Hei äiti ja isä!

Sää: Pilvistä

DSCN4353.jpg

Satukin heräsi

Terveisiä Ruotsista! Olen aikaisin hereillä (6:30 Ruotsin aikaa), koska jostakin syystä nukkumishallin valot menivät päälle klo 6:00 ilman mitään järkevää syytä. En pystynyt jatkamaan uniani täysin valaistussa salissa, joten päätin tulla yöpuvussa Campushallenin eteiseen kirjoittamaan muista mutkista matkassamme.

joukkue.jpg

Matkamme alkoi eilen hyvin, kun sujuvasti siirryimme lentokentälle. Siellä kokoonnuimme yhteen Suomen 2015 NCC joukkueen kanssa. Suuri sakkimme koostui kolmesta kisaajasta ja heidän kolmesta assistentista, organisaatiohenkilöstä ja hänen assistentista, ja tuomariston jäsenestä sekä hänen assistentista + minä ja Satu meitä oli koossa 12 suomalaista! 

DSCN4331.jpg

Ennen lentoa aikaa pystyi tappamaan mm. pelaamalla. Päiviltä löytyy aina pari kolikkoa pelikoneisiin :).

Pikkujuttuja. Lento Ruotsiin lähti 16:00 ja sujui oikein hyvin. Lentokentältä tehokkaasti pääsimme Närconin meille varaamaan kuljetukseen. Kaikki kyytiin kahteen autoon ja kohti Linköpingiä. Ajomatka tuntui kestävän ikuisuuden. Juutuimme ruuhkaan liikenneonnettomuuden(?) vuoksi. Nälkä ja väsymys olivat inhottavia matkakumppaneilta, mutta muuten matkaseurassa ei ollut valittamista. Kisajoukkueiden kanssa matkustaminen on kivaa, koska silloin pääsee tutustumaan muihin suomalaisiin cossaajiin. Minä tunnen nimimerkiltä useamman, mutta henkilökohtaisesti vain kourallisen. Minä ja Satu emme siis ole osa NCC joukkuetta tänä vuonna, mutta silti matkustamme ja majoitumme yhdessä heidän kanssaan. Uskomme Närconin organisaatiolle olevan helpompaa, jos heidän maksamansa suomalaiset liikkuvat mahdollisimman paljon samoilla kuljetuksilla ja asuvat samassa majoituksessa. Tällöin kaikille ei tarvitse varata erikseen kaikkea.

DSCN4342.jpg

Perävaunuun matkatavarat mahtuivat leikiten.

Puuduttavan ajomatkan jälkeen olimme perillä Linköpingin yliopiston kampuksella ja Närconissa. Toista autoa ei näkynyt. Nälkä ja kylmä pääsivät iskemään. Hyväntuulisia ihmisiä saapui Närconiin, ja aidatun tapahtuma-alueen sisällä soi musiikki ja ihmiset hengailivat. Minä halusin saada raivarin. Tiedän, lapsellista, mutta minulla on nälkä ja pitkä päivä takana. Onneksi Satu onnistui lunastamaan rannekkeen itselleen todella helposti ja ilman jonotusta. Odoteltuamme yli puoli tuntia toinen auto saapui (he olivat pitäneet vessatauon), ja pienen siirtymisoperaation jälkeen pääsimme Campushalleniin majoitukseen. Ensimmäinen maa paikalla oli Islanti, joka oli saapunut jo tiistaina. Tanska oli saapunut vähän Suomea aikaisemmin.

hiukset.jpg

Minun radioaktiiviset Närcon hiukset made by Satu: Päältä neonvihreä, ja sivuilla keltainen pohja ja punaisia leopardin täpliä. Täplät ovat tehty kastamalla maalisutia hiusväriin ja töpöttelemällä kuviot hiuksiin.

Viime vuodesta tuttuun tapaan Campushallen sijaitsee yliopistoalueen toisessa päässä. NCC ihmiset majoittuvat tanssistudiossa. Jätimme tavaramme saliin ja lähdimme etsimään ruokaa + hakemaan itsellemme kulkuluvat NCC huoneesta. Huomisen = tämän päivän aikataulun vilkaiseminen kylmäisi pikkaisen sydäntä: Tänään on pukutuomarointi ja valokuvaus. Toivottavasti kaikki NCC kisaajat ovat ravinneet itsensä hyvin ja pystyivät nukkumaan kunnolla. Kulkuluvat kourassa minä ja Satu taapersimme paikalliseen R-Kioskiin Pressbyrån, ja ostimme SYÖTÄVÄÄ (=mässyä). Sieltä majoitukseen aterioimaan.

DSCN4352.jpg

Majoituksessa Närconin henkilökunta täytti edelleen ilmapatjoja. Peittoja ja tyynyjä oli huolestuttavan vähän, ja osa joutui nukkumaan ilman. Mm. minulla ei ollut tyynyä. Päivän piristys oli tavata Tanskan organisaatiohenkilö ja rakas ystävämme Anne <3! Näimme viimeksi vuosi sitten, eli tapaamme aivan liian harvoin :). Ensimmäisen kerran tapasimme 2013 World Cosplay Summitissa, jossa hän edusti Tanskan joukkuetta. Purimme matkalaukkumme tavara- ja vaateröyhkiöksi nurkkaan. Nukkuminen houkutteli, mutta studiossa oli aivan liian paljon hälinää ja valot päällä. Ilta venyi pitkäksi, ja vielä puolen yön aikoihin kisapukuja silitettiin ja valmisteltiin huomiseen. Onneksi otin laudan ja raudan mukaan. Norjan joukkue saapui.

Hiukan epämukavan yön jälkeen uuteen päivään. Vaitettavasti eilen emme olleet kovinkaan tyytyväisiä Närconin organisaation toimintaan. Viime vuonna asiat sujuivat paljon sujuvammin. Kyllä tämä tästä :). Hurjasti onnea ja voimia Suomen NCC joukkueelle! Tänään on tärkeä koitos edessä. Pysykää kanavalla! Minä lähden meikkaamaan ja pukemaan päivän asun. Yritämme videoida kaikkea mahdollista ja Närconin jälkeen valmistaa Nordic Cosplay Championship 2015 -koostevideon Suomen joukkueen matkasta.

N%C3%A4rcon.jpg

- Päivi