Päivän biisi: 己龍 - 悦ト鬱

Selfie-normal.jpg

Sunnuntai valkeni Turun ylle pilvisenä. Kiitos korvatulppien olimme saaneet nukkua rauhassa koko yön. Aina joku kuorsaa ja yöllä majoitukseen hiipineet pitivät pientä mekkalaa. Ruokalan ovi rämähti kovaäänisesti joka kerta, kun sen sulki, ja ääneen havahtui vähän väliä. Muistakaa, että lattiamajoituksessa yöllä voi olla hyvin kylmä. Tästä syystä mukaan kannattaa varata ainakin kunnon pyjama ja villasukat. Jos huopaa ei pysty matkatavaroihin ahtamaan, takkia voi käyttää peittona makuupussin päällä.

8:00 aikoihin aamulla hiivimme suihkuun ja aloimme valmistautua päivään meikkaamalla. Pikku hiljaa muutkin majoituksessa heräsivät, ja ympäri koulua ilmestyi ruokailevia ja meikkaavia seurueita. Jokaisen peilin edessä parveili tyttöjä ja käytävillä istui lisää ehostamassa itseään käsipeileistä. Vaikka vessoja oli vähän, ihme kyllä niiden eteen ei syntynyt jonoja 0_o. Vuosien aikana olen huomannut, että cosplayssa on paljon hyötyä siitä, että pärjää pienellä peilillä ja pystyy meikkaamaan hankalissa tiloissa. Lopulta me kaksi istuimme keittiöksi muunnetussa pukuhuoneessa meikkaamassa. Maalit olisivat menneet naamaan kaksi kertaa nopeammin, jos käytössä olisi ollut peilipöytä. Jahka pakkelit olivat naamassa, tavarat kokoon, autoon ja takaisin tapahtumapaikalle.

Tapahtumapaikka ei ollut vielä auki, mutta pääsimme sisään ohjelmanpitäjinä. Ensimmäiseksi suuntasimme pukuhuoneisiin pukemaan päivän asut. Sunnuntaita varten olimme ottaneet mukaan Jackin asun ja Satulle olin valmistanut täysin uuden asukokonaisuuden. Asun teemana oli Satun kaksi lempityyliä, englantilainen kandi raver ja japanilainen oshare kei. Asukokonaisuus sisälsi uutukaiset rave-hakamat, takaa nyöritettävän paidan, hihat, käsin pujotellut korut ja hiuslaitteet + valmiina ostetut vaatteet ja asusteet. Koska sää näytti inhan kylmältä, varustautui Satu myös minun kimonollani.

Raiju-normal.jpg

Raiju Exodia

RaijuExodia-normal.jpg

Jackin asu oli onneksi hyvässä kunnossa. Olin rapsinut puvun kuntoon heti Frostbiten jälkeen, koska asu oli tarkoitus valokuvata kunnolla, mutta koulukiireiden takia emme koskaan ehtineet tätä tehdä. Pukuhuoneista narikkaan ja sieltä tapahtuma-alueelle. Suuntasimme kohti Heli Tikkasen bodypainting näytöstä. Minulla ei ollut mitään roolia näytöksessä, miksi oli vähän turhauttavaa, että minua oli tönitty alusta alkaen järjestäjätahon puolesta näytöksen suuntaan. Koska perjantaihin mennessä en saanut mitään infoa koskien näytöstä, tulin siihen tulokseen, ettei näytös minua kosketa. En varannut mallia tai välineitä mukaani puhumattakaan maalamiseen sopivasta asuvalinnasta. Sunnuntaina saimme sitten kuulla, että osa maalareista oli peruuttanut tulonsa. Tieto tuli minulle aivan liian myöhään enkä pystynyt siinä vaiheessa enää tekemään mitään. Onneksi näytös oli kuitenkin käynnissä ja mallit saivat maalia pintaansa. Huomioon ottaen miten paljon ihomaalaustaidosta voi hyötyä cosplayssa, maskeerausohjelmanumerot eivät jaksa kiinnostaa kävijöitä. Tästä syystä itseäni ei kiinnosta ihomaalausohjelmien järjestäminen enää.

