Raiju Exodia & Primus Apollon from Von Aidainder

Costumes are designed and made by Päivi Asikainen. Jewels made by Satu Asikainen.

Pukujen suunnittelu ja valmistus Päivi Asikainen. Korut Satu Asikainen.

Satu as Raiju (purple hair, violetit hiukset)

Päivi as Primus (green costume, vihreä asu)

My photos will stay in my galleries. Please don't copy photos and publish them elsewhere. If you wanna share my pics, at first ask permission from paivi.asikainen89@gmail.com before making anything.

Minun valokuvani pysyvät minun gallerioissani. Ole hyvä äläkä kopioi valokuvia ja julkaise missään muualla. Jos haluat esitellä töitäni, kysy ensin lupa paivi.asikainen89@gmail.com ennen kuin teet mitään.

DSCN4379.jpg

Raiju Exodia

Raiju Exodia on sudeksi muuttuva egyptiläinen ukkosen demoni. Hän viettää päivänsä pääsääntöisesti laiskottelemalla, laittamalla tukkaansa ja sovittelemalla vaatteita. Seuraa Raijulle pitävät hänen ketuksi muuttuva palvelijansa ja kalmari Roger (joka toimii myös Raijun reppuna). Raijun ystävä Primus ompelee hänelle uusia vaatteita. Koska Raiju on ukkosdemoni, hänen silmänsä kipunoivat sähköä. Hänellä on myös pienet suipot korvat, mutta nämä näkyvät harvemmin  hiusröykkiön alta. Raiju on hiljainen ja ei liiemmin välitä kuolevaisista, mutta omaa "laumaansa", eli ystäviänsä ja perhettänsä hän suojelee ja puolustaa tarkoin.

Tykkää: Helmirannekoruista, ukkosesta, egyptiläisestä musiikista, kaikesta mikä kimaltaa ja liehuu, kengistä, jotka saavat hänet näyttämään pidemmältä, isoista kampauksista, mustasta teestä, kukkasista, pienistä yksityiskohtarykelmistä ja erityisesti nenässään olevista koruista.

DSCN4458.jpg

Primus Apollon

Primus Apollon on mekaanisen auringon henki. Huomioon ottaen, että hän on vanha kuin mikä, Primus suhtautuu "kuolevaisten asioihin" lapsenomaisella innokkuudella. Primus on tyttömäinen ja hiukan arka, koska hän ei ole paljoa tekemisissä ihmisten kanssa. Primus harrastaa käsitöitä, teekutsuja ja päiväkävelyjä. Aina on aikaa nukkua nokoset. Primus pitää kulkusista ja sulista, miksi hänellä on hyöhenistä tehdyt silmäripset. Hänen mielivärinsä on vihreä ja vaatteissaan hän suosii luontoon viittaavia kuvioita, kuten kukkasia. Primus matkii mielellään kaikkea mitä hänen paras ystävänsä Raiju tekee: Jos Raijulla on uusi hattu, hänkin haluaa uuden hatun. Jos Raiju pukeutuu kimonoon, pian Primuksellekin ilmestyy kimono. Primus vaihtaa hiustyyliään vähän väliä. Hänellä on isot suipot korvat, jotka Primus yrittää toisinaan peittää hiustensa alle. Tora on Primuksen pilalle lellitty pieni tiikeri, jolle hän vähän väliä ompelee enemmän ja vähemmän nöyryyttäviä asuja.

RAB.jpg

DSCN4429.jpg

RaijuB.jpg

 

Päiviltä kysytään aina toisinaan Primuksen asun helmikirjonnoista. Ei, hän ei ole ommellut jokaista helmeä omin pikku kätösin. Helmirykelmät ovat käsin tehty, mutta nauha on tuollaista valmiiksi kirjottua. Sitä sai Eurokankaan askartelulaarista. Päivi ei ole sitä tyyppiä puvuntekijänä, joka rakastaa kirjoa käsin kuvioita tai helmiä metritolkulla. Päiviä kiinnostaa enemmän värien ja kankaiden yhdisteleminen, ja kuviopinnan luominen. Raijun puku on esimerkki tällaisesta asusta. Ja Päivi jaksaa tehdä loputtomiin kukkasia kankaista. Niitä olkoon asuissa kaikkien kirjontojen edestä.

DSCN5402.jpg

 

- Päivi & Satu