Päivän biisi: Bellini - Samba De Janeiro

 

Koska Comic Con Gamex matka lähestyy, olemme paiskineet kovasti töitä ompeluhuoneessa. Ruotsinmatka on hyvä syy yrittää saada keskeneräisiä asuprojekteja valmiiksi (sen sijaan, että aloittaisimme koko ajan uusia). Androidikaksosten valmistamisen aloitimme jo keväällä ja asujen piti ehtiä Cosvisioniin, mutta ehei. Vihdoin ja viimein maali alkaa häämöttämään, sillä puvut ovat melkein valmiit! Muistutan vielä, että asut ovat valmistettu lähes kokonaan muokkaamalla valmiita vaatteita. Tietyssä kohtaa projektia oikeanlaisten paitojen ja farkkujen etsiminen alkoi nyppiä ihan tosissaan. Varmasti olisi päässyt helpommalla, kun olisi vain ostanut kankaat kaupasta ja tehnyt itse ><. Älkää aliarvioiko valmisvaatteiden soveltamisen vaikeutta. 

17-normal.jpg

Androidi 17

Kuvassa näkyvä peruukki ei ole asun virallinen peruukki. Virallinen peruukki on vielä muokattavana. Myös vyönsolki uupuu. Red Ribbon merkin R-kirjaimet tein kirjomalla käsin. Punaisen merkin laidat on huoliteltu tiheällä siksakilla. Neonvihreät villasukat ovat itse asiassa säärystimet. Tähän on kaksi syytä: 1. puvun tennareihin ei mahtu villasukia ja 2. emme osaa tehdä villasukkia. Säärystimet on leikattu ja muokattu isommista vihreistä säärystimistä.

Huivi-normal.jpg

Tässä näkyy miten kaulassa oleva huivi on tehty. Reunassa on kapea päärme, joka on tikattu käsin. Huivinpäitä varten on erillinen kaksinkertainen kappale, jonka pitää muodossa rautalanka. Kappale solmitaan solmun päälle niskaan, ja näin saadaan aikaiseksi sarjakuvamaiset isot huivinpäät. 

18-normal.jpg

Androidi 18

Myös Androidi 18:sta peruukki kaipaa viimeistelyä. Avainketjua varten olemme varanneet kellon, helmiä ja kovia muovipillien paloja. Koko höskä värjätään kultaiseksi. Valkoinen kolmio on rintaneula, joka niin ikään odottaa kultaista väriä. Kenkien hihnat olivat ylempänä, mutta yksinkertaisella ratko sauma auki-siirrä-liimaa operaatiolla hihnat siirrettiin keskemmällä jalkateriä. Puku kaipaa vielä virallisia hanskoja ja tummanruskeaa vyötä.

Liivi-normal.jpg

Valmistin liivin asuun varsin yksinkertaisesti.

Liivi2-normal.jpg

Liivi sai tyttömäisen kukkakuvioisen vuorin. 

 

Androidipukujen lisäksi olen ahertanut toisen pukuprojektin parissa. Tämä asu sai alkunsa niin ikään keväällä, mutta vasta nyt minulla on ollut aikaa jatkaa sen valmistamista. Puku yrittää ehtiä Comic Con Gamexiin.

P%C3%B6ksyt-normal.jpg

Puvun alaosa on valmis. Siihen kuuluu haaremihousut. Housujen päälle puetaan vyö, joka levenee keskiselkää kohden. Vyössä on kiinni neljä siivua.

details-normal.jpg

Vyön ja siivujen koristeluun on käytetty koristenauhoja. Paljetti- ja helminauha olivat jo valmiiksi kirjottuja kun ostin ne. Kulkusten takia kuulee missä hiivin. Erikoinen ruskanpunainen väri syntyy syvänpunaisesta satiinista, jonka päällä on tummankultaista organzaa. Hapsunauha on kirpputorilta.

 

- Päivi