Päivän biisi: Vicky Vale - Shibuya girl

Sunnuntaina aamu valkeni poikkeavalla tavalla. Normaalisti Savonlinna on hiukan usvainen, mittari vähän plussan puolella ja kadut märkiä sulaneesta lumesta. Sunnuntaina mittarissa oli - 1 astetta pakkasta, ilma selkeä, kadut kohmeessa ja aurinko pilkisteli pilvien joukosta. Comic Con Gamexistä palattuamme puhuimme jotakin Androidi photoshootista, mutta homma kaatui siihen, että maahan satoi lunta. Lumi suli, ja ilmasta tuli usvainen ja kostea, pilvinen ja pimeä. Sunnuntaina kun näimme auringon, tiesimme, että tänään on photoshoot päivä! Muutaman tunnin varoitusajalla meikit naamaan, puvut päälle ja kuvauspaikalle.

DRAGON BALL Z

Satu as ANDROID 18

Päivi as ANDROID 17

BLOGIN VALOKUVIA EI SAA KOPIOIDA JA JULKAISTA BLOGIN ULKOPUOLELLA.

RESPECT COPYRIGHTS AND DON'T COPY BLOG'S PHOTOS.

1718.jpg

1817.jpg

Koko härdellistä jäi käteen vain kaksi onnistunutta valokuvaa ^^. Kuvataan lisää jahka säät lämpenevät. 

 

Faktoja asuista:

- Satu inhoaa pukuihin kuuluvia korvarenkaita. Tämä johtuu siitä, että korujen korvanreiän lävitse työnnettävät koukut ovat yllättävän isot. Tästä syystä korvarenkaat tuntuvat inhottavilta normaalikokoisissa korvanrei'issä.

- Yksinkertaisia asuja, jotka koostuvat pääosin osto-osista, yritettiin saada valmiiksi yli puoli vuotta.

- Peruukit piti tilata kolme kertaa ennen kuin saatiin sopivat. Musta oli oikein hyvässä kunnossa, mutta samanmallinen vaalea harva. Vaaleaan peruukkiin on lisätty toisesta peruukista hiusta.

- Peruukkien ohella vaivaa tuottivat piilolinssit. Lopulta (meidän mielestä) täydelliset linssit löytyivät Ruotsista Närconin yhteydessä.

- Puvut perustuvat Dragon Ball mangan luvun 366 jälkeisiin tapahtumiin. Tämä selittää, miksi 17:sta asusta puuttuu hahmon ensi-esiintymisessä (349) näkyvä asevyö: Hänellä ei ole sitä enää. Lukujen 366-382 välillä tapahtuu tärkeitä asioita, miksi halusimme pukujemme olevan tältä aikaväliltä. Ennen kuin pääsimme mangassa androideihin asti, näimme osan luvun 366- tapahtuista animena DVD:ltä. Tästä syystä 18:sta liiviasu on jäänyt Satulle päähänpinttymäksi, ja siksi hän halusi juuri tämän tietyn aikavälin puvut cosplayasuiksemme.

- Aina kannattaa omistaa vähintään yksi ainalähtövalmisluottopuku. Sellainen vähän yksinkertaisempi cosplayasu, jota on helppo käyttää, mahtuu pieneen tilaan, kestää käyttöä ja jonka saa todella nopeasti lähtökuntoon. Asu on sitä varten, jos 1. pukusuunnitelmiin tulee peruutuksia ja jotakin pitäisi saada äkkiä tilalle 2. pitää pystyä toimimaan tehokkaasti esim. vänkärinä ja haluaa silti olla cosplayasussa 3. lähtee reissuun cosplayn tai loman perässä, ja matkalaukun yhdessä nurkassa on pienen cosplayasun mentävä kolo. Nämä ovat osasyitä sille, miksi valmistimme Androidien puvut.

- Androidi 17:sta asuun on

Ostettu: Piilolinssit, korvarenkaat

Modattu (muokattu): Farkut, molemmat paidat, säärystimet, tennarit, vyö, peruukki

Tehty itse: Huivi, RR kangasmerkki, vyönsolki

- Androidi 18:sta asuun on

Ostettu: Piilolinssit, sukat, vyö, korvarenkaat

Modattu: Farkut, paita, kengät, peruukki, rannekoru

Tehty itse: Liivi, vyöketju, rintaneula, helmet, hanskat

Tästä huomaatte, miten ostetuista osista harva pääsee ilman muokkausta osaksi cosplayasua. Olemme todella tarkkoja siitä, että pukujen täytyy oikeasti näyttää lähdekuvilta, eikä vain sinne päin. Kaikkien ei tarvitse nillittää cosplayasujaan viimeisen päälle, mutta itseltämme vaadimme panostusta jopa yksinkertaisilta näyttäviin asuihin. Jos kerta viitsii aloittaa pukuprojektin, kannattaa tehdä se kerralla kunnolla.

kultaiset.jpg

18:sta vyöketju on valmistettu mehupilleistä ja helmistä, jotka ovat pujotettu kumilankaan. Ketjussa roikkuva kello on oikea taskunauris (lähde: kirpputori). 17:sta vyönsolki on valmistettu finnfoamista ja muotoilumassasta. Ohje tämänkaltaisen vyönsoljen tekoon löytyy TÄÄLTÄ.

- Päivi