Tärkeimmät ensin: Kiia, meidän maidon saa juoda pois jääkaapista. Jos et juo sitä, kaada pois.

 

Kirjoitan tätä artikkelia junassa. Hetki sitten alkoi matkamme kohti Ruotsia ja Närconia! Huomenna iltapäivällä lennämme Ruotsiin Tukholmaan, ja sieltä Linköpingiin, missä odottaa Närcon. Homma on viime vuodesta tuttua, paitsi että tänä vuonna ei kilpailla.

Matka alkoi jo viime vuonna, kun Nordic Cosplay Championship 2014 voittajalle luvattiin kunniavieraspaikka Närconiin 2015. Lupaus esitettiin kotisivulla. Aiheesta oli lisää puhetta Comic Con Gamexissa syksyllä 2014. Kesäkuun alussa tajusin, että con on alle kahden kuukauden päästä, eikä kunniavieraskutsua ole kilahtanut postilaatikkoon. Kysyin asiasta henkilöltä X, joka sanoi tervetuloa ja ota yhteyttä henkilöön Y. Y ei vastaa mitään. Viikko sitten otin yhteyttä pääjärjestäjään, ja vasta tämän jälkeen minuun otti yhteyttä henkilö, joka järjesti lentoni. Tietenkin olisin voinut alkaa hoitamaan matka-asioitani paljon aikaisemmin. Tässä tapauksessa kuitenkaan minun ei pitäisi olla se henkilö, kuka kyselee onko hän tervetullut. Se on melko kiusallista ja kuulostaa ruinaamiselta. Toisaalta mieluummin hoitavat asiat myöhässä kuin ei milloinkaan. Kunniavieras tuskin enää olen, mutta vieras kuitenkin. Pääsen Närconiin ja organisaatio maksaa huvin. Satu lähtee luonnollisesti mukaani. Hän maksaa itse matkansa ja lippunsa.

Koska asiat varmistuivat vasta viikko sitten, emme ole tehneet suuria valmisteluja tai pukusuunnitelmia. Suoraan sanottuna kun kutsua ei kuulunut olin jo varma, etten ole tervetullut, ja se tuntui todella pahalta. Ja en valmistellut mitään koska en halunnut tehdä ”turhaa työtä”. Duunia on riittänyt ihan tarpeeksi ilman cosplayasujakin! Kesätyöt, Kosuconin jutut, henkilökohtainen elämä... Minua ei ole pyydetty pitämään mitään ohjelmaa tai vastaavaa, joten Närcon olkoon cosplayasujen täyteistä lomaa <3.

 

Henkilökohtaisesta elämästä puheenollen meillä oli harvinainen vapaapäivä viime viikolla. Hyppelimme käsi kädessä pitkin kesäisen Savonlinnan katuja mekot päällä ja istuimme kahviloissa. Ihmiset olivat yllättävän ihastuneita tyyliimme ^_^. Olisi kivaa mekkoilla enemmän, mutta liian usein harrastettuna kyseinen menettäisi todennäköisesti hohtonsa.

Wannaben kesäkuvakisa alkaa vedellä viimeisiään! Heinäkuun loppuun asti on aikaa osallistua ja vaikuttaa finalisteihin. Kilpailuohjeet löytyvät mm. Wannaben Facebook sivulta. Menkää, osallistukaa ja tykätkää :D!

P%C3%A4iviPunainen.jpg

P%C3%A4iviKettu.jpg

Seuraava päivitys tulee toivottavasti Ruotsista. Otan läppärini (jonka nimi on btw Mariah) mukaan Närconiin. Yritän tykittää blogiin ja UruharaFC:n Facebook sivulle tilanneraportteja reaaliajassa. Animeconista kerromme vasta Ruotsin jälkeen. Töiden jälkeen olemme paiskineet Närconin pukuja kohti laukkuja sellaista tahtia, ettemme ole ehtineet blogiin kirjoitella. Eli vaikka uutta tai ihmeellistä ei Närconiin tule, niin mukaan tulevat puvut ovat ainakin edustuskunnossa.

Nordic Cosplay Championship 2015 finaali on ehdottomasti yksi Närconin kohokohdista. Ensimmäistä kertaa koko show filmataan TELEVISIOON(!) ja finaalin pystyy katsomaan suorana Yle Teemalta puolen yön aikoihin. Tulee myös uusintana ihmisten aikoihin. Lisää infoa aiheesta TÄÄLTÄ.

Menivät kustantamaan minulle extra matkalaukun. Tavaraa tulkoon mukaan hillittömästi!

DSCN4226.jpg

Tuomisia Animeconista: Nemuneko lompakko/pussukka. Tulee mukaan Ruotsiin <3.

 

- Päivimon