Tsädää kaikki!

Sateenkaaren väärässä päässä on tälläkin viikolla toteutettu itseään pukeutumalla. Desucon Frostbitessä eräs ystäväni vitsaili minulle, miten pukuideoiden alkaessa huveta ja conin lähestyessä hän harkitsi jopa pukeutumista minuksi. Conissa hän olisi voinut sitten tarkkailla tajuanko hänen asuvalintaansa. Naureskelimme asialle ja totesimme tilanteen voineen päättyä niinkin nolosti, että kysyisin miksi hän on pukeunut noin jurpon näköisesti. Arvostan silti tätä rehellisyyttä, jolla ystäväni asian minulle kertoi.

Tämä sai minut miettimään, mistä Kandi & Cyberin tyylit muodostuvat. Kumpikaan meistä ei omista selkeää tyylillistä esikuvaa, vaan toteutamme itseämme vapaasti. Tämä on se sanoma, mitä KC ajaa eteenpäin: emme tahdo, että ihmisistä tulee meidänlaisiamme, vaan omanlaisiaan. Rohkeutta ja inspiraatiota arkeen! Oma itseys lähtee aina ihmisen sisältä. Ihminen voi olla tuiki tavallinen ja onnellisesti oma itsensä. Joskus omanlaisenaan oleminen on kuitenkin sitä, että poikkeaa perusmassasta - mitenkään perusmassaa vähättelemättä. Huolimatta siitä, miltä pinta näyttää, niin arvostakaa aina ensin sisintä.

Tämän viikon asuja

Päivi:

27.2-normal.jpg

Päivin tyyli muodostuu:

- Mukavista ja käytännöllisistä vaatteista, matalapohjaisista kengistä ja siitä, että housut ja hameet harvemmin peittävät sääret.

- Punk rock elementeistä, jotka näkyvät mm. asusteissa ja hiustyylissä. Hihnat, niitit, ketjut, kangasmerkit...

- Silmämeikkiin ja kasvojen ilmeisiin vaikuttaa se, ettei ole kulmakarvoja.

 

Päivi ajattelee tyylistä:

- Jokainen pukeutuu omalla tavallaan omalla ajallaan. Arjesta pitää selvitä ilman, että joka päivä pitää olla täydessä tällingissä ja ulos ei voi mennä ilman meikkiä. Eri elämäntilanteet vaativat erilaista laittautumista. Ei töihin pukeuduta samalla tavalla kuin yökerhoon. Tyyliäsi seuraavien henkilöiden pitää ymmärtää, ettei pukeutujalta voi odottaa 24/7 tyylin edustusta - ja etteivät asukokonaisuudet aina onnistu.

- Vaikka tietty protokolla kuuluu pukeutumistyyleihin, jokainen pukeutukoon miten itselleen parhaiten sopii. Ei ole pakko leikata hiuksiaan, hankkia lävistyksiä, tai käyttää vaatteita ja asusteita joista ei pidä. Jos tyylin protokolla kuristaa, kannattaa harkita tyylistä irtautumista ja olla onnellinen sellaisena kuin on, vaikka jäisi tyylin ulkopuolelle.

- Päivi inhoaa sitä, miten erikoisesti pukeutuneita ihmisiä kohtaan ollaan ajattelemattomia. Se, että olet katukuvasta poikkeavan näköinen, ei tarkoita, että haluat sinua valokuvattavan, tuijotettavan tai kommentoitavan. Jos kommentoitte, niin asiallisesti kiitos, ja pelkurit huutavat selkään. Kukaan ei menetä erikoisen tyylin mukana ihmisarvoaan. Pukeutuminen ei perustu siihen, että haluaa saada kaiken huomion, vaan periaatteisiin. Tyylit ovat elämäntapa eivätkä viihde. Ennen kuin nauraa tai herjaa ketään, kannattaa miettiä kuinka lapsellista toisen ulkonäöstä huomautteleminen on etenkin, jos ei tiedä asiasta yhtään mitään. Samat asiat pätevät käyttäytymiseen tyylien sisällä ja välillä.

- Päivi pukeutuu mielialan mukaan. On mielenkiintoista huomata, miten suhtautuminen sinua kohtaan muuttuu, kun tyylisi muuttuu, vaikka henkilö vaatteiden sisällä on sama. Ei voi tietää millaista on käyttää tietyntyylisiä vaatteita ennen kuin on pukeutunut niihin. Osa hänen käyttämistään vaatteista on arkikäyttöön, osa vain valokuvia tai erityistapauksia varten, ja osa ihan suoraan Satun värikkäitä vaatteita. Päivi pukeutuu juuri sillä tavalla kuin häntä itseään huvittaa, eikä tavalla miten hänen odotetaan tai vaaditaan pukeutuvan.

 

Päivin suosikkityylejä:

- kyber gootit ja kyber yleensä

- punk rock

Niin outoa kuin se onkin, Päivi pitää myös värikkäistä ja söpöistä tyyleistä, kuten lolitat, decorat ja fairy kei pukeutujat. Suvaitaan kaikenlaiset pukeutuvat eiks jee, eikä pelkästään vain omat suosikit tai oman tyylin edustajat.

 

Satu:

Lohik%C3%A4%C3%A4rmeLurkki-normal.jpg

SateenkaariPuklu-normal.jpg

Satun tyyli muodostuu:

- värikkäistä ja tyttömäisistä asioista mm. hameista, mekoista ja koruista.

- itseruskettavasta ja kirkkaan värisistä tai vaaleista/valkeista hiuksista.

- runsaista yksityiskohdista mm. paljon koruja, koristekiviä kasvoissa ja useita vaatekerroksia.

 

Satu ajattelee tyylistä:

- Ettei ole olemassa miesten- tai naistenvaatteita puhumattakaan lastenvaatteista. On vain vaatteita, jotka menevät ihmisten päälle ja sopivat heille eri tavalla.

- Satu käyttää erikoistyyleissä mustaa ja valkoista vain täyteväreinä. Arkena sen sijaan hänellä on melkeinpä pelkästään mustia ja valkoisia vaatteita, joissa on hyvä tehdä töitä kämpällä.

- Satu inhoaa sitä, kun ihmiset sanovat hänen näyttävän mangahahmolta, koska värikkäitä vaatteita ja pörröisiä hiuksia on muuallakin kuin mangassa. Mutta Satusta oli hauskaa, kun eräs henkilö kuvaili häntä "sarjakuvahahmon näköiseksi", koska näin tämä henkilö ohitti Japani-hörhöksi leimaamisen. Satu ei ole ikinä tykännyt siitä, että hänen Japaniharrastajan puoltaan korostetaan liikaa, sillä hän ottaa vaikutteita ympäri maailmaa - ei pelkästään Japanista.

 

Satun suosikkityylejä:

- kandi raver

- ganguro ja manba

- oshare kei

 

- Satu