Päivän biisi: Nine - Butterfly

Selfie-normal.jpg

Viikko Cosvisionin jälkeen oli tarjolla kaksi conia mistä valita: Kirsikankukkacon (Kikucon) Turussa ja Mimicon Mikkelissä. Maantieteellisistä syistä johtuen UruharaFC suuntasi Mikkeliin konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin Mimiconiin 17.-18.5. Lähteminen oli jälleen kerran yhtä sekamelskaa pääasiassa siitä syystä, että palasimme Cosvisionin reissulta Savonlinnaan maanantaina illalla, ja näin meille jäi alle viikko aikaa koota itsemme Mikkeliä varten. Jotta tekeminen ei viikonloppuna loppuisi kesken, olimme varanneet Von Aidainderille myyntipöydän, osallistuneet pukukilpailuun ja veimme kirpputorille tavaraa myytäväksi. Vaikka hengailu on kivaa, koko viikonloppu pelkkää seisoskelua on vähän liikaa. Tästä syystä olemme päättäneet, että joka conissa täytyy olla jokin järkevä syy siellä oloon: Myynti, kilpailu, ohjelmanjärjestäminen, cossiryhmä... Mimiconissa meillä oli vähän liikaa kaikkea. Etenkin tavaraa. Von Aidainderin kamppeet + perus cosplayjutut + kirpputoritavarat + majoitus, meikit, ruoka = mahdotonta kävellä Mikkelin linja-autoasemalta Mikaeliin. Ajattelimme taksia välimatkaa varten, mutta sitten niin ikään Savonlinnasta Mimiconiin suuntaava ystävämme sai äitinsä auton lainaan. Lauantaina aamulla me kolme köröttelimme kohti Mikaelia ja tavaraa oli auton painon verran mukana. Päätimme, että se mikä ei mahdu autoon jää matkasta. Silti jotenkin onnistuimme tunkemaan kaikki rojumme auton kyytiin niin, että takaikkunasta näki ulos. Matka sujui näppärästi ja sää oli mitä suloisin. Onneksi Mikkeli sijaitsi vain noin 100 km päässä Savonlinnasta. Aamulla ei tarvinnut herätä älyttömän aikaisin pelkästään matkustamista varten. Kampauksia ja meikkauksia ehti tehdä asunnolla ennen lähtöä.

Saavuimme Mikaeliin vähän ennen ovien avaamista ja aloimme nopeasti kokoamaan myyntipöytäämme. Ovien auetessa ja kävijöiden vyöryessä sisään pöytä oli edelleen kesken. En viitsinyt stressata asiasta. Conipäivä kestäisi useita tunteja. Ihmiset ehtivät vierailla Von Aidainderin pöydässä kymmeniä kertoja ennen ovien sulkeutumista, joten ihan sama onko pöytä koossa 11:00 vai 12:00.

Von Aidainder piti kahta myyntipöytää taidekujalla. Emme mahtuneet myyntisaliin, miksi ostin paikat taidekujalta. Voimme tehdä näin, koska Von Aidainder ei ole (vielä) rekisteröity yritys. Halusin myydä mahdollisimman paljon vanhaa tavaraa pois, miksi meillä oli Villi Viikonloppu – tavaraa pois alehinnoin. Uusimmat mallistot olivat normaalihintaisia. Ensimmäiset asiakkaat ilmestyivät heti jahka pöytä alkoi näyttämään myyntipöydältä. Satu kävi vaihtamassa matkustusvaatteet päivän rave asuun, ja hänen saapuessa päivystämään myyntipöytää minä vuorostani lähdin valmistautumaan päivän pukukilpailuun

