Päivän biisi: Metal gear rising: Revengeance - The stains of time

DSCN6575-normal.jpg

Eilen järjestettiin Savonlinnan pääsiäismarkkinat Olavinlinnassa. Linna on meille tuttu paikka. Siellä on tullut häärittyä yhden jos toisenkin projektin parissa. Olemme olleet joulumarkkinoilla neljänä vuotena peräkkäin, mutta tämä oli Von Aidainderin ensimmäinen kerta pääsiäismarkkinoilla.

Markkinat1-normal.jpg

Von Aidainderin myyntipöytä löytyi kellotornista ja jaoimme pyöreän huoneen kolmen muun pöydän kanssa. Kellotornissa oli melko hämärää, mutta jahka lamput olivat sytytetty pöytiin, huone valaistui huomattavasti enemmän. Markkinoilla myytiin pääasiassa elintarvikkeita, vaatteita ja asusteita, koruja ja koriste-esineitä. Harmaasta säästä huolimatta ihmisiä saapui linnaan runsain joukoin. Von Aidainder herätti mielenkiintoa runsaana ja värikkäänä myyntipöytänä, ja myös erikoiset vaatteemme kiinnostivat kävijöitä. Me uskomme siihen mitä myymme ja annamme sen näkyä pukeutumisessamme. Erikoiset vaatteet ovat myös oiva huomionkaappaaja :).

Markkinat2-normal.jpg

Ulkopuoliset henkilöt eivät saa valokuvata myyntipöytää. Riski siitä, että joku valokuvaa suunnittelutyömme tuloksen ja alkaa valmistamaan kopioita muualla, on olemassa. Kuvaamisen kieltäminen on yritys estää ideoidemme varastamista. Kukkanen ei ole mitenkään kovin yksilöllinen tuote, mutta ensimmäisenä lähteekin kävelemään materiaalivalinnat ja valmistustekniikat. Pöydässä oli myyntituotteita, somisteita ja myös ns. työnnäytteitä, jotka esittelevät osaamistamme. Työnnäytteistä valmistamme tilaustöitä.

Markkinat3-normal.jpg

Markkinat4-normal.jpg

Myynti ei sujunut odotetulla tavalla, mutta tulipa ainakin pöytävuokra katettua. Tärkeää oli käydä näyttäytymässä ja levittämässä nimeä. Kuuden tunnin aikana ehti väsy vähän iskeä ja seisoskelu pöydän takana tuntua jaloissa. Onneksi linnassa ei ollut jäätävän kylmä. Päivän luksus oli rauhallisesti alkanut aamu. Tämä johtui yksinomaan siitä, että saimme käydä kokoamassa pöytämme jo perjantaina, miksi asian kanssa ei tarvinnut kiirehtiä lauantaina.

Päivän aikana paikallinen lehdistö valokuvasi ja haastatteli meitä. Puhuimme erikoistyylipukeutumisesta ja siihen liittyvistä arvoista, ja miten tämä näkyy Von Aidainderissa. Kyseiset asiat ovat monisyisiä ja niitä on hankala tiivistää pariin lauseeseen etenkin, kun kaikilla on eri mielipide siitä, miten asiasta pitää puhua. Erikoistyylipukeutuminen/vaihtoehtotyylit sulkee terminä sisäänsä kaikki poikkeavat vaatetyylit, nimelliset ja nimeämättömät. Jahka saamme sanomalehden hyppysiimme, selviää kuinka järkevästi onnistuimme itseämme ilmaisemaan. Sitä odotellessa.

Kävijät kyselivät meiltä ahkerasti mitä pukeutumistyyliä edustamme, mutta emme halunneet kategorisoida itseämme. Meiltä kysyttiin melko usein, olemmeko pukeutuneet animehahmoiksi - emme olleet, olimme värikkäitä yleisilmeen vuoksi. Seuraavalla kerralla minä lupaan pukea cosplayasun myyntitapahtumaan. Sitten minä voi vastata "Kyllä, tällä kertaa olen oikeasti pukeutunut animehahmoksi". Lunan pupuisa asu olisi metka näky myyntipöydän takana :).

Tipu-normal.jpg

Pääsiäistipu ja mielenkiintoinen yhdistelmä maastokuosia ja keltaista.

Pupu-normal.jpg

Pääsiäispupu

Puputtaja-normal.jpg

Von Aidainder palvelee kaupassaan Taitomaassa ja postia voi lähettää minulle sähköisesti paivi.asikainen89@gmail.com.

 

- Tipu