UruharaFC:n vuoden viimeinen conireissu suuntautui kohti Kuopiota Chibiconiin. Pieni con järjestettiin lauantaina 13.12 kauppakeskus Apajassa Kuopion sydänmessä. Kun kuulimme tapahtumasta ja päätimme sinne lähdöstä yli kuukausi sitten, meillä oli yhtä sun toista suunniteltuna Chibiä varten. Lähdön hetkellä suunnitelmiin oli tullut hiukan muutoksia. Yritimme valmistaa uudet cosplayasut Chibiä varten (Ren ja Stoica ihmismuodoissaan sarjasta Bakugan: Gundalian Invaders), mutta pukujen teko tyssäsi siihen, ettei osa tilatuista tarvikkeista ehtinyt saapua ennen lauantaita. Eniten jäi ärsyttämään maalit, jotka tilasimme suomalaisesta kaupasta, ja useita viikkoja myöhemmin maalit ovat edelleen saamatta ><. Näyttää siltä, että Kiinastakin tulee peruukkeja nopeammin kuin tästä kaupasta tilatut tarvikkeet. Ren ja Stoica valmistuvat toivottavasti Yukiconiin, ja Chibiconiin mukaan otettiin Raiju Exodia ja Primus Apollon.

Matka Chibiin alkoi aikaisin aamulla, kun ystävämme tuli hakemaan meidät autollaan ja konemusatimme happy hardcoren voimalla Kuopioon. Ilman ystäväämme ja hänen autoansa koko reissu olisi jäänyt välistä, joten hurjan isot kiitokset hänelle! Apaja sijaitsi torin alla, ja con oli levittäytynyt yhteen kerrokseen koko käytävän matkalta. Toisessa päässä sijaitsivat taidekuja, luentosali ja mm. Urumin uusi kauppa. Matkan varrella ohitti karaokehuoneen, myyntipöytiä ja kuvauspisteen, ja toisessa päässä käytävää odottivat pelihuone ja helmipaja. Jouluinen Apaja oli oikein viihtyisä coniympäristö ja kuopiolaisilla riitti ihmettelemistä cosplayaajien ja conittajien kirjossa.

DSCN1121.jpg

Jaoimme pajatilan Kuopion teatterin Sound of music pahvihahmon kanssa.

Koska Chibicon on pieni con ja kaipaa kaikilta kynnelle kykeneviltä ohjelmaa, UruharaFC oli järkännyt vähän yhtä sun toista tekemistä viikonlopun ajaksi. Aluksi näytti siltä, ettei suunnittelemaamme helmipajaa tulisikaan, mutta noin viikko ennen conia pajasta saatiin sovittua. Helmipajaan oli kuka tahansa tervetullut tekemään erilaisia helmikoruja pajamaksua vastaan. Aikaisemmista kokemuksista viisastuneena pajan päävastaava Satu pisti sen verran hintaa pajaan osallistumiselle, ettei kukaan tulisi vain hölmöilemään helmien kanssa. Jos kerran pajamaksun maksaa, silloin kannattaa tehdä kunnolla. Helmet ovat yllättävän kalliita. Pajamaksun hinnalla sai tehdä useamman korun. Toisessa pöydässä oli hamahelmiä liskoja ja käärmeitä varten (ohje kyseisten tekoon löytyy blogistamme täältä). Toisessa pöydässä Satu opetti, miten tehdään helmistä mm. lintuja, rusetteja, tähtiä ja kerroskoruja. Erilaisia hauskoja pujotteluohjeita löytää YouTubesta hakusanalla "How to make kandi". Kannattaa käyttää sanaa "kandi", jos etsii englanniksi erityisesti muovihelmille tarkoitettuja pujotteluohjeita. Helmipaja ei osoittautunut kovinkaan vetovoimaiseksi, ja siellä vieraili conin aikana vain muutama ihminen. Kiitos kaikille kävijöille ja kiitokset Kievarille, joka piti vahtia pajassa sillä aikaa kun me palloilimme luennoilla.

DSCN1126.jpg

Pidimme Chibiconissa kaksi luentoa. Satu aloitti klo 11:00 luennolla Käytännön vinkkejä cosplaykilpailemisen aloittamiseen, jonka tarkoituksena oli avata suomalaisia cosplaykilpailuja: millaisia kisoja on? Mitä kuuluu kisapäivään? Mitä tuomaristo katsoo kisoissa yms.?. Luento pääsi alkamaan hiukan myöhässä koska tekniikka. Kesken luennon videotykki meni jumiin, mutta onneksi tämä saatiin korjattua pian. Luennon lähestyessä loppua Satua hoputettiin, koska seuraava luento piti saada alkamaan klo 12:00. Satu joutui päättelemään luentonsa nopeasti kellon näyttäessä 11:53. Oli ärsyttävää joutua kiirehtimään huomioon ottaen, että luento alkoi myöhässä tekniikan vuoksi ja luennolle oli kuitenkin luvattu aikaa 45 min. Luentoa seurasi keskimäärin kahdeksan kuuntelijaa, jotka jaksoivat hymyssä suin teknisistä ongelmista huolimatta.

