Valokuvia Desucon Frostbitestä! Se oli varsinainen Beyblade viikonloppu, koska kaikki cosplayasumme olivat hyrräanimesta.

TapioMatikainen2-normal.jpg

Kuten aina, blogin valokuvia tai tekstejä ei saa kopioida ja julkaista blogin ulkopuolella muuta kuin blogin kirjoittajien toimesta!

 

BEYBLADE: METAL MASTERS

JACK

Faktoja asusta

- Silmikko pysyy päässä liimalla ja sen läpi ei näe. Jos olisin saanut jostakin silmikon muotoon sopivan linssin, jonka läpi näkee ulos mutta ei sisään, tietenkin olisin hankkinut sellaisen. Yhdellä silmällä näkeminen on vähän hankalaa.

- Piilolinssien intensiivinen väri saa kiitosta, mutta valitettavasti linssit ovat vähän liian isot ja tulevat ulos silmän iiriksestä.

- Takki on kuuma! Onneksi violetti paita on hihaton. Kesällä asussa tulee lämmin.

- Takissa on pienet taskut rintamuksessa ja lantiolla. Tein ne alunperin jotta voisin säilyttää laukaisijaa taskussa, mutta valitettavasti lantiolla olevista taskuista täytyi tehdä matalat takin helman säleiden takia, ja nyt laukaisija ei pysy taskun sisällä. Se siitä käytännöllisyydestä sitten.

- Asua täytyy korjata, mm. valmistaa uudet kynsikkäät paremmasta nahasta ja muokata violetin paidan kaulusta.

- Jackin asussa ei tarvitse käyttää bindejä. Kireä paita ja takin edessä olevat hihnat painavat rintakehän litteäksi ilman apukeinoja.

- Ärsyttävintä oli valmistaa takin kaulukset. Virunut kangas teki hommasta todella vaikeaa. Kultaisten vöiden maalaaminen tulee hyvänä kakkosena. Pohjamaali epäonnistui, ja sen hiominen tasaiseksi raastoi hermoja ja vaati liikaa työtunteja.

- Kivointa oli valmistaa silmikko.

- Pukuun kuuluva laukaisija on tehty kahdesti. Ensimmäinen laukaisija alkoi näyttämään pahalta maalausvaiheessa ja lopulta totesin olevan helpompaa tehdä kokonaan uusi kuin korjata vanhaa. Laukaisija on tehty finnfoamista ja siinä on puinen varsi. Yksityiskohdat ovat softista, keraamista massaa, ja löytyy laukaisijasta pari korkkiakin ja paljon liimaa.

EetuLampsij%C3%A4rvi%20%284%29-normal.jp

Faktoja näytöksestä

- Näytöksessä käytettiin seuraavia musiikkeja: Musiikki ennen peli alkua ja musiikki pelin aikana. Puheet olivat tästä ja tästä jaksosta. Pimputus näytöksen alussa ja lopussa on Jackin teemamusiikki, mutta valitettavasti tätä teemaa ei enää löydy yksittäisenä YouTubesta. Näytösääninauhassa musiikki oli liitoksissa esitettyihin kohtauksiin. Tämän lisäksi ääninauhassa oli räjähdyksiä ja kotkan huutoa. Riikinkukon ääni ei ollut kovinkaan mediaseksikäs, miksi korvasimme sen kotkalla.

- Koko Metal Fight Beybladen aikana Jack pelaa neljä kertaa ja hän häviää näistä otteluista kolme. Näytöksen teemaksi valitsimme ensimmäisen (ja ainoan) voitokkaan ottelun, koska meidän mielestämme näytöksissä täytyisi korostaa mieluummin hahmon voittoa kuin tappiota.

- Näytöksen alussa pimeällä lavalla näkyvät valot muodostivat Pavon, eli riikinkukon, tähdistön. Tähtikuviot ovat oleellinen osa Metal Fight Beybladea.

