CCG.jpg

Terveisiä Ruotsista! Samaan aikaan kun muut viettävät Suomessa Halloween pippaloita, meillä on täällä käynnissä vähän toisenlaiset neljän päivän pukukarkelot. Olemme Comic Con Gamex nimisessä tapahtumassa cosplay kunniavieraina. Keskiviikkona pakkasimme viikkojen työhuoneaherrukset matkalaukkuihin ja matkustimme kotipuoleen Kuusankoskelle.  Torstaina kovin varhain aamulla isä kyyditsi meidät lentokentälle, ja sieltä lensimme Ruotsiin Tukholmaan. Lentokoneella matkustaminen hermostutti meitä molempia melkoisesti. Olimme lentäneet vain kaksi kertaa aikaisemmin, ja nyt huolestutti miten selviämme kahdestaan, kun mukana ei ollut ketään neuvomassa mahdollisten ongelmien ilmetessä. Kaikki sujui kuitenkin todella hyvin, ja pääsimme turvallisesti Ruotsiin. Lentokentältä meidät kyydittiin sujuvasti hotelille, joka sijaitsee aivan tapahtumanpaikan kyljessä.

DSCN0388.jpg

Comic Con Gamex 2014 järjestetään Kistamässanissa.

Hotelli.jpg

Majoitumme Scandic Hotel Victoria Towerissa. Pilvenpiirtäjähotellissa on 34 kerrosta! On kyllä ihanaa olla vaihteen vuoksi hotellissa perinteisen lattiamajoituksen sijaan. Voimme pukeutua ja meikata ihan rauhassa omassa huoneessa, ja tämän jälkeen kävellä muutama kymmenen metriä tapahtumapaikalle.

Koska kello oli noin 9:00 aamulla, hotellihuoneemme ei ollut vielä valmis (=siivottu edellisen asiakkaan jäljiltä). Pari puhelinsoittoa myöhemmin pääsimme tapahtumapaikan takaovesta sisään, saimme kulkuluvat, ja meidät opastettiin pukuhuoneeseen meikkaamaan ja pukemaan. Pukuhuone oli iso, mutta se oli hämärä, oveton ja yhteinen sekä naisille että miehille. Ruuhkasta ei tarvinnut kärsiä, sillä tapahtuman aukeamisenkin jälkeen pukkarissa kävi pyörähtämässä vain pari ihmistä. Aioimme pukeutua torstaina upouusiin Androidi pukuihimme, mutta syytä X teimme muutoksen suunnitelmiin, ja puimme Raiju Exodian sekä hänen uuden ystävänsä Primus Apollonin puvut.

Jahka vaatteet olivat päällä ja meikit naamassa, kävimme kyselemässä hotellihuonettamme. Onneksemme huone oli valmis, ja saatoimme käydä jättämässä matkalaukkumme sinne. Ruuanhakureissu johti meidät Kistamässanissa sijaitsevaan ravintolaan, josta kohtuuhintaan sai ison annoksen sapuskaa. Ruuan jälkeen lähdimme tutustumaan itse tapahtumaan. Valitettavasti aikaisin herääminen ja päivän rasitus alkoivat vaatia veronsa. Satu totesi, että hänen on päästävä ottamaan piilolinssit ja peruukki pois, ja mentävä lepäämään. Satu palasi hotelille, ja Päivi jäi katselemaan paikkoja.

g.jpg

Comic Con Gamex ei ole todellakaan "animekokoontuminen". Kyseessä on messut. Ei ole erillistä myyntipöytäsalia, vaan tapahtuma on myyntipöytäsalissa! Pelialan näytteilleasettajat esittelivät uusimpia konsoleita ja pelejä, joita kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan messupisteillä. Myyntipöydistä löysi pääasissa länsimaisia sarjakuvia, ja DC, Marvel ja Star Wars olivat valloilla. Mukaan mahtui muutama suomalainenkin yritys :). Jokaisessa nurkassa hohti television- tai tietokoneen ruutu, ja valtavat uutuuspelien mainokset koristivat käytäviä.

CCG:hen lähtiessä meillä ei ollut mitään käryä siitä, millainen meno odottaa Ruotsinpäässä. Nyt pari päivää tapahtumaa katselleena täytyy todeta, että WAU. Kannattaa ehdottomasti kokea etenkin, jos pelaaminen on lähellä sydäntä! Nähtävää kyllä riittää, ja jos jokaista peliä meinaa kokeilla, pystyy helposti käyttämään koko päivän messuhallissa.

