Joka päivä teemme asujamme cosplayn Suomenmestaruuskilpailuihin. Projektin edistystä voi seurata täältä blogista tai UruharaFC:n Facebookista.

Koska Gundalian Invaders on Bakugan animen 3. tuotantokausi, it is all about the bakugans! Millainen Bakugan asu olisi, jos siitä puuttuisi itse bakugan?

(vastaus: hahmo, joka on Bakuganista mutta ei pelaa bakugania njäh njäh)

Krakix.jpg

Muutama päivä sitten postiluukusta kilahti sisään pyrus Krakix, eli bakugan Gillin asuun. Tällainen "combat set" (ottelu setti) sisältää bakuganin lisäksi battle gearin, eli tuollaisen lisävoimaa antavan aseen.

Bakut.jpg

Kolmikko koossa: Stoican Lythirus, Krakix ja Airzelin Strikeflier. Strikeflier ostettiin käytettynä.

DSCN6157.jpg

Ensimmäisenä asuista valmistuu Airzel. Tässä tehdään asuun sarvia. Sarvien runko on polyuretaanivaahtoa. Vaahto ruiskutetaan esim. jätesäkin päälle kaarevaan muotoon ja jätetään kuivumaan. Vaahto turpoaa kuivaessaan. Polyuretaani on kevyttä ja helposti muotoiltavaa, miksi se sopii hyvin sarvimateriaaliksi. Rungon päälle muotoillaan pinta askartelusavesta. Kutsumme sarvia nimellä "kroisantti", koska ne tuovat etäisesti mieleen voisarvet. Kapeampi kappale on Airzelin niskan poikki kulkevaa sarvea varten . Pieni kappale on hahmojen leukaan tuleva kappale. Jahka sarvien muotoilu on valmis, ne liitetään yhteen. Lopuksi tehdään nenänvarteen tuleva kappale ja maalaus.

DSCN6150.jpg

Airzelin vyö on valmis. Se on mustaa nahkaa. Solki kaipaa enää vain maalausta.

keng%C3%A4t.jpg

Airzelin kengät. Kenkiä varten ostin kirpputorilta leopardikuvioiset nilkkurit ja päällystin ne vihreällä trikoolla. Kengän varsi on muotoiltu nilkan ympäriltä niin, että sen saa tiukasti jalan ympärille.

liivi.jpg

Painovärien kanssa sähläämisen seurauksena Airzelin vihreään... mekkoon(?) on saatu painokuviot. Mekko kaipaa vielä hihoja ja kaulusta, ja tietenkin viimeistelyä! Kyljessä on piilovetoketju, joka helpottaa asun pukemista. Selässä oleva keltainen kuvio on jonkinlainen gundalian hovin symboli. Se löytyy kuuden vahvimman pelaajan asusta.

Airzel2.jpg

Näissä asuissa korostuu joka cossaajan painajainen: yksityiskohdat ovat erilaiset (tai ihmeellistä söheröä) joka kuvassa. Bakugan: Gundalian Invaders ei ole aina erityisen hyvin piirrettyä animea 0_o. Hovin symbolia varten tutkailimme parhaimpia profiilikuvia ja näistä muodostimme yhden samanlaisen kuvion, joka tulee koristamaan kaikkia kolmea asua kolmen erilaisen propelli-söherön sijaan.

Airzelin puvun piti valmistua maanantaiksi, mutta meille tyypilliseen tapaan matkaan tuli mutkia ><. Lauantaina ompeluhuoneessa oli paljon draamaa kun puvun osat hajosivat käsiin, ja sitten huudettiin ja itkettiin T_T. Cosplayasujen valmistus melko harvoin on sulavaa työskentelyä ilman ongelmia. "Tähän menee pari tuntia" -hommat muuttuvat nopeasti "tähän menee kaksi päivää" -hommiksi, kun joutuu tekemään jotakin itselleen täysin uutta. Yksinkertainen työ paljastuu viideksi sovitusversioksi, kymmeneksi muotolaskokseksi, useiksi kerroksiksi maalia, tukikehikoiksi yms. Miettimiseen menee paljon enemmän aikaa kuin tekemiseen.

Tässä vaiheessa projektia herää (usein turha) pelko siitä, että mitä jos me näytetäänkin näissä asuissa ihan tyhmiltä? Puvut ovat tehneet selväksi, etteivät valmistu helposti, ja vaikeasti valmistuvasta voi olla vaikeaa saada edustavan näköistä. Tämä ei ole hyvä juttu jos tekee kilpailuasua. Tietenkin on aina tärkeää haastaa itsensä, mutta animeen on niin helppo suunnitella kaikkea älyttömän hienoa: Kolmiulotteisesti täysin mahdottomia muotoja, ainaliehuvia helmoja ja hiuksia, vaatteita ilman saumoja ja muotolaskoksia... Pitää tyytyä jokacossaajan 100 % toimivaan ratkaisuun: Teen parhaani ja vaikka näyttäisin kuinka tyhmältä, käytän asua koska pidän tästä hahmosta. Piste.

totuus.jpg

Emme viitsineetkään piirtää tätä animea hyvin.

 

- Päivi & Satu