Päivän biisi: The Immortals - Eternal life

 

30.1.2015 Suomen käsityön museossa Jyväskylässä järjestettiin jälleen japaniaiheista kivaa. Japaniaiheinen Late Nights kutsui museoon kävijöitä illalla klo 18-22. Museon tiloissa pääsi kokeilemaan mm. origamien tekoa, kasvomaalausta, pieni kahvila myi herkkuja ja kauhutalossa esiteltiin japanilaista kauhua. Koko illan ajan pyöri maskeerausnäytös, josta vastasi Fantasy Von Aidainder body art.

p%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Isomman pöydän ääressä saattoi tehdä kasvomaalauksen itselleen tai kaverilleen. Aiheita löytyi maskeerauskirjoista. Pienempi pöytä oli varattu meidän maalausjutuille.

Lyön pöytään pari faktaa ihomaalausjutuistani:

- Aloitin maalaamisen noin 2006 ja nykyään vähäinen toiminta tunnetaan nimellä Fantasy Von Aidainder body art.

- Käytän maalaamiseen siveltimiä ja superlonista leikattuja "meikkisieniä". Suosin vesiliukoista Superstar ihomaalia, jota pystyy ostamaan mm. Pilailu-Puodista. En omista kynäruiskua.

- Tästä syystä minulla menee koko vartalon maalaamiseen yli 10 tuntia (etenkin jos maalaukseen tulee muutakin kuin pelkästään yhtä väriä tasaisena pintana).

- Maalasin viimeksi (lähes) koko vartalon vuonna 2013. Cosplayn takia olen lopettanut bodypainting harrastuksen lähes kokonaan. Aihe kelluu sen verran pinnalla, että aina kun tulee erikoistaidoistani puhe, ensimmäisenä muistetaan maskeeraus. Tästä syystä minua nakitetaan erilaisiin ihomaalausjuttuihin vaikka maalaan nykyään todella vähän.

- Maalasin mallin kokonaan vuonna 2008 ja sen jälkeen vain joskus jotakin pienempää maalausta siskooni. Maalaan mieluitenkin omaa vartaloani ja pystyn siihen näppärästi peilin avulla.

- Nykyään maalaan lähes pelkästään kasvojani ja yritän keskittyä aiheisiin, väreihin, muotoihin, varjostuksiin ja maalausjälkeen.

Näiden faktojen nojalla lähtö Jyväskylään hermostutti hiukan, mutta museolla meitä odotti niin lämmin ja huolehtiva vastaanotto, että työhön oli hyvä ryhtyä. Vaikka emme työskentele enää niin paljon maskeerauksen parissa, tätä emme halunneet jättää välistä. Näin loppupeleissä ajateltuna kyllä kannatti lähteä. Satu toimi apumaalarina ja olin nakittanut malliksi kauniin ystäväisemme Minorean. Koska illan teema oli kauhu, maalasimme hänestä demonia.

Yokai.jpg

rintsikat.jpg

Satu valmisti sarveikkaan hiuspannan. Minä valmistin mallillemme teemaan sopivat rintaliivit. Niistä tuli aika mageet vähällä vaivalla. Taidanpa tehdä samanlaiset itsellenikin :).

Hyvässä vaiheessa iltaa sain aivan kaamean päänsäryn ja se häiritsi maalaamista. Sitkeästi puku päällä pyrin jatkamaan töitä kivusta huolimatta. Late Nightsissa vieraili kymmeniä ihmisiä. Vaikka en paljoa ehtinyt kasvomaalauspöydän menoa seurata, naurua ja iloista jutustelua kuului riittävän. Osittain päänsärystä johtuen en saanut maalattua niin paljon kuin mitä olin suunnitellut. Tietenkin olisin voinut valita helpomman/yksinkertaisemman aiheen. Lähtö Late Nightsiin tuli sen verran lyhyellä varoitusajalla, etten ehtinyt harjoitella. Ainakin Pukuilun maailmassa -näyttely sai paljon katsojia. Tapahtuma vaikutti hyvin onnistuneelta ja tykkäsimme olla osallisina touhussa.

 

Fantasy Von Aidainder body artin miehitys/naisetus teemaan pukeutuneina:

Satu (jonka mukaan päivän biisi on valittu heh heh)

Ukkonen.jpg

Päivi

Spikes.jpg

Suurkiitokset museon väelle mukavasta illasta ^_^. Valokuvista kiitos kuuluu Toni Nefflingille. Kokemusta viisaampana kohti uusia haasteita.

 

- Päivi

PS: Museossa tapahtuu Japanijuttuja pitkin kevättä. Kevään tapahtumiin voi tutustua TÄÄLLÄ.