tällaista kuvaa olimme kaivanneet jo pitkään ja nyt minulla on sellainen. Rajaus on hieman heikko, mutta ei haittaa. Se on pieni ongelma muuten näin mahtavan kuvan kohdalla.

 

Erityinen muisto coniskenestä 2013:

Satu:

"Erityinen muistoni koskee Katsudoconin kummitustaloa, jossa konttasin mustien kankaiden alla lattialla ja esitin käsiä, jotka tarttuivat ohi kulkevia ihmisiä nilkoista kiinni. Kummitustalo oli ennennäkemätön ohjelmanumero coniin ja olen ilonen, että taloon saatiin peräti kolme reipasta kummitusta. Tämän kokemuksen myötä voimme kehittää kummitustaloa eteenpäin. Maassa makaaminen ja käsillä huitominen kuulosti todella helpolta, mutta osoittautui tuskalliseksi. Pari tuntia kovalla lattialla kangisti melkoisesti, minulle tuli kova jano ja vihlova päänsärky. En tajunnut varata mukaani mustia vaatteita, vaan yritin piilotella pimeässä neokeltaisessa paidassa. Onneksi tämä ei ollut kauaa ongelmana. Huomasin mustien kankaiden irroittaneen itsestään mustaa nukkaa, joka värjäsi minut kokonaan harmaaksi. Olin yksi Katsudoconin kunniavieraista ja kun kummitustalo viimeinkin sulkeutui ja pääsin kahvilaan juomaan ja syömään, niin eipä voinut muuta todeta kuin, että yleensä kunniavieraat ovat kisatuomareita ja panelisteja coneissa, mutta minäpä olin kummitustalossa kummituksena XD."

 

Päivi:

"Erityinen muistoni vuodelta 2013 on matka Animeconiin. Olimme lauantaina töissä, miksi pääsimme coniin vasta sunnuntaiksi. Aamulla puimme uudet cosplayasumme Kyoyan ja Nilen päällemme, ja astelimme linja-autoon rinta rottingilla. En suosi matkustamista cosplayasussa. Jos sitä tekee liian usein, homma menettää hohtonsa. Ainakin kerran vuodessa on kiva repäistä ja astua julkiseen kulkuneuvoon cosplaypuvussa aivan kuin tarina olisi muuttunut todeksi ja animehahmot tulleet tähän maailmaan. Animeconin tapauksessa linja-automatkaan sekoittui lähestyvän WCS:sän jännittämistä ja sarjarakkautta. Kuunnella musiikkia ja katsella kauniita kesämaisemia ikkunasta vierellään maailman paras ihminen. Matka coniin on rauhallinen hetki ennen hauskanpidon alkua. Linja-autossa ehtii rauhoittua, koota ajatuksiaan, miettiä pukuaan ja unelmoida. Pian ollaan Kuopiossa ja siellä ei murehdita mistään! Monesti parhaat muistot eivät ole palkintoja tai suuria pukuja, vaan voimakkaita hetkiä kun tuntee kaiken olevan kohdillaan ja läheisten läsnäolon. Ne kokemukset tekevät harrastuksesta jatkamisen arvoisen."

 

Erityinen muisto Japanista World Cosplay Summitista:

Satu:

