On Kandi & Cyberin puolivuotispäivityksen aika! Blogissa summataan vuoden vaihteessa tapahtumia cosplay- ja pukeutumisrintamalta. Cosplayta pystyy summaamaan vuoden välein helposti, mutta pukeutumista ehtii tapahtua 365 päivän aikana niin paljon, että vaateasioita summataan tästä lähtien puolen vuoden välein. Eli kesäkuun lopussa ja uutena vuotena käydään läpi vaatekaappiimme kuulumisia.

Pukeutuminen on meille tärkeä harrastus. Yläasteikäisinä erikoiset tyylit alkoivat kiinnostaa meitä ja tavallisuudesta poikkeavat vaatteet ja asusteet ilmestyä pukeutumiseemme. Kestimme ikätovereidemme pilkan ja jatkoimme urheasti lukioon. Lukiossa saimme käyttää koulun tietokoneita, ja välitunneilla tie erikoistyylien luvattuun maailmaan oli avoin. Internet on täynnä erilaisia gallerioita, joissa upeat ihmiset esiintyvät nimetyissä ja nimeämättömissä tyyleissä. Ohitimme saman tien perusmuodin, ja suuntasimme alakulttuurien pariin. Erikoistyylien visuaalinen maailma on kiehtova paikka täynnä mahdollisuuksia ja loputonta luovuutta. Omalaatuisia tyyli-ikoneja, pukeutujia, ketkä meikkaavat, valmistavat vaatteita ja tekevät kampauksia kuin ammattilaiset. Sellaisia me halusimme olla.

Täysi-ikäisinä muutimme omillemme. Elämässä alkoi uusi aika ja aloimme pukeutua miten itseämme huvittaa. Ensimmäiset vuodet olivat vaikeita. Vaatteet ja meikit eivät toimineet vaikka olo oli mahtava. Tyylikkyys oli ilmaisustamme kaukana. Silti ilmaisu on aina ulosantia tärkeämpää. Satu rinnastaa pukeutumista usein venyttelyyn. Aluksi sormet eivät halua yltää lattiaan millään, mutta kun vain jaksaa taivutella itseään, kohta saa kämmenet lattiaan. Pukeutumisessa kehittyy ja oma tyyli muuttuu. Kehitys on kaiken kannalta tärkeää. Jos pukeutumistyyli ei kehity, se jää ajanhampaan jalkoihin (vaikka kuuleman mukaan muoti kiertää kehää). Pelkästään aika ei nakerra, vaan myös ostopäätöksemme. Ekologisuus ei mene koskaan muodista ja näyttää aina hyvältä. Jokainen pystyy vaikuttamaan siihen, millaista maailmaa rakentaa kuluttajana.

Pukeutumista esittelevän blogin pitäminen on joskus epävarmaa. Oman ilmaisun esitteleminen tulkitaan narsismiksi ja huomionhakuisuudeksi. Jollekulle huomionhakuisuus voi olla kutsumus, mutta meille erikoistyylit ovat kutsumus. Asia, joka on kiehtonut vuosien ajan ja jonka äärellä tuntee olevansa elossa, ei ole ”katsokaa kaikki minua!” pelleilyä. Emme osaa kirjoittaa Suomen yhteiskunnan kehityksestä tai Thaimaan poliittisesta tilanteesta. Sen kuitenkin kirjoittamattakin tiedämme, että tuolla on nuoria, keille pukeutumisblogit ja vastaavat ovat päivän väripilkku - oli sitten kyseessä tuorein muoti tai vapaa ilmaisu. Jos heidän ahdistuksen keskellä jonkun toisen vaatteet ja tyyli helpottavat oloa, emme näe tarpeen lopettaa tyyliblogeja vain koska ne ovat ”narsismia”.

Kandi & Cyber pyrkii olemaan hyväntuulinen ja realistinen aina jatkossakin. Inspiroitukaa ja uskaltakaa!

- Kandi (Satu) & Cyber (Päivi)

 

2014 Tammikuu-Kesäkuu tyylejä

Satu

Puputti-Puu-normal.jpg

Vanhastaan tuttua reivaavaa värikkyyttä, helmikoruja ja yksityiskohtia, astetta japanilaisempaa visuaalisuutta ja kesätukka.

Päivi

P%C3%A4ivinTyylit-normal.jpg

Vuoden alun GB/JT (rastoja tuli pidettyä tavallista enemmän), pastellisävyinen ja sulokas, kevään värikäs GB/JT, Demon Gal ja kesän poikamainen tyyli.

