Päivän biisi: Twisted Sister - I wanna rock

 

Hyvää vappua kaikille!

V%C3%A4rik%C3%A4sKeilaaja-normal.jpg

Tänä vuonna jätimme opiskelijahaalarit henkariin ja ylioppilaslakit naulakkoon, ja vietimme tuulista ja pilvistä vapunaattoa normaalina arkipäivänä - eli ompelu- ja kouluhommia, ja iltapäivällä valokuvausta.

80-luvun musiikkia kuunnellessa ihastuin en pelkästään yhdysvaltalaisen Twisted Sisterin musiikkiin, vaan myös pariin vaatekappaleeseen bändiläisten päällä. Ensimmäisenä valmistin itselleni militaristisen farkkuliivin. Tämän jälkeen alan miettimään housuja, joiden lahkeensivuun tulee graffiti. Tänään kävimme valokuvaamassa valmiin farkkuliivin. Liivin pohjana toimi kirpputorilta kahdella eurolla ostettu vaalea farkkutakki. Takki vaati melkoista muuntelua ennen kuin se suostui taipumaan tahtomaani muotoon.

Harvemmin enää ilmoitamme vaatteidemme ostopaikan tai tuotemerkin. Jos jotakuta kiinnostaa tietää mistä jokin vaate tai asuste on peräisin, tai minkä merkkinen se on, asiaa voi kysellä sähköpostilla :).

Twisted3-normal.jpg

Twisted2-normal.jpg

Liiviä ei ole tarkoitus pitää kokonaan kiinni. Ainoastaan alimmat napit suljetaan. Mitä liivin alle pukee, se on vapaavalintaista. Tässä tapauksessa minulla on lappubikinit.

Twisted1-normal.jpg

TSPaita-normal.jpg

Olin onnekas ja löysin teemaan sopivat kangasmerkit kirpputorilta. Kultainen teksti "Twisted" ja bändin logo ovat applikoitu.

30.4-normal.jpg

USA meikki ja kaulakorut. Pieni muovinen luu on söpö <3.

 

Valmistin olkalaatat liiviä varten itse. Itse asiassa en tiedä millä nimellä noita hapsuepoletteja kuuluisi virallisesti kutsua, miksi sanon niitä ihan vain olkalaatoiksi. Näin valmistus kävi:

Olkalaatta1-normal.jpg

Nauhat ja hapsut olkalaattoja varten otin verhopidikkeistä. Yksi tupsu riittää hyvin yhteen olkalaattaan. Hapsunauha irroitetaan varovasti ratkojalla.

Olkalaatta2-normal.jpg

Kaava olkalaattaa varten tehdään vaatteen olkasauman perusteella. Kaavan avulla leikataan kankaasta kappaleet. Kankaaksi kannattaa valita paksua ja tukevaa kangasta, esim. villakangasta. Tukikankaalla kangaspaloja voi kovettaa. Tarvittaessa kangaspalojen väliin voi laittaa verhoilutukikangasta. Hapsunauha ommellaan kangaskappaleiden väliin. Tikkaukset saa peitettyä koristenauhan alle, joka käsin ommellaan olkalaatan kaareen. Hapsu- ja koristenauhan päät ommellaan kangaskappaleiden väliin siististi piiloon.

Olkalaatan malli riippuu täysin siitä, millaisen siitä itse haluaa. Värit, materiaalit, hapsut, koristenauhat jne. voi valita vapaasti ja pistää mielikuvituksen lentämään :). Laatan voi kiinnittää paitaan/takkiin ompelemalla tai napilla. Paljon apua näiden valmistamisessa oli Googlen kuvahausta ja englanninkielisestä hakusanasta "uniform shoulder board".

 

- Kieroutunut sisko