Myyntip%C3%B6yt%C3%A4-normal.jpg

Ennen Cosvisionia minulle tuli jostain syystä sellainen tunne, ettei Mimicon ole saanut pukukilpailuun paljoa osallistujia. Tästä syystä menin ilmoittautumaan mukaan kisaan Kaiooshinin puvulla. Valmistin asun 2012 syksyllä, joten mistään uunituoreesta puvusta ei ollut kyse. 2012 minun oli tarkoitus kisata asulla, mutta jätin menemättä koska kampaus ei silloin onnistunut. Uusin Mikkeliin puvun turkoosit kangasosat. Edellinen kangas oli niin huonolaatuista, että siitä lähti värit jo valmistusvaiheessa. Uusi kangas oli astetta vihreämpää ja valmistin siitä oikein muhkeat pussihousut ja hihat. Tämän lisäksi laitoin asuun uudet olkatoppaukset. Asuun olisi voinnut tehdä enemmänkin korjauksia, mutta mietin niitä sitten kun seuraavan kerran pukua meinaan käyttää. Hiuksien valkaisu oli taas yhtä sirkusta, ja lopulta kampaukseni oli enemmän pigmentistä liila kuin valkoinen. En jaksanut stressata asiasta, koska olin mukana kilpailussa osallistumisen ilosta, enkä hampaat irvessä kisaamisesta. Kampasin irokeesin pystyyn aamulla ennen lähtöä. Pukuhuoneessa kun otin asun ulos pukupussista, huomasin ensimmäiseksi viruneen vuorikankaan, joka roikkui rumasti takin helman ylitse.

a.) Ala itkemään.

b.) Mene itkemään Satun luo ja pohtimaan, luovutatko vai jaksatko jatkaa.

c.) Älä välitä asiasta.

d.) Neula käteen ja korjaa se!

Valitsin vaihtoehdon d.) ja kiristin käsinpistoilla vuorin takaisin paikoilleen. Tikit jäivät takin sisälle piiloon. Tuomarointiin oli pari tuntia aikaa, ja  rauhassa käytin ajan maskeerauksen tekemiseen, kampauksen viimeistelyyn ja asun pukemiseen. Satu kävi maalaamassa niskani ja saattamassa minut tuomarointiin. Vielä ennen tuomariston eteen astumista hän rapsi viimeiset tomut puvustani ja varmisti, että kaikki asun osat ovat kunnolla. Itse en tähän pystynyt, koska käteni olivat maalattu liilaksi. Tuomarit eivät juurikaan kyselleet vaan katsoivat. Asu sai kiitosta muhkeista muodoista ja väreistään. Tuomaroinnin jälkeen olin hetkellisesti vapaa. Kävin tsekkaamassa myyntipöydän, ja sieltä lähdin ulos kaverini kanssa valokuvaamaan asua Mikaelin kauniiseen ympäristöön. Pihamaalla muistelin näytöstä, jonka 2012 suunnittelin Kaiooshinille. Näytöksen piti alkaa kolmella kärrynpyörällä. Päätin kokeilla kestääkö asu (ja kroppani) kärrynpyörien heittämisen enää – puvun kainalo sanoi räks ja reiteni poks. Onneksi kumpikaan ei särkynyt oikeasti ratinoista huolimatta. Yritimme ottaa vähän toimintavalokuvia (Dragon Ball on taistelusarja), mutta minä en osannut tehdä mitään hienoja taistelupotkuja tai lyöntejä. Olin yleisurheilija enkä karate kid T_T.

Me molemmat olemme pistäneet merkille, että joskus pukuhuoneessa ylimääräiset silmäparit seuraavat vähän turhankin tarkasti mitä me teemme. Älkää tuijottako! Se on todella häiritsevää. On ärsyttävää yrittää pukea, meikata tai huoltaa asuaan, kun joku töllää taukoamatta.

Lavaosuuden lähestyessä meidät järjestettiin lavan taakse odottamaan ja siellä kisaajien määrä hahmottui minulle. Kisaajia oli paljon ja nuoria pukuilijoita mahtui joukkoon kiitettävä määrä. Lähes kaikki ihomaali kaulastani oli puvun kauluksessa ja asuni oli täynnä liiloja sormenjälkiä. Pari ihmistä kysyivät "peruukistani", johon vastasin kampauksen olevan tehty omaan irokeesiini. Päätin vakaasti heittää kärrynpyöriä lavalla vaikka jokainen raaja tuntui vetelältä. Kaksi siedettävän hyvin onnistunutta pyörähdystä, poseeraukset, haastattelu, yhteiskuva ja tuloksien odottelu. En lähtenut hakemaan sijoitusta. Kisan taso ja osallistujamäärä yllättivät iloisesti. Mimiconissa on vetovoimaa! Useita kisaajia kukitettiin hyvästä suorituksesta ja itse sijoituin toiselle sijalle. Olen tyytyväinen sijoitukseeni ja tuomarien lavallekutsu "karamellin värinen hahmo lapsuudesta" huvitti ^_^. Palkintokassista löytyi ihana pieni nemuneko (unelias kissa), joka kruunasi kisapäivän. Rakastan nemunekoja ja nyt minulla on niitä seitsemän: Yksi iso, yksi keskikokoinen ja viisi pientä.