 

2014 alun vaate

Satu 

DSCN8968-normal.jpg

Hell Bunnyn mekko (Wannabe) on käytännöllinen vaate sekä värinsä että muotonsa puolesta. Mekko käy päälle ihan sellaisenaan, alle voi pukea paidan ja jos paidan laittaa päälle, niin mekko muuttuu hameeksi. Erityisesti pidän mekon sinisestä väristä, jonka myötä olen löytänyt pukeutumiseeni tummempia värejä perinteisten pastellisävyjen seuraksi.

Päivi

DSCN8962-normal.jpg

Yläasteella minulle tuli voimakkaat antipatiat farkkuja kohtaan ja lopetin kaiken sinisestä farkusta valmistetun käyttämisen. Nyt vihdoin ja viimein olen oppinut käyttämään sinistä farkkua uudestaan. 2014 alun vaatteet ovat vaaleansininen retrofarkkutakkini ja siniset lappuhaalarit. Rakas farkkutakkini on ollut minulla yli kymmenen vuotta. Molemmat vaatekappaleet ovat ostettu kirpputoreilta.

 

2014 alun koru/korut

Satu 

DSCN8970-normal.jpg

Muutama vuosi takaperin en välittänyt metallin väreistä tai valkoisista helmistä, mutta nyt olen ihastunut näihin. Oma koruvalintani on kultaiset ja valkoiset helmikorut, koska nämä tuntuvat sopivan yhteen kaikkien vaatteideni kanssa. Myös egyptiläinen teema ja turkoosi väri ovat koruissa plussaa. Koruja tulee ostettua niin kaupoista kuin myös kirpputoreilta.

Päivi

DSCN8963-normal.jpg

Nimeän vuoden 2014 alun koruksi ketjun, jossa roikkuu muovinen pieni luu. Koru on valmistettu kirpputorilta ostetusta lelusta. Ei ala kertomaan tarinaa korun takaa, mutta luulla on symbolista arvoa. Se muistuttaa minua hänestä, kenestä saan voimaa. Muoviset sormukset kuuluvat kesän tyyliin. Hauskoja ja värikkäitä sormuksia laitetaan useita samaan sormeen. Sormet viimeistellään tarvittaessa näyttävillä irtokynsillä.

  

2014 alun asuste/asusteet

Satu 

DSCN8971-normal.jpg

Säärystimet ovat kestosuosikkini pukeutumisessa ja nyt etenkin kylmä kesänalku on varmistanut jalkojen jatkuvan lämmityksen tarpeen. Säärystimet ovat minulle melkein kuin sukat: Ne kuuluvat asuuni ja puen niitä huoletta useammat päällekäin. Jos sukkia pukee useammat päällekäin, niin ei kengät mahdu jalkaan, mutta säärystimissä ei ole tätä ongelmaa. Villaputkilot tarjoavat värikkään mahdollisuuden jalkojen koristamiseen. Ostan säärystimiä kaupoista sitä mukaa, kun löydän hyviä tarjouksia ja värejä.

Päivi

Asusteet-normal.jpg

Ruskean nahkaisen rähinäremmin sain isältäni. Minulla ei ole vaatteita, joita kuuluisi virallisesti käyttää sen kanssa, joten pidän vyötä kaikkien muiden vaatteideni kanssa. Kaikessa erikoisuudessaan mahtava asuste! Toiseksi asusteeksi nimeän leopardipiponi, joka on kevään aikana ollut ahkerasti päässäni.

 

2014 alun kosmeettinen tuote/tuotteet (peruukki, piilolinssit, meikki, ripset, kynnet, hiusjuttu jne.)

Satu 

DSCN8972-normal.jpg

Nämä ovat hiusvärinäytteitä peruukin ostoa varten. Saimme näitä ison pussillisen WCS:stä, kun sponsorit lahjoittivat meille peruukit. Hiusvärinäytteet esittelivät kaupan värivalikoiman. Olemme miettineet pitkään, mitä näillä tekisimme ja lopulta kiinnitin niihin hiuspinnejä, jotta voisin laittaa näitä hiuksiin lisäväriä tuomaan. Suunnitelmani toimi yllättävän hyvin ja nykyään meillä on pieni varasto lyhyitä värikkäitä hiusjatkeita. Kirkkaita värejä on valitettavan vähän, mutta muuten sävyjä löytyy kyllä melkein mihin tahansa vaatteeseen.

