Makankosappo vaan kaikille!

 

Tervetuloa Kandi & Cyberin uuden vuoden päivitysten pariin! Uuden vuoden aikoihin monissa blogeissa on ollut tapana summata kulunutta vuotta. Myös me olemme päättäneet tehdä yhteenvedon vuodesta 2013. Olemme valinneet teemoiksemme cosplayn ja vaihtoehtopukeutumisen. Eilen puhuttiin cosplaysta, tänään pukeutumisesta ja tyyleistä.

 

Kandi & Cyber ei ole sellainen tyyliblogi, joka pyrkii jakamaan kävijöilleen pukeutumisideoita, esittelee asuyhdistelmiä tai kertoo tuoreimmat trendit. Kandi & Cyber kertoo siitä, miten me elämme ja pukeudumme. Ei siitä, miten teidän kuuluisi elää tai pukeutua. Me haluamme KC:ssä rohkaista ihmisiä olemaan juuri sellaisia kuin he ovat ja pukeutumaan juuri niinkuin he itse haluavat. Tämä viime vuoden summaava päivitys kertoo siitä, mitä meille kuului vuonna 2013. Mitä me puimme ja mistä me pidimme.

 

Vuoden 2013 tyylejä

Satu

 

SatunTyyli-normal.jpg

 

Päivi

 

P%C3%A4ivinTyyli-normal.jpg

 

Vuoden 2013 vaate

Satu

 

DSCN4449-normal.jpg

 

Vaate, jonka varasin mielessäni itselleni jo talvella ja ostin viimeinkin omakseni kevään alennusmyynneistä, on turkoosi neulepaitani. Olen viimeisimpinä vuosina ihastunut kovasti turkoosiin väriin ja tätä paitaa olen käyttänyt ahkerasti siitä lähtien. Paita on kaunis ja yhdistelemällä siihen muita vaatteita, voi paitaa käyttää niin arkisena kuin vähän juhlavampanakin. Pidän paidan materiaalista ja lyhyistä hihoista, joiden ansiosta paita ei ole liian raskas tai lämmin käyttää. Paita ostettu Seppälästä.

 

Päivi

 

Haalari-normal.jpg

 

Värikäs, erikoinen, muuntuva. Saa vapaasti koristella oman mielensä mukaan. Näin kuvaisin vuoden 2013 vaatettani, joka on opiskelijahaalarini. Haalarin saa täyttää kangasmerkeillä. Siihen saa ripustaa hihnoja, solmia huiveja, pujottaa avaimenperiä. Haalariin voi kirjoittaa ja piirtää. Kun laskee haalarin yläosan alas ja käärii lahkeet, haalaria voi käyttää kesäkuumalla. Jos vilu iskee, haalarin yläosan voi nostaa ylös ja siitä saa pitkähihaisen. Kylmällä säällä haalarin alle mahtuu vaatekerroksia. Ei yhtään ihme, miksi tämä vaate kulkee mukanani tapahtumasta toiseen.

 

Vuoden 2013 koru/korut

Satu

 

DSCN4478-normal.jpg

 

Minulla oli keväällä kova egyptiläinen kausi meneillään ja tällöin hankin itselleni egyptiläistyylisiä koruja. Näistä ehdottomasti rakkaimpia koruja ovat isot kultaiset korvakorut, joissa on kaiken näkevä silmä. Olen saanut usein kuulla, että korvikset tuovat mieleen Yu-Gi-Oh!:ssa olevan Millenium-arvoituksen kyljen. Minulle tulee lähinnä mieleen Illuminati. Toiset rakkaat korvakorut ovat hopeiset pienet pöllön päät, jotka tuovat minulle mieleen Horuseus-symbolin Beybladesta (josko tämä symboli ei tarkoittanut pöllöä, vaan haukkapäistä jumalaa Horusta). Pidän usein toisessa korvassani isoa kultaista silmäkorua ja toisessa pientä pöllöä.

Muita rakkaita korujani ovat kolme sormustani, joiden alkuperästä on osaa sanoa mitään, sillä ostin ne kirpputorilta. Niissä on kuitenkin kauniita egyptiläistyylisiä kuvioita. Nämä sormukset mahtuvat yhteen ainoaan sormeen käsissäni, joka on vasemman käden nimetön, ja pidän niitä kaikkia kolmea siinä päällekäin tietyssä järjestyksessä. Viimeisenä egyptiläiseen sarjaani tuleekin Niilin ristiä esittävä kaulakoruni. Ostin tämän kesällä torimyyjältä, joka oli itse kotoisin Egyptistä. Koru on halpaa metallia ja odotan päivää, kun se napsahtaa vahingossa poikki, mutta pidän siitä silti.

