Desuconin kävijä kulkee ympäri myyntisalia. Hän saapuu värikkään asustemyyntipöydän äärelle. Pöydän takana seisoo miespuolinen myyjä. Pöydällä on valkoinen mallinuken torso ja pöydän vierellä seisoo kokonainen puettu mallinukke. Juuri kun kävijä on katsomassa pöydän tavaroita, mallinukke yllättäen kääntää päänsä häntä kohti. Kävijä säikähtää silmiin nähden ja tajuaa mallinuken olevan itse asiassa elävä nainen.

Nukkenainen ja kuuma kaivosmies, eli minä ja Cidi, ahtauduimme 6.6 perjantaina aamulla suhteellisen täyteen junaan. Mukana olivat cosplaykamppeet ja Von Aidainderin myyntitavarat. Matka kohti Lahtea Desuconiin alkoi jälleen. Koska Desucon on Suomen suurin japanialan tapahtuma, kiinnostusta conia kohtaan löytyy paljon. Liput myydään loppuun hetkessä. Minun ja siskon täytyy säästää rahaa tulevaa NCC matkaa varten, miksi ajattelimme jättää Desun välistä. Sitten kuitenkin ilmeni mahdollisuus tienata rahaa Desuconissa, eli käsityöläismyyntipöytä myyntisalista. Näin ollen myyntitavarat laukkuun ja nokka kohti Lahtea. Koska myyntipöydän hinta sisälsi vain yhden rannekkeen, Satu jäi Savonlinnaan. Yksin ei kuitenkaan tarvinnut matkustaa, vaan linnakaupungista mukaan tuli matkaseuraksi Cidi. 

Perjantaina tavalliseen tapaan ensimmäiseksi matkustimme Kouvolaan, ja sieltä myöhemmin iltapäivästä Lahteen vanhempieni autolla. Majoituimme koko matkan ajan iskän ja äipän nurkissa. Perjantaina kävimme kokoamassa myyntipöydän. En varannut matkaa varten cosplayasuja. Myyntityössä saa käyttää cossiasuja kunhan ne eivät haittaa työtä. Esim. suuta tai silmää/silmiä ei saa peittää ja asussa pitää pystyä toimimaan normaalisti. Myymisestä ei tule mitään jos koko ajan pitää itkeä piilolinssejä, peruukki tai kengät puristavat ja kohta pyörtyy korsetin takia. Käsityöläispöydän viereen ei saanut pystyttää telineitä tai vaaterekkejä. Isäni rakensi minulle leveän koottavan telineen pöydän taakse, johon saattoi ripustaa tuotteita useampaan tasoon. Hiki hatussa yritin valmistaa Desua varten uutuuksia, mutta lopputulos jäi laihaksi. Osasyy on se, että kesätyöt ovat alkaneet ja hotelli kutsuu. Aina ei tiedä, mikä asiakkaita tällä kertaa kiinnostaa, ja tästä syystä on vaikea tuottaa varmasti kaupan menevää tavaraa. Myös ekologisuusperiaatteemme asettaa tietyt haasteet suunnittelulle ja valmistukselle. On täysin eri asia suunnitella tuote, jota varten hankkii osat valmiina, kuin se, että materiaalit täytyy hankkia kierrätyksestä tai käyttää niitä kankaita jotka ovat jo valmiina kaapissa. Toisaalta kierrätysmateriaaleista pystyy valmistamaan helpommin uniikkeja tuotteita, suunnittelemaan yksilöllisiä malleja ja ekologisuus on merkittävä arvo.

P%C3%B6yt%C3%A41-normal.jpg

Kokoamassa myyntipöytää.

Desu1-normal.jpg

Desu2-normal.jpg

Perjantain asu: Opiskelijahaalari. Viikonlopun asukuvista suuri kiitos kuuluu Minorealle!

Jahka myyntipöytä alkoi olla koossa, kävimme katselemassa conia ja tapaamassa kavereita, ja sitten kotiin valmistautumaan lauantaihin ja nukkumaan. Olisin halunnut mennä laulamaan karaokea, mutta valitettavasti biisilistalla ei ollut Twisted Sisteriä. Conikävijöiden onni, muuten olisin tyhjentänyt tapahtuma-alueen rockesitykselläni. Kaikki olisivat paenneet rääkymistäni. Yöunet olivat jääneet vähiin viikolla, eikä viikonloppu paljoa tilannetta parantanut. Aamulla täytyi herätä aikaisin laittautumaan valmiiksi. Myyntisalissa täytyi olla jo ennen kello 10:00, ja myyntipöytä kaipasi loppusilausta. Koska kyseessä oli suuri tapahtuma, olin varautunut hyvään myyntiin. Päivä oli kuitenkin hiljainen eikä myyntipöytämme vetänyt puoleensa kävijöitä. 8 tuntia oli pitkä aika lorvia myyntisalissa. Jos näitte minut tapahtuma-alueella pyörimässä poissaolevana, olin murheissani pöytämme kohtalosta. Koska oletin myyntipöydän äärellä olevan ruuhkaa, meitä oli kaksi myyjää, vaikka yhdellä olisi pärjännyt ihan hyvin. Toisaalta kaksi myyjää mahdollisti sen, että saattoi käydä katselemassa tapahtumapaikkaa ja haukkaamassa happea toisen myyjän jäädessä päivystämään pöytää. Nähtävästi Desuconiin ihmiset tulevat ostamaan naposteltavaa, oheistuotteita ja sarjakuvia, mutta vaatteet ja asusteet eivät kiinnosta. Tarkemmin katsottuna monet aikaisemmista vuosista tutut vaate- ja asustekauppiaat eivät olleet paikalla.