Jakku1-normal.jpg

Lähdimme rientämään päivän pukukilpailuihin, mutta matka tyssäsi juttutuokioon tulevasta Nordic Cosplay Championshipsistä. Kun vihdoin ja viimein pääsimme saliin, toinen näytös oli käynnissä ja tietenkin meiltä jäi näkemättä juuri se näytös, joka voitti Cosvisionin näytöskilpailun ><. Jälleen kerran liian kovaäänistä kommentointia kuului lähipenkkiriveiltä.

Jahka kisat loppuivat, päätimme lähteä valokuvaamaan asujamme. Matkalla törmäsimme dokumenttiryhmään, jonka jäsenet tunnistivat meidät Frostbitestä. Lahdessa tapasimme ohimennen kuvauspisteellä. Silloin tuli puhetta siitä, että olemme vuoden 2013 Suomen World Cosplay Summit edustajat ja meillä on blogi. Kyseinen dokumenttielokuvahanke kuvaa cosplaykulttuuria Suomessa. Asujemme valokuvaus tyssäsi siihen, että jaarittelimme cosplaysta ja asuistamme dokumenttiryhmälle. Meiltä ei kysytty mitään, me vain kerroimme kaikenlaista. Tämän jälkeen kuvaamaan lähteminen venyi vähän lisää, sillä koko ajan puhkahti joku tuttu jostakin ja tämän kanssa piti vaihtaa kuulumisia. Kun lopulta pääsimme ulos kuvaamaan, dokumenttiryhmä ilmestyi uudestaan paikalle. Tällä kertaa ei tarvinnut puhua mitään. He videoivat meitä valokuvaamassa toisiamme. Kokemuksesta tiedän, että paljon kuvataan ja äänitetään, mutta lopulliseen tuotokseen saattaa tulla hyvinkin vähän kuvatusta materiaalista. Oma kuvausreissumme huipentui Beyblade aiheisiin yhteiskuviin SipsiNekun kanssa, joka oli pukeutunut Beyblade: G-Revolutionista Mathildaksi. Mathilda ja Jack eivät hahmoina kohtaa millään tapaa. Mathilda on originaalista Beybladesta ja Jack Metal Fight Beybladesta, mutta hyrräpelaajia kumminkin molemmat.

MaJa%20%281%29-normal.jpg

MaJa%20%287%29-normal.jpg

MaJa%20%284%29-normal.jpg

Coni alkoi pikku hiljaa olla lopuillaan ja ihmiset valuivat matkatavaroidensa kanssa ovista ulos kohti asemia. Seisoskelimme keskushallissa ja juttelimme ihmisten kanssa. Cosvisionissa oli oikein hauskaa ja mahtavinta oli tavata niin paljon uusia ihmisiä. Tapahtumapaikka oli toimiva ja kaikkiin cosplaykisoihin saatiin osallistujia. Kyllä tällainen tapahtuma kannattaa uudestaan järjestää :).

Puvut pois, autoon, kotiin, saunaan ja nukkumaan. Onnistuin ajamaan ohitse oikeasta liittymästä, josta seurasi ylimääräinen maisemakierros Pasilassa ennen kuin pääsimme takaisin oikealla tielle. Cosplayohjelma jatkui meidän kohdallamme vielä maanantainakin, mutta siitä lisää seuraavassa päikyssä.

Matkan opetukset:

Pierua ei saa pidätellä. Muuten se menee päähän ja tulee ulos suusta paskapuheena.

Ihmisellä, joka pidättelee pierua, on yleensä muutakin salattavaa.

Hyvän ystävän tunnistaa siitä, että hänen seurassa saa pieraista.

Nämä viisaudet opimme lattiamajoituksessa. Kiitos hienosta conista kaikille tapahtuman osapuolille!

 

Seuraavaksi on luvassa Mimicon 17.-18.5.2014 eli parin päivän päästä. Siellä Von Aidainder pitää koko viikonlopun ajan myyntipöytää taidekujan puolella ja yritämme myydä vanhaa mallistoa pois. Mimin jälkeen Von Aidainder iskee Desuconiin 6.-8.6.2014 ja sinne tulee sitten uutuuksia.

 

- Päck