Terveisiä Jyväskylästä!

Puku.jpg

16.1.2015 Jyväskylässä oli luvassa suurta kulttuurijuhlaa, kun Suomen käsityön museossa järjestettiin Pukuilun maailmassa -näyttelyn avajaiset. Näyttely on esillä museon Aulagalleriassa 2.1.–19.4.2015 ja sieltä löytyy cosplayta ja japanilaista katumuotia. Oletettavasti Yukiconin kiireiden vuoksi blogin pääpirut saivat kutsun avajaisiin vasta noin vuorokausi ennen tapahtumaa. Tämä ei meitä hidastanut, vaan hyppäsimme linja-autoon ja lyhyellä varoitusajalla hankimme itsemme Jyväskylään. Ennen lähtöä tuli puhe avajaisten henkeen sopivista vaatteista. Fakta on nimittäin se, että olemme tällä hetkellä joululoman jatkoilla Kuusankoskella. Meillä on mukana sen verran vaatteita ja muuta tavaraa, mitä otimme Yukiconiin. Eli jos avajaisten pukuvaatimus olisi ollut erityisen juhlava, hankalaksi olisi mennyt. Pukuongelma ratkesi kuitenkin sillä, että meitä pyydettiin ottamaan mukaan cosplayasut ja osallistumaan avajaisten yhteydessä olevaan muotinäytökseen. Koska Yukicon, Satu pystyi pukeutumaan Ming Mingin asuunsa. Minun oli tyydyttävä yksinkertaiseen Androidi 17:sta asuun, koska muita cosplayasujani ei ollut sillä hetkellä saatavilla.

Minkeli.jpg

Pukuilun maailmassa -näyttely ja sen avajaiset kiinnostivat meitä erityisen paljon yksinkertaisesti siitä syystä, että näytteillä on Jackin asu. Pukujen lisäksi esillä oli paljon valokuvia. Videokuvien avulla esiteltiin mm. cosplayarvokisoja ja Cosplay Tour Europen reissua ympäri Eurooppaa. Cosplay Tour Europe -dokumentin ensi-ilta pidetään samaisessa rakennuksessa 21.3.2015. Lisätietoa aiheesta ja muista näyttelyn oheisohjelmista löytää TÄÄLTÄ.

N%C3%A4yttely1.jpg

Olimme varautuneet paljon suurimuotoisempaan tapahtumaan kuin avajaiset loppujen lopuksi olivat. Ihmisiä oli paikalla max parikymmentä. Asiaan kuulemma vaikutti se, että joku toinen museonryökäle oli järjestänyt avajaiset samalle illalle. Tunnelma oli kuitenkin hyvä ja naurua riitti ^_^. Avajaisissa tarjoiltiin teetä ja leivonnaisia.

N%C3%A4yttely2.jpg

Muotinäytöksessä esiteltiin viisi asua, joista kolme olivat cosplaypukuja ja kaksi katumuotia. Nähtävästi viime hetkellä oli tapahtunut yllättäviä peruutuksia, miksi uusia malleja oli pitänyt huudella lyhyellä varoitusajalla mukaan. Jokainen muotinäytökseen osallistuja sai kertoa puvustaan ja harrastuksestaan. Olin ylivarustautunut ja ottanut mukaani Dragon Ball mangan siltä varalta, että joku haluaisi nähdä millainen hahmo 17 on sarjakuvassa. Myös siltä varalta, että joku kysyisi Jackin puvusta, minulla oli pari valokuvaa näytöksestäni.

N%C3%A4yttely3.jpg

Erityiset kiitokset Minorealle ja Ryuuichille, ketkä tekivät Jyväskylän vierailusta erityisen <3. 

MingjaShiro.jpg

Ming Ming ja Minorea <3.

 

- Päivi