"Toiseksi viimeisenä päivänä koko matkaseurue nousi linja-autoihin ja lähdimme kohti perinteistä japanilaista kylpylää. Matkalla pysähdyimme pienen kaupan pihaan ostamaan naposteltavaa. Päivi luuli tätä harmaata palikkaa muistuttavaa kauppaa kylpyläksi ja ihmetteli suomeksi siinä pihamaalla, että onpas ankea kylpylä, kunnes totuus viimein valkeni hänelle. Pihalla oli automaatti, josta pystyi ostamaan juotavaa tölkeissä. Huomasimme myynnissä olevan Dragon Ball limsaa! Ostimme neljä tölkkiä kun yritimme saada tölkkejä suosikkihahmojemme kuvilla. Päiviä onnisti ja hän sai tölkit, joissa oli Piccolon ja Freezan kuvat. Omat sekalaisilla sivuhahmoilla varustetut tölkkini olivat ihan hölmöjä näiden rinnalla. Marketti muistutti kovasti suomalaista kauppaa, paitsi että herkullisen näköisiä karkkeja tai jäätelöä ei halunnut löytyä. Lopuksi ostimme vain lämpimiä katkarapuruokia ja kevätkääryleitä. Kaloja ja äyriäisiä löytyi kaupan valikoimasta joka lähtöön! Muut kisaajat ihmettelivät meidän terveellisiä ostoksia, mutta erityisen paljon huomiota saivat nämä ostamamme Dragon Ball -limsat. Eräs nuori mies meitä ohjastaneesta WCS Omotenashi Student Corporaatiosta tunnisti Piccolon tölkissä ja huusi meille "Makankosappo!", joka on yksi Piccolon hyökkäyksistä. Makankosappo korvasikin loppumatkan ajan kaikki tervehdykset, kuulumisten kyselyt ja epämiellyttävät hiljaiset hetket."

Special%20Tour%20%283%29-normal.jpg

Päivi:

"En muista mikä päivä tämä tapahtui, mutta seisoin hotellin ala-aulassa arkivaatteissani. Tyylini mukaisesti olin kammannut hiukseni pystyyn ja meikannut silmäni kissamaisesti. Äkkiä eteeni pelmahti aasialainen nuori mies, joka katsoi minua tarkasti silmiin. Häpeäkseni joudun myöntämään, etten erottanut aasialaisia kisaajia toisistaan, sillä etenkin nuoret miehet näyttivät kaikki samalta. Tästä syystä en tiennyt, kuka tämä minua lähestynyt nuorukainen oli ja mistä maasta hän oli kotoisin. Kysyin miten voin auttaa, ja nuorukainen vastasi katsovansa silmämeikkiäni. Kehnolla englannilla rupattelimme meikkauksesta ja jotenkin tämä keskustelu johti siihen, että nuorukainen tempaisi paitansa ylös ja esitteli vatsalihaksiaan. Kyllähän sitä selvästi oli salilla käyty... Ihan kun tämä ei enää oudommaksi olisi voinut mennä, nuorukainen pyysi minua lyömään häntä vatsaan todistaakseen, miten vahva hän on ja ettei pieni lyönti tuntuisi missään. Nuorukaisen ystävä, joka oli myös ilmestynyt paikalle, kannusti mättäisemään oikein kunnolla. Erittäin hämmentyneenä mottasin nuorukaista varsin voimattomasti mahaan ja mietin missä on piilokamera. Tietenkin olisin voinnut tämän jälkeen sanoa "Minun vuoroni! Lyö minua vatsaan", mutta ajattelin pukeutua punaisen maton paraatia varten Alleynen pukuun. Nyrkin kokoinen mustelma vatsassani ei olisi sopinut kokonaisuuteen."

 

Suomessa käydyt conit 2013 (linkitetyt conit tulevat toivottavasti myös vuonna 2014):

Desucon Frostbite

Moricon

Mimicon

Desucon

Animecon

Tracon

Katsudocon

Emme ala erittelemään missä conissa oli kivaa ja missä vielä kivempaa. Pidämme enemmän pienistä tapahtumista kuin suurista. Suurissa on paljon nähtävää ja ohjelmaa, mutta pienissä on ainutlaatuinen tunnelma.

 

Seuratut sarjat 2013:

Bakugan: Gundalian Invaders ja Bakugan: Mechtanium surge -animet

Metal Fight Beyblade (kaikki kolme tuotantokautta)

Beyblade Zero-G (tunnetaan myös nimellä Beyblade: Shogun Steel)

BeyWheelz (Powered by Beyblade)

Metal Gear -pelisarja

 

- Päivi ja Satu