 

Päivi

 

Korut-normal.jpg

 

2013 oli asennetta. Kaulaan puettiin kaksi piikkipantaa ja partakoneen terä. Myös torahammaskoruja tuli kerättyä muutama. Piikkipanta on suosikki kaulakoruni ja käytän sitä eniten kaikista koruistani. Kaikki muut korut voivat unohtua, mutta piikkipanta on ja pysyy.

 

Vuoden 2013 asuste/asusteet

Satu

 

TareReppu-normal.jpg

 

Turkoosi monsteri Tare löysi tiensä syliini kirpputorilta ja siitä lähtien karvakasa on hellyyttänyt ja naurattanut ihmisiä. Reppuun mahtuu yllättävän paljon tavaraa, miksi sitä on hyvä kantaa mukana pidemmilläkin reissuilla. Tare pääsi mukaan myös World Cosplay Summittiin Japaniin.

 

Päivi

 

Asusteet-normal.jpg

Pidän silmämunista ja 2013 käytin niitä usein asusteissa ja koruissa. Bandana huivit tulivat osaksi tyyliä vasta tänä vuonna. Nykyään niitä löytyy minulta pieni värikäs kokoelma, ja usein nämä huivit roikkuvat vyönlenkeissäni tai ovat solmittu hiuksiini. Robocop aurinkolasit ovat rakkaus ja saavat toivomaan kesän olevan pidempi ja aurinkoisempi, jotta lasit päässä voisi hengailla useammin.

 

Vuoden 2013 ilmiöt

Metallikorut

Bakugan- ja beyblade-lelut

 

DSCN4465-normal.jpg

Satun suosikki kaikista hänen bakuganeistansa, eli Darkus Fourtress (Ashura), joka kulkee mukana kaikkialle. Beyblade-kiekko on vasta ostettu Dark Knight Dragoon. Mitä beyblade-kiekkoihin tulee, niin Satu on keskittynyt keräämään Metal Fight Beyblade-sarjasta vain Lohikäärmekeisareiden kiekkoja ja kiekkoja cosplaytarkoitukseen ;).

 

Muinaista Egyptiä symbolisoivat asiat

Eurobeat-musiikki

Omien hiuksien tupeeraaminen pystyyn ja värjääminen samanlaiseksi kuin joillain animehahmolla

Kyborgit ja robotit

80-luvun musiikki

Nemunekot

 

DSCN4481-normal.jpg

Valkoinen laivakissa Navi on Päivin joululahja. Harmaa kissa on ihan vain Kissu.

 

GBJT punk

Oranssi cyber

Söpöltä näyttäminen

Valkoinen ihomaali ja puuteri

Ruskea maskeerauspuuteri yhdistettynä pieniin haltiakorviin

Sarvet ja piikit

Kangasmerkit

 

Vuoden 2013 Von Aidainder

 

Seppele-normal.jpg

 

Yökaste kukkaseppele

 

Vuoden 2013 Fantasy Von Aidainder

 

Nukke-normal.jpg

 

Kuollut nukke

 

Paras valokuva

Satu

 

GeminiElf-normal.jpg

 

Kuva on otettu syksyn kynnyksellä. Olemme Savonlinnan kesäteatterilla ja istuskelen liukumäen laidalla. Hyvin harvoin pukeudumme vain siksi, että lähtisimme kuvaamaan toisiamme, mutta tällä kertaa teimme niin. Tavoistani poiketen minulla oli mustavalkoinen goottihenkinen asukokonaisuus ja peruukinkin olin jättänyt matkasta, sillä tahdoin suippojen korvieni näkyvän. Normaalisti otamme kuvia vaalean seinän edestä ja nytkin mietin, mikä niistä mahtaisi esitellä seinää parhaassa valossa, kun tämä kuva pomppasi eteeni. Tämä sai minut muistamaan, kuinka pieni vaiva valokuvan eteen tekee ihmeitä, ja siksi valitsin tämän vuoden 2013 tyylikuvaksi. Tämä kuva ei näyttäisi läheskään yhtä kivalta pelkän vaalean seinän edessä. Poistukaa joskus sen vaalean seinän edestä luontoon, joka on aina kaunis kuvauspaikka sellaisenaan.

