Leikkipuistossa on tehty kevätsiivous: Monia vanhoja artikkeleita on poistettu, kuvia karsittu, ja tekstejä käyty lävitse. Suurin osa pukeutumisjutuista sai mennä, mutta cosplayjuttuja pyrimme säilyttämään. Ne nähtävästi kestävät paremmin aikaa kuin tyylikuvat. Tämä selittää miksi blogin alkupää on tällä hetkellä cosplaypainotteinen. Oikealla näkyvään sivupalkkiin lisättiin muutama hyödyllinen(?) vimpain, jotka helpottavat vanhojen artikkeleiden hakua ja aihehakua. Tietyllä tapaa olisi arvokasta säilyttää kaikki vuosien aikana blogiin kertynyt materiaali, mutta me katselemme mieluummin tulevaan kuin menneeseen vallitsevaa hetkeä unohtamatta. Suunnittelemme päivitystä, jossa esitellään vanhoja valokuvia eri tyyleistä, joten sitä odottelessa - vanhat pihalle ja uutta tilalle!

Me lähdimme pihalle 1.5 Vappuna. Suunnistimme Linnankadulle kuvaamaan vaatteita. Savonlinna on muuten metka paikka asua - paitsi että täällä tuulee. Savonlinna on saari veden keskellä. Linnakadulla puhurit pöllyttivät milloin hiukset ja milloin helmat sekaisin. Kiukkuisena teki mieli paiskata kamera Saimaaseen. Todennäköisesti tuuli olisi tarttunut siihen ja lennättänyt kameran takaisin päin naamaani. Olavinlinnalla parveilevat turistit olisivat saaneet siitä hauskoja kuvia loma-albumiinsa.

Rose Lady:

Victoriana.jpg

Victoria.jpg

Kuvissa minulla on päälläni uusi hameeni. Jos joku ihmettelee, että näyttääpä se pöytäliinalta, niin se oli pöytäliina. Pyöreästä pöytäliinasta on todella helppoa tehdä täyskellohame!

Hame.jpg

Leikkaa sauma ja keskelle pöytäliinaa sen kokoinen reikä, että mahdut siitä lävitse. Seuraavaksi ompele keskelle vyötärökaitale. Pujota kaitaleen sisään kuminauha, säädä koko sopivaksi (hameen pitää mahtua päälle joko pepun tai sitten hartioiden lävitse) ja ompele sauma kiinni. Viimeistele kokonaisuus tarvittaessa hyvällä alushameella.

Pöytäliinoissa on se hyvä puoli, että kuvio kiertää kehää. Pakalta ostettavissa kankaissa kuvio harvemmin tekee näin. Itse tartuin tähän pöytäliinaan, koska se on todella kauniisti kuvioitu ja ihanan värinen. Ompelen helmaan vinonauhan jahka löydän hyvänvärisen vihreän.

Satu:

Neonia.jpg

 

- Päivi