P%C3%B6yt%C3%A42-normal.jpg

Kuten huomaatte, pöydän järjestys vaihtui yön aikana.

Tavaroita1-normal.jpg

Tavarat-normal.jpg

Jahka päivä oli pulkassa klo 18:00, olimme myynneet ainakin pöytävuokran verran. Voitto sekin. Vietin aikaa tapahtuma-alueella ja odottelin Cidiä näytösharjoituksista ennen palaamista kotipuoleen. Sunnuntaina vastaisin myyntipöydästä yksin, sillä Cidi oli mukana esityskilpailussa ja hänen lähes koko päivä menisi siellä. Perinteinen Desusää lipui Lahden ylle ja vettä tuli kaatamalla.

Desu3-normal.jpg

Lauantain asu: Oranssi cyber gootti ripauksella sinistä.

Sunnuntaina tapahtumapaikalle piti kiiruhtaa ennen 9:00. Onneksi päivän meikki tai asu eivät olleet vaativia, ja pääsimme lähtemään ajoissa. Eilinen sade oli tipotiessään ja aurinko paistoi kauniisti. Vaihdoin Von Aidainderin myyntipöydän järjestystä sunnuntaita varten, ja aamulla viimeistelin pöydän ennen myynnin alkua 10:00. Mietin mahtaako tänään kukaan ostaa mitään kun lauantainakin myi sen verran huonosti. Kuusi tuntia ilman toimintaa myyntisalissa X_X... Tämänkö takia minä missasin kaikki viikonlopun kilpailut ja ohjelmanumerot? Olisin halunnut käydä "Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kimonoista" luennolla näyttämässä kimonoani ja kysymässä ohjeita sen käyttöön, mutta valitettavasti myyntipyödän takia en ehtinyt sinne. Onneksi sunnuntai ei ollut täysin aneeminen päivä ja vipinää salissa riitti.

Kansallispuku-normal.jpg

Sunnuntain asu: Suomen kansallispuku (Munsala)

Viikonlopun piristys oli kavereiden ja tuttujen tapaaminen. Onnea hurjan paljon Cidille ja kumppaneille esityskilpailun voitosta ^_^! Heidän voitokkaan näytöksen voi nähdä TÄÄLTÄ. Viikonlopun aikana tuli myös jaeltua vähän lahjoja yms. Desuconin puolesta myyntisalijärjestelyt sujuivat oikein hyvin. 16:00 päättäjäisten jälkeen lastasimme tavarat autoon ja kaasutimme tiehemme. Tapahtuma-alueelta poistuvat kävijät ja ristiinrastiin menevät autot muodostivat mukavan liikennesumpun Sibeliustalon eteen. Desuconin kanssa kannattaa muistaa, että jos tulee autolla, niin saapuu ajoissa jotta saa parkkipaikan. Sibeliustalon parkkipaikat ja tienvarret menevät täyteen hetkessä.

Mitä tulee päivityksen alussa olevaan nukkekirjoitukseen, niin minua on luultu mallinukeksi 2010 lähtien. En ole erityisen nuken näköinen, mutta osaan nähtävästi ilman yrittämistä jähmettyä paikoilleen myyntipöydän ääreen. Peruukki, piilolinssit ja runsaat meikit lisäävät elotonta vaikutelmaa.

Viikonlopun opetus:

Naista ei saa lyödä - paitsi jos näkee keltaisen auton. Tällöin naista saa kohtuullisella voimankäytöllä tönäistä käsivarteen. Lahti-Kouvola välillä reissatessa liikenteessä oli jostain syystä paljon keltaisia autoja. Ei tarvinnut pelätä rattiin nukahtamista, kun Cidi muksaisi vähän väliä minua käsivarteen ja huusi "keltainen auto!".

Kiitos kaikille asiakkaille <3. Kaikesta huolimatta voitokas viikonloppu.

 

- Nukkenainen