 

Päivi

 

Demon%20%281%29-normal.jpg

 

Vihreän metsän keskellä vaalea olento. Tämä on vuoden 2013 paras tyylikuva: Demon Gal - Paholaisen tytär. Valokuva ikuistaa toimivan kokonaisuuden, jossa värit, vaatteet, asusteet, poseeraus ja meikkaus täydentävät toisiaan.

 

Paras kokonaisuus

Satun valinta

 

Haala-normal.jpg

 

Päivin vahvin alue pukeutumisessa on hänen taitonsa muuttaa oudot asiat tyylikkäiksi kokonaisuuksiksi. Hän saa hassun muotoiset aurinkolasit näyttämään hyvältä ja repimällä vaatteita ne eivät hänen tapauksessaan muutu rikkinäisiksi vaan tyylikkäiksi. Mitä vaatteiden tuunaamiseen tulee, niin Päivin käsin koristeltu opiskelijahaalari on taideteos! Omaa tummansinistä ja liian isoa kurahaalariani en ilkeäisi pukea päälleni muuta kuin vappuna, mutta Päivin tummanpinkki haalari on kiinnostanut ihmisiä siinä määrin, että nyt hekin tahtovat pukeutua haalareihin! Haalarin vahvuus on sen ainutlaatuisuus vaatteena, sillä harvassa vaatekaupassa näkyy myytävän työvaatehaalareita. Päivi on saanut oman haalarinsa sitä luonnollisinta kautta, eli opiskelemalla ammattikorkeakoulussa. Haalaria voi katsoa värikkäänä kokonaisuutena tai sitten pysähtyä tutkailemaan siinä olevia yksityiskohtia, kuvia ja tekstejä, jotka kertovat elämästä. Päivillä oli sama haalari päällänsä myös Japanissa ja ihmettelen, ettei kukaan kysynyt tästä erikoisesta vaatekappaleesta häneltä.

Odotan mielenkiinnolla Päivin armeijahaalarin kehitystä.

Päivi ei juokse muodin ja merkkivaatteiden perässä, vaan kerää vaatteensa mieluummin kirppareilta tai ompelee ne itse. Jos hän ostaa jonkun asusteen tai vaatteen, niin hän melko varmasti käyttää tätä ahkerasti. Myös nämä elementit korostuvat tässä kuvassa.

 

Päivin valinta

 

5.10-normal.jpg

 

Satu saa minkä tahansa vaatteen toimimaan. Hän kokoaa erikoisista väriyhdistelmistä asukokonaisuuksia ja viimeistelee nämä näyttävillä koruilla kaulassa ja hiuksissa. Satulla on aina koristekiviä kasvoissaan. Arvoton muovikappale muuttuu Satun käsissä hauskaksi asusteeksi. Tämä valokuva edustaa Satun huoletonta pukeutumista ja heijastaa siskoni sisäistä muovista ikilasta. Pidän erityisesti shortseista roikkuvasta useista helmistä kieritetystä korusta ja Satu tavasta pukea useita sukkia päällekäin. Satu on parhaimmillaan pastellin sävyisenä ja mitään ei voi olla liikaa.

 

Milloin viimeksi sanoit ystävällesi tai läheisellesi hänen näyttävän erityisen hyvältä tänään :)? Kampaus, vaatteet, asenne... Vaikka suomalaiset eivät välitä kehua toisiaan, joskus pieni kehu rakkaimmilleen heidän ulkonäöstä, tyylistä, taidoista tai yleisestä habituksesta on paikallaan. Rehellinen positiivinen mielipide siitä, miksi hän on juuri tänään ihan mahtava ja mikä tekee hänestä mahtavan aina jatkossakin ^_^. 

 

Vuosi 2013 oli melkoista menoa. Paljon tapahtui ja joskus tilanteita ei hallinnut ollenkaan. Suunnitelmiin tuli muutoksia, mutta kaikesta selvittiin. Osa asioista siirtyy vuoteen 2014 ja osa jää ikuisesti vuoden 2013 puolelle. Seuraava vuosi tulee olemaan haaste, joten toivomme paljon voimia, taitoa, ystävyyttä ja uskoa unelmiin.

 

 

- Stu ja Pämppä