Pukukisa-normal.jpg

Kaikki lauantain pukukilpailun osallistujat. Alemmassa kuvassa haastekilpailun 1. ja 2. sija, ja tämän jälkeen pukukilpailun kolme parasta ja kunniamaininnat. Liila suippokorva sinisessä liivissä keskellä olen minä.

Kisan jälkeen kävin suihkussa, puin siviilivaatteet ja lähdin päivystämään myyntipöytää. Jahka päivä alkoi olla pulkassa, pakkasimme myyntitavarat nätisti pöytien alle huomista varten. Iltabileet tanssittiin paikan päällä. Kahden tunnin pippaloista vastasi kaksi eri DJ:tä, joista jälkimmäinen DJ Floatis on ystävämme. Olimme lupautuneet tulemaan hänelle esitanssijoiksi. Satulla oli bilekuteet jo valmiiksi päällänsä, mutta minulla oli alle tunti aikaa kiskoa cybervaatteet niskaani ja meikata. DJ:n korokkeen molemmille puolille oli varattu pienet korokkeet esitanssijoille, joilla jorasimme. Kesken keikan lähdin nopeasti käymään vessassa ja juomaan. Kun palasin takaisin, oli Satu saapunut myös bäkkärille korjaamaan romahtanutta kampaustaan ja etsimään minua. Olimme juuri palaamassa takaisin, kun viimeisen biisit soivat ja bileet päättyivät siihen. Kemut piti lopettaa 15 minuuttia sovittua aikaisemmin. Jos olisin tiennyt tästä, olisin tanssinut loppuun asti, enkä lähtenyt vessaan ja juomaan. Iltabileet vetivät tanssilattian (tässä tapauksessa lavan) täyteen innokkaasti tanssivia conikävijöitä.

Iltabileet-normal.jpg

Tanssimista varten kannattaa varustautua mm. tukevalla kampauksella, hyvillä kengillä (lenkkarit on jees) ja kestävillä koruilla, jotka eivät heilu liikaa tanssiessa. Ja topilla, jossa on molemmat olkaimet, sillä päälläni ollut oranssi yksiolkaiminen toppi tuppasi valumaan.

Majoitus sijaitsi lähellä conipaikkaa koululla. Pieniin luokkahuoneisiin mahtui vain rajatusti porukkaa, miksi tunnelma pysyi rauhallisena. Olimme rättiväsyneitä. Jätimme tavarat majoitukseen, kävimme keskustassa syömässä, ja tulimme nukkumaan. Auto helpotti liikkumista niin paljon <3. Kiitokset ystävällemme, joka lainasi meille kahdelle herrasmiehenä ilmapatjaa ^^.

Aamulla hyvinnukutun yön jälkeen meikkiä naamaan, tavarat kokoon ja conipaikalle. Jälleen kerran meillä ei ollut mitään kiirettä kokoamaan myyntipöytäämme, vaan tulimme laittamaan pöydän kuntoon vasta kun ensin itse olimme kunnossa. Puimme sunnuntaina erikoistyylivaatteita. Satu oli värikäs oma itsensä ja minulla oli industrial puku. Viikonlopun aikana myyntipöydän takana palvelivat kolme eri myyjää: Minä, Satu ja Cidi cosplay. Kolme myyjää teki myyntipöydän pidosta helppoa. Yhden jäädessä päivystämään pöytää kaksi muuta saattoivat osallistua kisoihin, käydä photoshooteissa ja kierrellä tapahtuma-alueella. Mimiconiin oli eksynyt muutamia tuttuja, ja heidän kanssa tuli vaihdettua kuulumisia aina kun vain muilta kiireiltä ehti. Erityisesti mieltä lämmittivät uudet tuttavuudet, jotka tulivat halailemaan meitä kahta päivän lopuksi. Meitä saa aina tulla halamaan <3. Silloin kun taidekujalla oli hiljaista, saattoi tappaa aikaa lueskelemalla Mikkelin seudun matkailuesitteitä takana olevasta telineestä. Miksi matkailuesitteistä mainitsen, niin monesti niistä löytää ideoita photoshoot paikkoja varten, mm. kartanoja, kahviloita ja historiallisia paikkoja.

