Hei äiti ja isä!

Sää: Aurinko paistaa, mutta tuulee

Majoitus.jpg

Olisin halunnut kirjoittaa jo eilen torstain tapahtumista, mutta olin illalla niin väsynyt, että kävimme nukkumaan hetijahka saimme päivän puvut riisuttua. Närconin avajaiset alkoivat sen verran myöhään yöstä, että skippasimme ne suosiolla. Huomautimme nukkumisstudion valoista, ja henkilökunta tuli peittämään liiketunnistimen, jotta valot eivät enää syttyisi yllättäen. Lopputulos: Valot menivät pois päältä eivätkä syttyneet enää ollenkaan. Alan olla alle kolmen päivän perusteella kurkkuani myöten täynnä tätä tyhmää majoitusta >:(. Valot känkkäävät, kohta pissaan housuun koska en pääse vessaan sillä kävijät lukkiutuvat meikkaamaan ja pukemaan vessakoppeihin, ja suihkut ovat surkeat. Miten täällä saattoi olla niin kivaa viime vuonna? Nyt tuntuu, että kaikki on pyllystä.

DSCN4371.jpg

Lounasaika!

DSCN4363.jpg

Tapasin tanskalaisen ystäväni Akiran ja saimme häneltä lahjaksi karkkia Tanskasta ^_^. Valkoiset pussit ovat eläimenmuotoisia perunalastuja.

Eilen torstaina oli Nordic Cosplay Championship kisaajien pukutuomarointi, valokuvaus, videoesittelyt ja ensimmäiset lavaharjoitukset. Koska yritämme tehdä koostevideon 2015 matkasta, seurasimme kisaajia videokamera kädessä ympäri conialuetta kuvaten vähän kaikkea. Itse tuomarointihuoneeseen emme tietenkään päässeet. Harjoituksissa kuvasimmme Suomen joukkueen näytökset. Jahka olimme seuranneet kisaajia tarpeeksi, pistimme kameran laukkuun ja lähdimme tutustumaan Närconiin. Päivän asut: Primus Apollon ja Raiju Exodia. Primuksen ja Raijun koreat asut herättivät paljon ihailua kävijöissä. Pikku hiljaa kävijämassat valuivat paikan päälle matkatavarapinojensa kanssa. Kävijöiden joukossa taitaa olla ennätysmäärä suomalaisia cossaajia, ketkä ovat tulleet tutustumaan Närconiin ensimmäistä kertaa. Toivottavasti ette ole joutuneet pettymään pahasti. Useampi kävijä on maininnut, ettei conin järjestelyt pelaa. Tänä vuonna koko alue on aidattu ja tämän seurauksena ranneketta ei tarvitse näyttää joka kerta, kun pyrkii johonkin rakennukseen. Valitettavasti pikkukauppa Pressbyrån on aidattu ulos, ja päästäkseen kauppaan pitää heittää pieni lenkki joko rakennuksen sisäpuolelta tai kauempaa ulkokautta.

Parituntia.jpg

Paljon on tulijaa ja tämä on vain toinen sisäänkäynti.

Ensimmäiseksi päätimme käydä tutustumassa myyntipöytävalikoimaan. Närconissa on valtava määrä myyjiä. Osa kojuista oli ulkona, mutta suurin osa sisällä. Viime vuodesta tuttuun tapaan yksi luokkahuone per myyjä. Suurin osa tavaroista oli sitä samaa mitä muissakin luokkahuoneisssa. Sitten olivat ne huoneet, joissa myytiin omaa luokkaansa olevia ihania söpöjä koruja ja vaatteita, joita ei mm. Suomesta saa. Kirpputori oli siirretty yhteen luokkahuoneeseen, ja se oli paljon siistimpi ja paremmin organisoitu kuin viime vuonna. Suosikkihuoneeksemme nousi ns. katumuotihuone. Huonetta pitävät Ruotsin The Harajuku Culture Association jäsenet. Esillä on erilaisia japanilaisia vaatteita mm. lolitamuotia ja visual kei vaatteita, ja huoneeseen on lavastettu muutama tausta valokuvia varten. Huoneen leidit olivat oikein iloista ja ystävällistä sakkia ja todella otettuja ulkonäöstämme. Närconissa meitä kiinnostaa paljon NCCn lisäksi katumuotinäytös. Satu olisi halunnut osallistua Raiju Exodian puvulla, mutta osallistumisohjeet Närconin kotisivuilla olivat huonot/olemattomat. Tyylihuoneessa tapasimme muotinäytösihmisiä, ja he toivottivat meidät tervetulleiksi näytökseensä. Asia järjestetty! Lauantaina nähdään (toivottavasti) päälavalla Raiju Exodia esittelemässä oshare kei pukua, ja piikkipäinen monsteri.

muoti.jpg

Olisin yhtä hyvin voinut raahata patjani tänne ja jäädä asumaan.

Huomioon ottaen, että meidän piti käydä vain vähän katselemassa, pari tuntia myöhemmin poistuimme myyntirakennuksesta kassit täynnä tavaraa. Pitäisiköhän mennä loppuviikosta uudestaan vai onko riskinä tuhlata sijoittaa kaikki rahat?

Ostokset.jpg

Myyntipöytäsalin saalis: Kirpputorilta ruusukallokorkokengät, kaksi söpöä rusettia ja valkoinen puffihihainen paita. Myyntipöydistä Doraemon lompakko, iso sininen hamsteripehmo, teekupissa istuva pupupehmo ja kaksi kapibara san pehmolelua. Kaikki pehmolelut ovat Satun. Hamsteri sai nimeksensä Nuu Nuu, teemukipupu MukiMuki, vaalea kapibara Hunaja Meloni ja pieni kapibara on Omppu, koska sillä on omena päälaella.

Tänään perjantaina on aika NCC:n jännittävän lavaosuuden, jonka jälkeen selviää kuka on paras Pohjoismaissa 2015. Televisioinnin takia järjestelyt ovat menneet vähän uusiksi, ja Suomen joukkuetta ärsyttää. Älkää odottako iloista kommentointia, joka kannustaa kaikkia osallistumaan. Tätä menoa ketään ei suositella tulemaan tänne, koska järjestelyissä tärkeysjärjestys ei ole kohdillaan. Olosuhteet ovat samat kaikille(?), ja nyt pärjäävät he, ketkä sopeutuvat nopeasti epämiellyttäviin tilanteisiin ja kestävät painetta. Finaalit pystyy katsomaan suorana Yle Teemalla ja Areenassa kello 23.45 alkaen.

Tähän loppuun pari kuvaa Primuksesta ja Raijusta.

DSCN4470.jpg

DSCN4475.jpg

 

- Päivi