Joululoma meni yhtenä hujauksena ohitse ja paluu arkeen on edessä. Lomalla tuli levättyä ja syötyä hyvin, tavattiin kavereita ja tehtiin cossihommia. Kandi & Cyberin miehitys palaa energisenä takaisin Savonlinnaan ja alkaa armottoman työn touhuun.

Lomalla kotona valmistauduttiin tulevaan koitokseen, eli Nordic Cosplay Championship 2014 Suomen semifinaaleihin, jotka järjestetään Lahdessa Desucon Frostbitessä 15.2.2014. Olen osallistunut hahmolla Jack sarjasta Beyblade: Metal Masters. Asua en pystynyt lomalla tekemään koneiden puutteessa, mutta kokosimme lavasteita. Jahka Lahti kutsuu, siirrymme Kouvolaan, pakkaamme lavasteet autoon ja kärräämme Sibeliustalolle.

AsikainenBeybladeJack-normal.jpg

Jack (hahmolla ei ole sukunimeä) esiintyy Metal Fight Beybladen toisessa tuotantokaudessa Beyblade: Metal Masters. Tuotantokausi käsittelee Beyblade maailmanmestaruus kilpailuja ja japanilaisen päähenkilöjoukkueen Gan Gan Galaxyn matkaa ympäri maailmaa erilaisissa karsintakilpailuissa. Lopun lähestyessä joukkue pääseen Yhdysvaltoihin pelaamaan finaaliin. Täällä he saavat vastaansa USA:n joukkueen Star Breakers, jossa pelaavat Damian, Zeo ja Jack. Tietenkin finaalit ovat osa suurempaa juonta, ja lopussa päädytään pelastamaan maailma lopulliselta tuholta. Miksi anime ei voinut päättyä vain maailmanmestaruuden voittoon? Ei yhtään ihme, miksi lapsille tulee suorituspaineita.

Ennen kuin Jackistä tuli Star Breakersin jäsen, hän oli surkea pelaaja eikä koskaan voittanut. Sitten Jack pääsi HD Akatemiaan ja neurokirurgi tohtori Zigguratin "tehostus" käsittelyyn. Tehostuksessa pelaajan aivoja stimuloidaan saaden hänen piilevät voimansa heräämään, ja näin pelaajasta tulee voimakkaampi. Käytännössä pelaaja suljetaan mekaaniseen arkkuun ja hänen kroppaansa härnätään kunnes tuloksia tulee. Toiset kestävät käsittelyä hyvin, mutta toisille se on hyvin kivuliasta ja aiheuttaa elinikäisiä traumoja, mielenvikaisuutta ja pysyviä muutoksia persoonallisuuteen. Jackista saatiin leivottua tehostuksen avulla huippupelaaja ja tämän lisäksi hän sanoo myös taiteellisten lahjojensa heränneen tehostuksen myötä. On syytä epäillä, ettei Jackin päänupissa ole kaikki kohdillaan tehostuksesta johtuen...

Jack on hahmona hauska ja pelottava. Samalla kun hän on hupaisan eloisa ja ilmeikäs hahmo, Jack on myös arvaamaton. Jack on taiteilija, joka on varsin erikoinen piirre hyrräpelaajassa. Hänen maalauksiaan nähdään muutamaan otteeseen animessa. Taidetta Jack pyrkii luomaan ennen kaikkea beyblade otteluiden aikana, ja hän saattaa ajatua villin inspiraation valtaan pelatessaan. Jack käyttää pelatessa kiekkoa Evil Befall UW145EWD (tasapaino) ja hänen "taisteluvoima" on taiteilijaan sopivasti riikinkukko. Fanit kutsuvat Jackia nimellä Jack the Ripper (Viiltäjä Jack), koska hän käyttää hyökkäystä Befall the Ripper. Meidän oma väännös lempinimestä on Piirtäjä Jack. Jack on suosikkejani Metal saagasta menevän persoonallisuutensa vuoksi.

Jack on pukeutunut melko normaaleihin vaatteisiin vaikkakin asukokonaisuus on verrattaen luova. Erikoista on hänen meikatut kasvonsa (huulipunaa ja luomiväriä pojalla?) ja toisen silmänsä peittävä silmikon puolikas. Jack muistuttaa vaatteidensa puolesta hämmästyttävän paljon  Spectra Phantomia Bakugan: New Vestroiasta.

 

Ja sitten asun valmistuksen pariin:

DSCN4145-normal.jpg

Piirrokset asusta, rakennekuvat ja vaatekappaleiden kokoamisen suunnittelu helpottavat projektia. Tulostettuja kuvia kannetaan mukana kangaskauppoihin ja kun etsitään kirpputoreilta hahmolle sopivia kenkiä.

ljyv%C3%A4rit-normal.jpg

Taidetta koteihin ja cosplaynäytöksiin! Vuosia vanhat öljymaalini ja taulupohja pääsivät osaksi Jackin lavasteita.  Maalauksen tekeminen oli hauskaa ja rentouttavaa.

Maalaus-normal.jpg

Lisää taidetarvikkeita lavasteisiin ja valmis maalaus.

T%C3%A4hdist%C3%B6-normal.jpg

Mustaan kankaaseen kiinnitetyt valot muodostavat riikinkukon tähdistön.

Riikinkukko-normal.jpg

Evil Befall maalaus tulee osaksi lavastetta yhdessä tähdistökankaan kanssa.

Paita-normal.jpg

Asun valmistus lähtee käyntiin Jackin paidasta. Omituisella tavalla paidan sisäpuolelta nouseva kaulus pisti miettimään rakenteita ja kokoamisjärjestystä ihan tosissaan. Valkoinen vyö niin ikään tulee osaksi pukua. Valkoiset merkkilangat auttavat kohdistamisessa.

Paitaliini1-normal.jpg

Tätä on ollut kiva valmistaa <3.

 

- Piirtäjä Jack