Päivän linkki: Chibicon Kuopiossa 13.12.2015

Cosplayn suomenmestaruuskilpailuihin on enää muutama viikko ja täällä panikoidaan paiskitaan töitä ahkerasti. Kaikki muu on jätetty suosiolla vähemmälle mm. vaatteita emme ole käyneet kuvaamassa juuri laisinkaan. Onneksi olemme kuitenkin kuluneen kuukauden aikana saaneet mahdollisuuden osallistua paikalliseen valokuvaustyöpajaan malleina. Tältä erää kuvauskertoja oli kolme ja kaikista tulemme julkaisemaan muutamia hyviä otoksia täällä Leikkipuistossa. Meistä oli hauskaa osallistua kuvauspajaan. Yleensä meistä ei oteta kunnon kuvia kunnon kameroilla edes harjoittelumielessä, joten arvostimme tätä mahdollisuutta kovasti. Tapasimme mukavia ja yhteistyöhaluisia kuvaajia, joiden kanssa tulemme toivottavasti tekemään yhteistyötä jatkossakin. Kiitos teille kaikille <3!

My photos will stay in my galleries. Please don't copy photos and publish them elsewhere. If you wanna share my pics, at first ask permission from paivi.asikainen89@gmail.com before making anything.

Minun valokuvani pysyvät minun gallerioissani. Ole hyvä äläkä kopioi valokuvia ja julkaise missään muualla. Jos haluat esitellä töitäni, kysy ensin lupa paivi.asikainen89@gmail.com ennen kuin teet mitään.

Hannu%20%2819%29.jpg

Ensimmäisellä kerralla minä olin pukeutunut höttöiseksi omaksi itsekseni ja Päivi oli geishamainen piikkipäämonsteri.

Hannu%20%2814%29.jpg

Kuvausasuiksi toivottiin tummaa ja vaaleaa pukua (jotta kuvaajat saisivat kokemusta eriväristen asujen kuvaamisesta erilaisia taustoja vasten yms.). Vaalea sopi minulle erityisen hyvin, koska välttelen mustaa väriä erikoisemmissa asukokonaisuuksissani. Joihinkin asukokonaisuuksiini musta väri sopii, mutta jos saan valita, musta on aina viimeinen vaihtoehto. Vuosia sitten, kun toteutin tummempia asukokonaisuuksia, en yhtäkkiä enää tuntenut oloani niissä yhtä hyväksi kuin värikkäissä asuissa. Tummat värit tuntuivat synkiltä ja vierailta päälläni. Vaaleat ja kirkkaat värit saivat minut iloiseksi ja piristivät jopa ympärilläni olevien ihmisten päivää. Minulle pukeutumisessa on ollut aina tärkeää se, että asut tuntuvat hyviltä päällä myös henkisesti ja saan niistä voimaa. Minun ei ole pakko pukea päälleni mitään, mitä en tahdo. Tykkään yhdistellä erilaisia värejä ja rakentaa kokonaisuuksia värien ja yksityiskohtien ympärille.

Ihmiset ottavat minuun helpommin kontaktia, kun olen pirteän värinen, mutta joskus he unohtavat sarjakuvamaisen ulkonäön takana olevan ihmisen ja alkavat puhua minulle kuin olisikin joku nukke tai lemmikki. Onneksi näitä tilanteita sattuu hyvin harvoin ja pääsääntöisesti pyrin reagoimaan kaikkiin tilanteisiin kohteliaalla hymyllä ja parilla mukavalla sanalla. Valitettavasti vuosien aikana luonteeni höttöisyys on kuitenkin päässyt karisemaan. Minusta on tullut kyynisempi ja aika kipakka. Minun odotetaan olevan luonteeltani suloinen, koska näytän ihmiskaramellilta, mutta olen aika suorasanainen ja en mieti puhuessani sitä, pitäisikö minun puhua höttöisiä, koska näytän höttöiseltä. Teitä on varoitettu.

