Tsädää kaikki!

Päivän biisi: New World Sound & Thomas Newson - Flute

 

Satu sama paita päällä:

PastelliT%C3%A4n%C3%A4%C3%A4nJaHuomenna-

Vasemmalla puolella oleva kuva on otettu illalla, kun pimeä oli jo laskeutunut. Oikealla oleva kuva on taas otettu valoisaan aikaan aamusta. Ei näy mitenkään kuvan laadussa ei :`D.

PastellisetYksityiskohdat-normal.jpg

 

Ja seuraavaksi Päivi satuilee Jackin asusta:

Hihnat-normal.jpg

Jackin käsivarsien ja reisien ympärillä olevien hihnojen valmistus on alkanut. Hihnoiksi ostin Seppälän alesta kaksi miesten vyötä (eivät ole aitoa nahkaa), jotka riittävät hyvin käsivarsiin ja jalkoihin. Mahtoivat myyjät Seppälässä katsoa, kun vyötärön sijasta sovittelin vöitä reisiini... Pienet palikat ovat leikattu softiksesta/ohuesta foamista ja liimattu kiinni. Maalia pintaan ja homma on sillä selvä! Olen kyllä melko surkea maalaamaan, joten homma ei todellakaan tule olemaan sillä selvä...

JackinHousut-normal.jpg

Jackin housut ja kengät valmistuivat pari päivää sitten. Mustat suorat housut ovat täysin koruttomat. Ei taskuja, ei vyönlenkkejä. Jätin kaiken ylimääräisen pois - en suinkaan laiskuuttani, vaan asun ulkonäkösyistä. Vyönlenkit ovat vähän turhat jos niihin ei aio laittaa vyötä, eikä noilla taskuillakaan mitään tee kerta kun takissa on isot taskut. Lahkeiden sisäsaumoissa ja haarasaumassa kulkee vahviketikkaus. Näytöksessä Jack kaatuaa nurin, emmekä halua kuulla repeävää ääntä housujen haarasaumasta... Yleisön ei tarvitse tietää alushousujeni väriä. Housuja varten ostin kirpputorilta mustat housut, jotka olivat liian isot minulle. Purin housut paloihin, laitoin omat kaavani päälle, ja valmistin itselleni sopivat housut. Tämä ekologinen ja ekonominen housukangashankinta maksoi vain yhden euron. Valmistin uuden vyötärökaitaleen, mutta vetoketjun otin vanhoista housuista. Housukangas on polyesteriä. En halunnut käyttää mustaa farkkukangasta, koska farkku on hyvin voimakas materiaali, joka vaatii huomionsa asukokonaisuudessa. Pehmeä ja yksinkertainen polyesteri ei hyppää silmille, vaan antaa tilaa takille ja paidalle.

Olen tyytyväinen saappaisiin. Vetoketjut vähän huolestuttavat, koska niitä ei ole profiilissa, mutta minä koin asuun tarvittavan hyvin istuvat vetoketjulliset saappaat. Olen kirpputorien armoilla kenkäostoksissa! Ei ole varaa valita loputtomasti! Myös saappaiden varren pituudesta voi olla montaa mieltä.

Kengissä on villasukkavaraa, eli ne ovat vähän liian isot minulle. Crossplayssa (pukeudutaan toiseksi sukupuoleksi, tässä tapauksessa naisesta mieheksi) minulla on tapana hankkia vähän liian isot kengät, koska tällöin jalkateräni näyttävät isommilta = miehekkäämmiltä. Ei kuitenkaan kannata hankkia niin isoja kenkiä, että ne hölskyvät jalassa. Animessa poikien housut voivat olla todella kapeita etenkin lahkeensuista. Tyttöjen ei kannata tehdä älyttömän kapealahkeisia housuja etenkään silloin, jos reisissä ja takapuolessa on naisille tyypillistä leveyttä. Kapeat housut vain korostavat reisien kokoa ja niiden naisellisuutta. Minun luvalla lahkeista voi tehdä leveämmät.

Jackin asu ei ole enää paljoa kesken. PROJEKTI ON VALMISTUMASSA AJALLAAN! Ihan tavatonta tässä asunnossa. On ollut mukavaa saada työstää asua rauhassa ja ajatuksella.

 

UruharaFC on julkistanut uusia cosplayasusuunnitelmiaan ja ns. Kaksosprojektin Facebookissaan ^_^. Olemme päättäneet, että joka vuosi täytyy valmistaa vähintään yksi kaksoscosplay, eli cosplayasut hahmoista, ketkä ovat kaksosia. Tähän lukeutuvat myös sellaiset identtiset hahmot, ketkä eivät ole biologian mukaan kaksosia, mutta silti tismalleen samanlaisia. Valitsemme puvut itse. Mainittakoon vuoden 2013 kaksosten olevan Manami ja Kurumi Kasuga sarjasta Kimagure orange road.

Uuden vuoden päivityksen yhteydessä tuli puhuttua vuoden 2013 mieleen jääneistä cosplayhetkistä. Siellä sanottiin merkityksellisten cosplayhetkien olevan niitä, kun kaikki asiat ovat kohdallaan ja tunnet sinulle tärkeiden ihmisten läsnäolon. Kaikista rakkaimmat cosplayasut eivät välttämättä ole suuria voitokkaita pukuja, vaan pukuja, joiden äärellä syntyy hyviä muistoja. Se on sarja- ja hahmorakkauden, puvun käytettävyyden ja hyvän seuran summa. Hyvä cosplayasu on kuin pitäisi hyvää ystävää kädestä. Asu voi olla hyvinkin yksinkertainen, mutta jos sitä on hyvä käyttää, ja sarja ja hahmo passaavat, koruttomuudella ei ole mitään väliä. Onni ei (välttämättä) tule suurissa paketeissa, eikä cosplayn viehätys synny siitä, että kaikki katsovat ja kuvaavat sinun mahtavaa asuasi. On siis harhaluulo luulla, että cosplayssa pyritään vain ja pelkästään koreilemaan asuilla ja yritetään olla toisia cossaajia mahtipontisempia. Cosplayssa ei tähdätä siihen, että jossain vaiheessa kaikkien täytyy alkaa valmistamaan vain ja pelkästään kunnianhimoisia henkeäsalpaavia asukokonaisuuksia. Cosplaylla osoitetaan olevansa fani - jos ei sarjan tai hahmon, niin ainakin korean asun. Olkaa ylpeitä asuistanne, valinnoistanne ja periaatteistanne cosplayhin liittyen. Tehkää juuri sellaisia asuja kuin itse haluatte, koreita tai koruttomia. Teidän ei tarvitse asuillanne palvella muuta kuin itseänne. Sillä ei ole väliä mitä muut haluavat nähdä teidän päällänne, vaan mitä itse haluatte pukea. Kun on kyse teille tärkeistä asioista, ylpeys saa puvut sädehtimään kauniimmin kuin yksikään korukivi.

 

- Päivi & Satu