Elämä sateenkaaren väärässä päässä:

Ennen seuraavaa suurempaa työrupeamaa päätin vähän rentoutua ja ommella jotakin kivaa vapaa-ajan käyttöön. Työpöydälle päätyi Eurokankaasta ostettu So Cuten nukkekangas. Tein siitä väljän T-paidan raglanhihoilla ja rypytetyllä pääntiellä.

paita2.jpg

Pidän erikoisesta ja runsaasta nukkekuosista. Minulla on viha-rakkaussuhde nukkeihin, etenkin vauvanukkeihin: Lapsena pelkäsin vauvanukkeja kuollakseni. En todennäköisesti pitänyt siitä, että jokin eloton leikkimiseen tarkoitettu näytti niin elävältä. Ihmisen näköiseen, mutta elottomaan esineeseen, ei voinut suhtautua hauskana leluna. Muistan huutaneeni keuhkoni pellolle jos jouduin vauvanukkejen kanssa tekemisiin. Tätä nykyä käytän nukkeja yhdessä jos toisessa projektissani. Muahaha!

paita.jpg

Kukkaset ja helmet ovat pysyviä koristuksia. Paita onnistui muuten ihan kivasti, paitsi että pääntiestä tuli vähän liian väljä (se repsottaa) ja kuvion kohdistaminen osoittautui hankalaksi. Kangas joko virui kutistuksen yhteydessä tai sitten kuvio on painettu hiukan vinoon.

 

Satu ja Bunny:

VaahtokarkkiKiharat.jpg

Satun haaveilee myyvänsä kaikki peruukimme pois ja ostavansa uudet tilalle (ja on uhkaillut tekevänsä saman myös vaatteillemme). Ennen tätä hän on kuitenkin päättänyt kiskoa vielä lisää potentiaalia ulos vanhoista peruukeistamme. Satu aloitti projektinsa tekemällä vaaleaan peruukkiin isot korkkiruuvikiharat.

Tuollaisten kiharoiden tekeminen on helppoa: Kampaa peruukista riittävän ohut kaitale hiusta korkkiruuvia varten. Lakkaa tujulla hiuslakalla hiustupsu molemmilta puolilta ja kieritä se esim. pahvista tehdyn lieriön ympärille. Kiinnitä hiuspinnillä kuivumaan. Pahvipapiljotin muodon ansiosta hius kuivuu muotoon, ja hius ei takerru/sotkeudu pahviin tavalla, jolla se voisi takertua esim. muovipapiljottiin. Ole tarkka, miten hiuksen pyörität ja mihin asentoon lieriön jätät, koska siihen asentoon se kuivuu! Mitä lähemmäs hiuksen tyveä saat lieriön kieritettyä, sitä korkeammalta korkkiruuvi lähtee. Kuivuttuaan (anna kuivumiselle aikaa esim. yön yli) irrota lieriö, asettele hiusta varovasti ja sinulla on korkkiruuvikihara.

LilaMekko.jpg

Satu löysi viimeisimmällä kirpputorikierrokselta itsellensä uuden ihanan mekon. Liilassa mekossa on vetuketju edessä ja pieniä kukkasia kiinni.

 

Suomen Nordic Cosplay Championship 2015 joukkue on kokonainen ja valmis Närconiin!

tausta4.jpg

Joukkueen muodostavat Elzy, Regzo ja Aselea. Suomen NCC touhuja voi seurata NCC Team Finlandin Facebookista. Onnea matkaan!

 

- Päivi