KimmoMakkonen%20%285%29.jpg

KimmoMakkonen%20%282%29.jpg

Päivi valmisti kuvausasuksi itselleen lyhyen puuvillaisen kimonon, joka on vuoritettu. Myös viuhka on hänen käsialaansa. Huomioikaa tärkeä yksityiskohta: Kimono puetaan laittamalla vasen puoli oikean päälle. Oikea puoli laitetaan vasemman päälle kun puetaan kuolleita ihmisiä... Kasvoihinsa Päivi maalasi piikeistään tunnetun Kauhun Kaunotar -maskeerauksen. 

Kauhun Kaunotar on hahmona vähintään kymmenen vuotta vanha. Hän on vuosisatoja vanha noita, mutta ei kuitenkaan paha hahmo - tai riippuu tilanteesta >:D. Piikkipää ei ole mikään toimintasankari, vaan käyttää aikansa mieluummin ennustamiseen, lukemiseen ja loihtimiseen.

Kauhun Kaunotar asuu ränsistyneessä Hunter's Haunted House (Metsästäjien Kummittellut Talo) -nimisessä linnassa Night city (Yö Kaupunki) kaupungissa laakson keskellä. Kaupungin keskusta on futuristinen ja nuorekas neonvaloparatiisi, jossa viihtyvät kaiken maailman ihme vipeltäjät (jonkinlainen Las Vegas?). Kaupungissa nukutaan päivällä ja valvotaan yöllä. Tämä "erilaisuuden tavoittelu" sai alkunsa satoja vuosia sitten, kun Night city oli vielä pelkkä maalaispitäjä. Aluetta hallitsi vaikutusvaltainen ja rikas suku, joka asui pienessä linnassa kukkuloilla. Suku tunnettiin nimellä Hunter, koska metsästys oli heidän erikoisalaansa. Sitten eräänä päivänä toistaiseksi tuntemattomasta syytä koko suku sekosi. Jonkinlainen kaamea voima kirosi heidät kaikki. Hunterit kaappasivat kaupungista ihmisiä, veivät nämä metsään ja metsästivät heitä kuin eläimiä. Yöaikaan linnasta kuului kidutettujen ihmisten huutoa ja itkua, mikä valvotti kyläläisiä niin pahasti, että lopulta he lakkasivat nukkumasta yöllä. Kyläläiset kokosivat joukkonsa ja hyökkäsivät linnaan tarkoituksenaan tehdä kauheuksista loppu. Näky linnan sisällä oli painajaisia pahempi, mutta Hunterien sukua ei näkynyt. Lopulta ullakolta löytyi nuori nainen, joka käski häipymään hänen linnastaan. Kun nainen kohottu kasvonsa, kyläläiset näkivät miten piikit ja sarvet kasvoivat hänen kasvoistaan ja tunsivat hänen voimansa. Kyläläiset häipyivät, eivätkä enää koskaan palanneet linnaan. He luulivat voivansa tästä edes nukkua yönsä, mutta tapettujen henget ja pimeyden voimat riivasivat heitä aina pimeän laskeutuessa. Niinpä he jatkoivat työntekoa yöllä ja pikku hiljaa se jäi kaupungin tavaksi. Kukkuloilla metsä kasvoi umpeen ja Hunterien linna jäi piiloon puiden keskelle. Siellä Kauhis lymyilee edelleenkin ja tekee taikojaan. Sivutarinoissa Kauhiksella on yli kymmenen sisarusta, piikkipäämonstereita kaikki. Night Cityn Kauhun Kaunotar on maalannut kasvonsa punaisella.

Tätä nykyä Kauhun Kaunotar viittaa tapaan meikata, ei roolihenkilöön. Kasvoissa käytettävät piikit ovat ruusunpiikkejä. Maskeeraustapa on yhtä vanha kuin on hahmo ja sen malli on pysynyt samanlaisena läpi vuosien. Päivi teki piikkipäitä runsaasti 2007-2008, ja aloitti jälleen 2013.

Piikkip%C3%A4%C3%A4t.jpg

Ja sitten takaisin kuvauspajaan. Päivi kutsui asiavirheellisesti tätä demonigeisha hahmoa nimellä Rokurokubi. Rokurokubi on japanilainen taruolento, nainen kenen kaula pitenee. Yleensä hahmo kuvataan pukeutuneena kimonoon ja hiukset perinteisellä kampauksella.

Vesa%20%282%29.jpg

Vesa%20%283%29.jpg

 

- Satu