Frostbiteä edeltävien kiireiden vuoksi Jackin work in process dokumentointi jäi vähän kesken. Ehtiihän sitä näin jälkikäteenkin:

JackTakki-normal.jpg

Jackin takki edestä, sisältä ja takaa. Takin helma on ärsyttävän mittainen: Pitkä, mutta ei kuitenkaan maahan asti, vaan sopivasti lyhyt. Takki on vuoritettu, tuettu ja olkatopattu. Peruukki haittaa hiukan kauluksen pysymistä pystyssä, koska pitkät hiukset painavat sen lyttyyn. Muutenkin takin kaulukset menivät pilalle alavarataistelun yhteydessä.

Takki2-normal.jpg

Takki on kaavoitettu niin, ettei se mene edestä kiinni. Takki suljetaan kahdella hihnalla, joissa on hakaset. Kultaiset vyöt käsivarsien ympärillä ovat liimattu kiinni.

Takki1-normal.jpg

Takista löytyy neljä toimivaa pientä taskua. Vihreät kolmiot ovat applikoitu kiinni.

DSCN5437-normal.jpg

Kuten tuolla aikaisemmissa kirjoituksissa totesin, ensimmäinen laukaisija meni pilalle. Tässä näkyy Jackin valmis laukaisija ja huono raatolaukaisija, joka on jo purettu osiin odottamaan uutta käyttöä. Vanhasta laukaisijasta ainoastaan kansilevy säästettiin uutta laukaisijaa varten.

Laukaisija-normal.jpg

Jackin laukaisija vilahtaa niin nopeasti animessa, ettei siitä juuri saa tolkkua. Leluosat yhdistetään finnfoam-softis-puupala rakennelmaan. Näin varmistetaan se, että laukaisija itse asiassa toimii. Laukaisija- ja kiekkokoteloa Jackille ei valmistettu, koska ne olisi pitänyt sijoittaa takin alle selkäpuolelle. Laukaisijan perusteella pystyy päättelemään, ketkä ovat merkittäviä henkilöitä tarinassa: Jos laukaisija on yksinkertainen (kuten tämä tässä), hahmo ei ole läheskään niin tärkeä kuin päähahmot, keiden laukaisijat ovat isompia ja monimutkaisempia. Syy, miksi me teemme itse omat laukaisijamme, emmekä tilaa niitä netistä, on koko. Lapsille suunnatut lelulaukaisijat ovat aika pieniä ja näyttävät näin ollen vähän höpsöiltä aikuisen kädessä. Itse animessa laukaisijat ovat huomattavasti isompia (myös beyblade kiekot ovat isompia) kuin lelut. Leluissa pitää aina huomioida lasten mittasuhteet.

Laukaisijan kansilevyä ei ikinä animessa näytetä, mutta tiedämme siinä olevan jonkin kuvan, useimmiten beybladen pääyhtiön WBBA:n logo. Tässä tapauksessa Jackin laukaisija sai oman joukkueensa logon kanteen, koska WBBA:n logoa ei löydy riittävän isona netistä tulostettavaksi. Kuva on tulostettu valokuvapaperille.

 

- Päivi