MinnaMimiss%C3%A42-normal.jpg

Kavereiden tapaamista.

KivaCon1-normal.jpg

Kavereiden tapaamista...? Nostan hametta koska esittelen hameen erikoista ominaisuutta: Siinä on kiinni hotpants malliset alushousut. Ja sattumoisin tilanteesta otettiin valokuva. Jostain syystä alushousuista ja rinnoista puhuttiin paljon.

Kirpputorille veimme vaatteita ja tavaroita, joiden uskoimme kiinnostavan conin kävijöitä. Haluamme rojusta eroon ja sen mukaan pistimme myös hinnat. Hyvin näkyi kauppa käynneen ja tavaraa täytyi tuoda huomattavasti vähemmän takaisin. Kiitos kirpputorin henkilökunnalle ja kiitos myös heille, ketkä tavaroitamme ostivat! Kirpputorin tuotot käytämme tulevaa Nordic Cosplay Championship matkaa varten <3.

Villi viikonloppu tehosi ja Von Aidainder sai varastoaan tyhjennetyksi kiitettävästi. Kaikki steampunk rusetit ostettiin, zombie asusteet myytiin, ja Circus sekä Tähtitaivas sarjat myytiin loppuun. Kaulakorut eivät oikein jaksaneet kiinnostaa kävijöitä. Koskaan en kyllästy muistuttamaan siitä, että Von Aidainder on kotimaista käsityötä, joka suosii kierrätyksestä hankittuja materiaaleja ja uniikkituotteita. Vaatealaa opiskelleena olen hyvin tietoinen sellaisista asioista, kuin design ja käsityön arvo. Tuotteissa ei maksa pelkästään materiaalit, vaan myös tuntipalkka ja suunnittelutyö. Asiakkaillamme on oikeus palauttaa tai korjauttaa vahingoittuneet tuotteet. Emme korjaa tai korvaa asiattomassa käytössä vaurioituneita tuoteita. Tämä tarkoittaa, että jos jotakin särkyy, koska astuit sen päälle, emme korvaa tuotetta. Jos esim. korusta irtoaa osa tai kangaskassissa on reikä, korjaamme tai korvaamme. Jos koru harjoaa, koska yritit avata sillä limsapulloa, emme korvaa. Jos hihnoista puuttuu niitti, lähetämme uuden niitin tilalle. Tällaisten tilanteiden sattuessa yhteyttä voi ottaa sähköpostiin paivi.asikainen89@gmail.com. Valmistamme myös mittatilauksia tuotteistamme, ja niitä voi kysellä samaisesta sähköpostista.

Kaiken kaikkiaan reissu Mikkeliin oli hyvin onnistunut. Hommaa riitti, mutta kaikesta selvittiin. Seuraava con on DESUCON. Desuconissa Von Aidainder palvelee myyntisalissa viikonlopun ajan yhden myyntipöydän voimalla, ja sinne tulee sitten paljon uutuuksia ^_^.

Tässä muutama valokuva pukeutumisestamme viikonloppuna. Kaiooshinistä tulee valokuvia toivottavasti myöhemmin.

Raiju Exodia:

Raiju2-normal.jpg

Raiju1-normal.jpg

Cyber%26Raiju-normal.jpg

Sunnuntaina pistin oranssin topin olkaimettoman puolen hakaneulalla kiinni rintaliiveihin, jotta se lakkaisia valumasta napaa kohti. Hengityssuojain toimitti kaulakorun virkaa, koska myyntipöydän takana pitää pystyä puhumaan selvästi, ja tällöin suuta ei saa peittää. Maastokuvioinen pupulappuhaalari on Von Aidainderilta.

 

- Päivi

Kissut-normal.jpg

Palkintokissat Kai ja Pansku matkalla Savonlinnaan.