Päivi

DSCN8966-normal.jpg

Nämä söpöt pienet muoviset tähdet ovat hauska lisä värikkäisiin meikkeihin. Tähdet kuuluivat alunperin rannekoruun.

 

2014 alun ilmiöt (ja jatkumot)

Twisted Sister

Aicle ja Kiryu

80-luku

Kangasmerkit, pinssit, hakaneulat ja bandanahuivit

Turkoosi-väri

Oshare-raver

Vaalea farkku

Von Aidainder

Nemunekot

DSCN8967-normal.jpg

Meidän asunnon kissaperhe: Emokissa (harmaa iso), Kissu (pieni harmaa), Persikka (pieni oranssi), Burū (sininen), Momo (vaaleanpunainen), Tora (keltainen), Navi (valkoinen), Kirsikka (pieni oranssi) ja Kai (laikukas).

Muinainen Egypti

Kämpän inventaario

Peruukkien tupeeraaminen

Cyberfalls/hiuslaitteet

GB/JT punk

Demon Gal

Metal Gear Rising

DSCN8617-normal.jpg

Jackilla on kriisi: Monet ystäväni ovat sanoneet Jackin reisiä isoiksi ja Jack ei nyt tiedä, miten selviää tästä, että hänen reitensä ovat muiden mielestä läskit. Onneksi Raiden lohduttaa. (PS: Metal Gearissa ei säästellä miesten reisien koossa)

 

2014 alun Von Aidainder

Ponit-normal.jpg

Ponikorut. Korujen valmistaja ja suunnittelija on Satu.

 

2014 alun paras valokuva

Satu 

DSCN6668-normal.jpg

Minusta ei ole ehditty ottamaan paljoa photoshoot kuvia, mutta pidän tästä kuvasta. Siinä mainostetaan Von Aidainderin kangaskasseja ja myös minulla itselläni on päällä Von Aidainderin lappuhaalari Happy Laalaa. Pidän kuvan erikoisesta ympäristöstä: Putkia ja ritilöitä, joissa kassit roikkuvat erottuen hyvin valkoista taustaa vasten. Oma tyylini on onnistunut tässä kuvassa, ja siinä yhdistyvät erikoiset vaatevalinnat esim. röyhelöpaita ja lappuhaalari. Hiukseni ovat myös varsin kauniit ^_^.

Päivi

LangenneenTyt%C3%A4r%20%281%29-normal.jp

2014 alun paras valokuva on Demon Gal Langenneen enkelin tytär. Haalistuneet värit ja lohduton tausta (mm. ränsistynyt leikkimökki) sopivat tummaan enkelihahmoon. Myös asukokonaisuus ja meikkaus ovat onnistuneita.

  

2014 alun paras kokonaisuus

Satun valinta Päiviltä 

Tuunantut%20Liivit-normal.jpg

Päivi on kerännyt kirpputoreilta usein pojille tarkoitettuja liivejä ja tuunannut niistä omanlaisiaan kokonaisuuksia, joissa korostuvat itselleen tärkeät aiheet. Liivit ovat mielestäni hyvä osoitus siitä, miten luovuudella ja ripauksella ompelutaitoa pystyy piristämään oman vaatekaappinsa sisältöä. Päivi on onnistunut tartuttamaan vaatetuunausintonsa myös kavereihimme :).

Päivin valinta Satulta

Raijju-normal.jpg

Kukitan Satulta Raiju Exodian. Kevään aikana Satu esitti toiveen millaisia vaatteita ja asusteita hän haluaa uuteen pukuunsa. Minä valmistin ne, ja hän puki ne värikkääksi ja mahtavaksi kokonaisuudeksi. Asukokonaisuuden takana on periaate "tyylikkäämmästä" kandi raver puvusta, joka on saanut vaikutteita japanilaisesta visuaalisesta musiikkimaailmasta. Yksityiskohtainen puku vaatii kokonaisuuden ja osa-alueiden hallintaa. Pelkkä asu ei riitä, vaan siihen täytyy myös osata meikata ja tehdä kampauksia, ja valita asusteita. Kimono on Japanista ostettu, mutta muuten suurin osa asusta on käsityönä valmistettu ja uniikki, mikä tekee Raijusta ainutlaatuisen. Sormet syyhyten haluan valmistaa Raijulle lisää vaatteita ^_^.

 

- Päivi ja Satu