Cosplay ei ole kovinkaan suosittua tapahtumassa. Noin 90 % kävijöistä ei ole roolipuvuissa. Suurin osa kävijöistä on miespuolisia, ja myös yllättävän paljon lapsia pyörii paikan päällä - huoltajien kanssa tietenkin.

a.jpg

Päivin suunnitelmiin kuului katsoa tapahtuman yksilöcosplaykilpailu, mutta koska 16:00 aikaan lavalla oli edelleen enemmän sählinkiä kuin cosplayta, hän jätti välistä. Vasta hotelilla hän tajusi, ettei matkapuhelin ollutkaan päivittänyt kelloaan automaattisesti Ruotsin aikaan, ja hän oli ihan väärään aikaan paikalla.

Pitkän päivän päätteeksi hotellille lepäämään. Lähellä hotellia sijaitsi pieni ruokakauppa, josta saattoi käydä helposti ostamassa iltapalaa. Vaatteiden silitystä ja valmistautumista perjantaihin.

DSCN0416.jpg

Primus Apollon. Valokuvaaminen ei torstaina oikein onnistunut. Katsotaan, jos sunnuntaina ehtisi paremmin. Raijun ja Apollonin koristeelliset asut herättivät kävijöissä ihastusta.

 

Perjantaina aamulla kaavimme itsemme (omasta mielestämme) aivan liian aikaisin vuoteista aloittamaan uutta päivää. 11:00 alkoi Satun luento Practical tips for cosplay stage shows (Käytännön vinkkejä cosplaynäytöksiä varten). Puimme Androidien puvut ensimmäistä kertaa ^_^! Yleensä vasta noin kolmannella käyttökerralla asun käyttöön alkaa tulla varmuutta mukaan. Ensimmäinen käyttö on haparointia ja sen hahmottamista, millaisen lopullisen ilmeen roolipuvulleen tahtoo. Tästä syystä cosplaykilpailuasuja kannattaa käyttää pari kertaa ennen itse kilpailua. Näin ehtii saada kunnon otteen kokonaisuudesta ennen lavalle menoa.

Androidit.jpg

Androidi 18 ja Androidi 17, Dragon Ball Z (kuten pelimainos taustalla sanoo)

Onneksi olimme selvittäneet jo torstaina, missä perjantain luennot pidetään. Satun luentoa oli saapunut kuuntelemaan kiitettävä määrä porukkaa ja tekniikka pelasi. Outoa oli se, ettei tapahtumapaikka tarjonnut luentoja varten tietokoneita. Näytimme diashown omalta tietokoneeltamme, ja luimme tekstejä lainassa olevan tietokoneen ruudulta. Jos emme olisi ottaneet Ruotsiin omaa läppäriämme mukaan, niin homma olisi mennyt vaikeaksi. Olisimme tarvinneet lainaan kaksi läppäriä ilman mitään ennakkovaroitusta. Jahka luento oli ohitse, kävimme katselemassa tapahtumapaikkaa ja syömässä. Dragon Ball on sen verran tunnettu sarja, että pukumme kyllä tunnistettiin, mutta mitään suurempaa kihinää ei cosplayasujen ympärillä tapahtunut. Lähdimme valmistautumaan päivän toista luentoa varten. 17:00 alkoi Päivin luento Making historical costumes (Historiallisten asujen valmistus). Tällä kertaa tekniikka oli pettää meidät, mutta onneksi ongelma ratkesi, ja luento pääsi alkamaan vain pari minuuttia myöhässä. Koska ruotsi ei meiltä todellakaan taivu niin hyvin, että voisimme sillä luentoja pitää, puhuimme englantia. Englanti ei sekään ole vahvinta alamme. Ainakin Päivi kammoaa enkun puhumista, ja sen kuulee ääntämisestä ja sanastosta. Sitkeästi se olisi silti selitettävä asiat lävitse. Luentoa oli jälleen saapunut kuuntelemaan kiitettävä määrä porukkaa, ja toivottavasti he saivat takertelevasta esityksestä jotakin irti. Satu luki luentonsa suurimmaksi osaksi suoraan paperista, ja Päivi yritti puhua vähän vapaammin ilman papereita.

DSCN0457.jpg

17.jpg

Lauantaina on reissun viimeisen luennon vuoro. 14:00 alkaa World Cosplay Summit - What was it like? (World Cosplay Summit - Millaista siellä oli). Huomenna kukistamme väsymyksen ja huonon enkunkielen taidon, ja aiomme olla ihan liekeissä!

DSCN0480.jpg

Perjantain ostokset: Satulle uusi megasöpö turkoosi pupulompakko!

 

- Päivi ja Satu