Koska Beyblade on tapetilla, esittelemme jälleen muutamia asuntomme Beyblade juttuja. Nämä kaikki ovat peräisin 2000-luvulta.

Kiekkojuliste.jpg

Meillä on kaksi isoa julistetta liittyen originaaliin Beybladeen. Etenkin V-Force teemainen hyrräjuliste on hieno ja sitä pitää ihan mielellään seinällä (huoneemme ovessa) näytillä.

Juliste.jpg

Toinen juliste esittää 1. kauden pääporukkaa.

Beybladea aloitettiin näyttämään Suomen televisiossa vuonna 2004. Me asuimme kotona ja seurasimme animea televisiosta. Siirryimme sujuvasti Pokemonista ja Digimonista hyrräanimen pariin. Värikkäät hahmot ja energinen tarina tempaisivat meidät mukaansa. Siihen aikaan ei ollut itsestään selvyys, että jokaisessa kotitaloudessa oli tietokone ja netti, jolloin olisi päässyt katsomaan juuri sitä animea, mitä tahtoi katsoa juuri silloin, kun tahtoi katsoa. Tämä pakotti meidät nauttimaan ohjelmasta kerran viikossa ja suomeksi puhuttuna. SE OLI PARASTA IKINÄ. Nauhoitimme merkittävän osan jaksoista VHS kaseteille ja katsoimme niitä uudestaan. Suomiduppi ei häirinnyt meitä. Seuraavaa jaksoa piti odottaa viikko, ja sietää mahdolliset uudelleen näyttämiset jne.. Meillä on edelleen nämä VHS kasetit tallessa.

Tietokoneet ja netti ovat vaikuttaneet haluumme nauttia TV-animesta. Siinä vaiheessa, kun BeyWheelz näytettiin noin vuosi sitten maikkarilla, automaattisesti ajattelimme "Miksi pitäisi herätä katsomaan kun voimme katsoa saman jälkikäteen netistä" tai "Olen JO katsonut BeyWheelzin netistä". Ilman nettiä pitäisi herätä katsomaan, nauhoittaa jakso VHS:lle, katsoa VHS:sää kunnes nauha kuluu puhki ja nauttia animesta. Ei ole varaa valittaa kielestä, jolla anime on dubattu. Oheistuotteet pitäisi ostaa tyyliin Prismasta eikä tilata netistä. Mangaa ehkä joku paikallinen sarjakuvakauppa tai divari suostuu sinulle tilaamaan ja myymään. Valokuvan puuhakirja ja kortit liittyvät tähän juttuun sillä tavalla, että ilman nettiä ei voi mennä nettiin katselemaan kuvia sarjan hahmoista. Puuhakirja oli meille yhtä arvokas kapitus kuin nykyajan mangataiteilijoiden taidekirjat. Tämä saattaa kuulostaa pateettiselta, mutta itse ihailemme sitä, miten vähään tyydyimme silloin. Nykyään oheistavaran hankkiminen on todella helppoa ja laadusta ollaan melko tarkkoja. Teini-iässä siinä yhteisössä, missä elimme, animen katsominen (etenkin Beybladen) televisiosta miellettiin pikkulasten touhuksi. Jos halusit nolata itsesi animeharrastajien keskuudessa, kannatti mainostaa kuinka suuri Beyblade fani on :D. Joskus on kiva fanittaa oman kuplan sisällä: Kukaan ei pääse sinne sanomaan mitä ja miten sinun pitää fanittaa, vaan saat olla fani omalla tavallasi omille jutuillesi.

 

Ming Mingin asu kuroo itseään kokoon päivä päivältä.

Osat.jpg

Reiden ympärille tuleva punainen kotelo kiekkoa varten, esiintymisasun hiuksiin kukkaset, sekä nauha käsivarteen ja kaulapanta. Hiuksiin tulevat kukkaset kaipaavat vielä viimeistelyä.

Kotelo.jpg

Reisikotelo on punaista tekonahkaa. Hihnan sisäpuolelle on ommeltu silikoninauha, jotta se nappaisi paremmin reiteen kiinni eikä valuisi. Kotelon takana hihnassa on pätkä kuminauhaa. Kun hihna joustaa vähäsen, se on mukautuvampi jalassa. Kotelon saa auki ja kiinni nepparilla, ja kotelo on vuoritettu tummanpunaisella puuvillalla. Koteloa täytyy vielä viimeistellä, mutta muuten se onnistui hyvin. Uusi ystävämme cosplayasuprojekteissa on huopatukikangas.

laukaisija.jpg

Mingin Mingin kiekko ja laukaisija rempattiin NCC karsintaa varten. Aikaisemmin maalin tukkima laukaisija ei toiminut, mutta nyt uusien beyblade osien turvin laukaisija ampuu kiekon matkaan. Kiekko on vanhaa mallia oleva lelukiekko, jota olen varjellut sen ison koon takia. Isompi kiekko vastaa animen kiekkojen kokoa. Ming Mingin alkuperäistä Venus-lelukiekkoa on aivan turha ostaa, sillä kyseessä on kallis keräilykappale - liian kallis cosplaykäyttöön. Näin ollen kiekko on maalattu vastaamaan Ming Mingin Venus-kiekkoa. Koska kiekko on vanhanmallinen, niin siihen sopivan virittäjän ja laukaisijan löytäminen oli vaikeaa. Vanhoilla beyblade leluilla tuntuu olevan nykyään niin suurta arvoa, ettei kukaan tahdo myydä niitä pois tai sitten kyse on vain niin vanhasta lelusta, ettei kenelläkään ole niitä enää jäljellä. Uudenmallinen beyblade laukaisija ei voi tietenkään sopia vanhanmalliseen kiekkoon ><. Onneksi Cidi tuli apuun ja kaiveli varastoistansa minulle vanhan koulukunnan laukaisijan. Näin minun ei tarvinnut uusia koko settiä ja luopua vanhasta isosta kiekosta ^^.

hame.jpg

Mingin Mingin melkein vaakatasossa keikkuva hame on viittä vaille valmiina. Tylliä kolme kerrosta ja 4,5 metriä vaaleanpunaista satiinia siihen päälle.

 

- Satu