14:00 Päivi aloitti luentonsa Nordic Cosplay Championship - Ken on paras Pohjoismaissa? Luento kertoi millainen kilpailu on NCC ja mitä siellä tapahtuu. Luento sujui ihan hyvin ja tekniikka pelasi. Kuuntelijoita oli max kuusi ihmistä. Hiukan häiritsevää oli se, ettei luentotilan ovea suljettu. Kauppakeskuksen käytävän ja siellä liikkuvat ihmiset näki koko ajan, ja käytävältä kuului vaimeaa meteliä luentotilaan. Diashow näkyi melko pienenä, mutta tällä oli positiivinen vaikutus: Kuuntelijat joutuvat tulemaan eturiviin istumaan, koska sieltä näki parhaiten ^^. Tällöin ei tarvinnut puhua mikrofoniin, koska luennoitsijan puhe kuului ihan hyvin eturiviin. Kiitos kaikille kuuntelijoille <3!

DSCN1128.jpg

Vaikka lahjan antaja ei ollut Chibiconissa, onnistui hän välittämään purkillisen hyvää mieltä meille. Kiitos coocospalloista <3! Hyviä ovat.

Chibiconin kävijöiden joukossa oli monia tuttaviamme. Oli kerrassaan ilahduttava yllätys törmätä niin moneen kaveriin Kuopiossa etenkin, kun et ollut varautunut kohtaamaan ketään ^_^. Helmipajassa istuskelu ei ollut tylsää, koska vähän väliä joku vieraili juttuseuranamme.

Raiju Exodia

DSCN1137.jpg

Raiju.jpg

Primus Apollon (ja hänen hurja taistelutiikerinsä Tora)

DSCN1150.jpg

Primus.jpg

17:30 helmipaja meni kiinni. Pakkasimme tavaramme, Satu vaihtoi yksinkertaisemman peruukin asuunsa ja kiiruhdimme vähän matkan päähän Kulttuurikeskus 44. Mm. cosplaykilpailu järjestettiin täällä. Conin viimeisenä ohjelmanumerona alkoi FFFight, Final Fantasy Fight. Fightia oli järjestämässä FFFollowersista vain Cidi, ja me kaksi olimme lupautuneet hänelle avuksi. Fightia on yksin vähän vaikea pitää, miksi apu mm. esimerkkifightin kanssa oli ihan tervetullutta. Osallistuimme FFFightiin  viimeksi 2011 emmekä aio ottaa fightissa mukana olemista tavaksi - ei sillä, että FFFight olisi tyhmä ohjelmanumero tai me surkeita siinä. Meidän fightit ovat jääneet vähemmälle koska on ollut paljon muuta tekemistä. On mukavaa nähdä, miten lavalle taistelemaan uskaltautuvat he, ketkä eivät aikaisemmin ole lavalla olleet. FFFollowers pitää sisällään omistautunutta ja hyvällä huumorintajulla siunattua porukkaa. He hallitsevat homman, ja osaavat esiintyä ja improta aina tarpeen tullen. Seuraavan kerran FFFollowers kutsuu kävijöitä taisteluun Yukiconissa. Menkää ja kokekaa se!

Chibiconin fight sujui ihan näppärästi. Jahka ohjelma oli paketissa, hyppäsimme autoon ja keula kohti Savonlinnaa.

DSCN1165.jpg

Ostoksia Chibiconista: Satu löysi myyntipöydästä vähän lisää pieniä pupuja. Keltainen ja ruskea ovat uusia. Pupujen nimet ovat Puputti-Puu, Honey-Banban, Coco-Bunbun, Luna von Pompula ja Tukuti-Tuu.

 

Conin yhteydessä tuli jaettua ja saatua vähän joululahjoja. Olemme olleet käsityötuulella, ja valmistaneet osan antamistamme lahjoista itse. Vaikka itsetehdyn lahjan antaminen kuulostaa kivalta, kannattaa varautua siihen, että lahjojen tekeminen omin pikku kätösin vaatii aikaa, taitoa ja omistautumista = käsityölahja ei ole helpoin vaihtoehto. Kaikilla on jokin taito mitä voi hyödyntää käsityölahjaan. Ompelu, virkkaaminen, leipominen, puutyöt... Jos kuitenkin lahjan saaja selvästi toivoo jotakin tiettyä juttua kaupasta, kaunis-ajatus-käsityö-lahja ei (välttämättä) korvaa tätä toivetta. Käsityö ei ole arvo jos lahja kohdistetaan kehnosti. Kauniiden piparien tekeminen ja lahjaksi antaminen ei lämmitä heidän sydäntä, ketkä ovat tiukalla laihdutuskuurilla. Ei yhtään ihme, miksi joulun lahjaruljanssi aiheuttaa rytmihäiriöitä. Lahjan antaminen on vaikeaa.

Seuraavaksi pari oikein mieluisaa joululahjaa ^_^:

DSCN1166.jpg

Satulle Milla pupu reppu :D! Söpö kuin mikä <3.

Maomao.jpg

Päiville iso NEMUNEKO :D! Kissan nimi on Maomao ja se on aivan selvästi Toran äiti. Tämän lisäksi lahjaan kuului kangasmerkki, mutta aiheesta lisää myöhemmin.

 

- Päivi ja Satu

PS: Minna, laumani kasvaa