- Pyrstö on valmistettu sälekaihtimesta. Pyörivä teline on vaaterekki. Koristeluun käytettiin kreppipaperia, sulkia, maalia, valoja ja kimalletta. En olisi osannut valmistaa lavastetta ilman isäni apua, itse asiassa ilman isää koko lavastetta ei olisi.

- Lavasteen alalaidassa keskellä on lintua muistuttava kuva, joka on Evil Befallin symboli. Sama symboli löytyy Jackin kiekosta. Uskoimme tämän symbolin olevan yksinkertaisuutensa takia helpompi nähdä myös kauemmas katsomoon, miksi käytimme mieluummin tätä kuin kuvaa aidosta riikinkukosta.

- Riikinkukot ovat tunnetusti vihreän- ja sinisensävyisiä, mutta animessa Evil Befall riikinkukon värimaailma on violetti ja pinkki.

- Lavasteen kiertämisen aikana jätin laukaisijan ja virittäjän Satulle. Lavasteen pystyi kääntämään ilman apua, mutta minun piti saada kädet tyhjiksi. Tästä syystä päätimme edeltävänä iltana, että tulen avuksi lavasteen kääntämiseen ja annan samalla laukaisijan pois.

- Näytöksen aikana piti pitää ainoa näkevä silmäni tarkkana, jotta näen minne beyblade kiekkoni hyrräilee laukaisun jälkeen. Hämärällä lavalla pienen esineen etsiminen yhdellä silmällä tulee olemaan vaikeaa, jollei kiekkoa paikallista heti.

- Tunnustan vähän ylinäytelleeni Jackin sekopäisyyttä.

 

Seuraavat valokuvat on ottanut Konsta Väänänen:

KonstaV%C3%A4%C3%A4n%C3%A4nen%20%287%29-

V%C3%A4%C3%A4n%C3%A4nen%20%283%29-normal

V%C3%A4%C3%A4n%C3%A4nen%20%282%29-normal

Nämä kaksi valokuvaa näytöksestä ovat by Eetu Lampsijärvi.

EetuLampsij%C3%A4rvi%20%281%29-normal.jp

EetuLampsij%C3%A4rvi%20%287%29-normal.jp

Seuraavat valokuvat on ottanut Mikael Peltomaa.

MikaelPeltomaa3-normal.jpg

Kahjoja ilmeitä näytöksen ajalta löytyy useita.

MikaelPeltomaa4-normal.jpg

Ja vielä yksi:

nyymixhakkerinet5-normal.jpg

 

BEYBLADE: G-REVOLUTION

MING MING

Mingin asu teki ensiesiintymisensä Katsudoconissa 2012. Valokuvat on ottanut Konsta Väänänen.

DesuconFrostbite15.2.1014MingMing1-norma

DesuconFrostbite15.2.1014MingMing2-norma

 

BEYBLADE: METAL MASTERS

KYOYA TATEGAMI JA NILE

Nämä kaksi asua selvisivät hengissä Japanista World Cosplay Summitista, mutta vaikka kangasosat kestävät, alkaa Kyoyan peruukki pikku hiljaa romahtamaan ja Nilen kengät huutavat armoa.

DesuconFrostbite16.2.1014KyuuEturautti-n

Mari-SusannaLahtela-normal.jpg

Ikäraja söi selvästi Frostbiten kävijämäärää ja väenpaljoudelta vältyttiin koko conin ajan.

 

Kiitos kaikille kuvaajille <3!

 

Mm. seuraavista paikoista löytää valokuvia Desucon Frostbitestä 2014

Nyymix.hakkeri.net

Aniki.fi

Desucon Frostbiten oma kuvagalleria

Artano Photography

Photour

Niew Photography

 

UruharaFC löytyy myös

Facebookista

World Cosplaysta

 

SUOMEN NORDIC COSPLAY CHAMPIONSHIP JOUKKUEET LÖYTÄÄ FACEBOOKISTA! Work in process kuvia, kuulumisia, pukusuunnitelmia, Suomen kisaajien esittelyt...

NCCPalkitus-normal.jpg

 

- Päivi ja Satu