Päivän biisi: Maj Karma - Sodankylä

Lappi.jpg

5.-7.6.2015 Leikkipuiston kaksikko suoritti road tripin Sodankylään Lappiin. Pohjoisen matkamme syy oli ystävämme häät. Häitä varten järjestyi kimppakyyti ja kimppamajoitus, joiden ansiosta muuten mahdottoman oloinen kaukainen matka toteutui. Meillä itsellämme kun ei ole autoa tai varaa sijoittaa suuria summia matkustamiseen ja majoittumiseen. Sekä matka että häät sujuivat hyvin samanhenkisessä porukassa ja oli mielenkiintoista nähdä hieman erilaista Suomea. Oli mukavaa istua majoitusmökin kuistilla, paistatella kesää ja ihailla muutamia sulamattomia lumikekoja. Kiitos hauskalle matkaseuralle ja onnea vielä kerran hääparille!

Päivi:

h%C3%A4%C3%A4t.jpg

Päivin taikahiukset vaihtavat väriä: Tuon pitäisi olla musta (kyllä, se on sitä samaa hiusväriä mistä oli puhe aikaisemminkin). Häissä hiukset olivat tummanvioletit ja juuri vihertävä. Kun hiukset pesi, väristä tuli raikas tummansininen. Päivi laittoi juuriin vaaleanpunaista saadakseen viherryksen pois, ja nyt hiuksissa on iltaruskon värit. Mitenköhän myisi sellainen shokkiväri, mikä näyttää aina värjäysvaiheessa vaalealta/mustalta, ja vasta pesun jälkeen alta tulee esiin virallinen väri yllätyksenä. Koskaan ei tietäisi lopullista väriä ennen kuin vasta hiustenpesun jälkeen.

Satu oli sonnustautunut mustaan housupukuun. Hänen onnistui myös napata kuvassa näkyvä kukkakimppu, kun morsian heitti sen perinteisessä morsiuskimpun heitossa.

Matkan aikana pysähdyimme huilaamaan huoltoasemille. Tilaisuuden tullen Satu kävi tutkimassa leluosastojen valikoimaa toivoen löytävänsä sellaisia Lalaloopsy-nukkeja, joita hänellä ei vielä ole.

Spoon2.jpg

Etsintä tuotti tulosta ja Satu löysi pienen pakkauksen, Scoops ja Spoons Waffle Conesta. Seuraavana päivänä Päivi osti Savonlinnasta 20 cm nuken Spoonsista. Satun suosikkinukkedesignit Lalaloopseista ovat Toasty ja Mallow Sweet Fluff ja Scoops ja Spoons Waffle Cone. Olisi hienoa saada joku päivä Mallow ja Scoops sisarustensa seuraksi. Mutta aivan erityisesti Satu toivoo tätä nukkea.

Spoon1.jpg

Scoops Waffle Cone (Jäätelökauha Vohveli Tötterö) on Lalaloopsy maan jäätelö-intoilija. Hän rakastaa pitää hauskaa päivät pitkät nauttien samalla mukavan viileitä herkkuja. Scoops pysyy aina tyynenä ja hän rakastaa vaihtelua, mutta suurimman osan ajasta hän on kova jahkailemaan ja ei osaa päättää. Scoops on Spoonsin isosisko. Hänen nimensä perustuu yhteen hänen suosikkiruokaansa - kauhalliseen jäätelöä vohvelitötterössä!

Ommeltu: 19.7 kulhollisesta napolilaista jäätelöä (joka on tällaista jäätelöä, jossa on omat lohkot eri jäätelömaulle, yleensä vanilijalle, suklaalle ja mansikalle)

Spoons Waffle Cone (Lusikka tai Lusikat Vohveli Tötterö) on Lalaloopsy maan pienin jäätelö-intoilija. Hän rakastaa kaikkea strösseleillä koristeltua. Kun Spoons syö jäätelöä, hän yrittää aina käyttää isojen tyttöjen lusikkaa, mutta yleensä siitä syntyy suuri sotku. Spoons on Scoopin pikkusisko. Hänen nimensä perustuu parhaimpaan tapaan syödä jäätelöä - lusikalla! Tai myös erääseen toiseen juttuun, josta voi syödä jäätelöä - vohvelitötteröön!

Ommeltu: 23.7 jäätelöstä

DSCN3580.jpg

Spoons on pienempi nukke kuin muut omistamamme nuket. 20 cm nukke pysyy paremmin tasapainossa kuin 30 cm nukke. Aikaisemmin sanoimme, että 30 cm Lalaloopsyt ovat huonosti tasapainotettuja. Pää painaa niin paljon, ettei nukkea saa edes istumaan ilman, että se kellahtaa nurin. 20 cm pikkusiskonukeilla on paljon parempi tasapaino ja mittasuhteet.

 

Olemme alkaneet "harrastamaan" teekutsuja. Oleskeluaika Savonlinnassa hupenee päivä päivältä ja paikalliset yritykset ovat jääneet suurimmalta osin etäisiksi. Teekutsuilla vierailemme Savonlinnalaisissa kahviloissa tms. ja tietenkin pitää pukeutua kutsuille sopivasti:

Päivi

t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n.jpg

9.6.jpg

Siniset sarvipäämonsterit:

SinisetSarvip%C3%A4%C3%A4t.jpg

 

- Päivi ja Satu