Päivän biisi: La Cucaracha

 

Onneksi olkoon Savonlinnan Fotokerho, Vuoden kameraseura 2015!

Tuossa aikaisemmin oli puhetta siitä, miten olemme vierailleet valokuvaustyöpajassa malleina. Kuvauskertoja oli kolme, ja nyt esittelemme toiselta kuvauskerralta (12.10.2015) muutamia otoksia.

Perinteiseen tapaan blogin kuvia ei saa kopioida täältä ja julkaista missään muualla.

 

Päivin päivän asuvalinta oli ottanut inspiraatonsa La Calavera Catrinasta.

H%C3%A4kkinenArja1.jpg

HannunKuvat%20%2829%29.jpg

vesatus2.jpg

H%C3%A4kkinenArja2.jpg

Satu päätti kuvauttaa sinisen hameensa:

Egyptit%C3%A4r.jpg

HannunKuvat%20%2810%29.jpg

Meitä ei ole kuvattu mitenkään erityisen paljon vieraiden kuvaajien toimesta. Yleensä toimimme toistemme kuvaajina. Yhteiskuvia otamme käyttämällä kameran ajastinta. Vuosien ja satojen valokuvien jälkeen tiedämme miltä haluamme näyttää valokuvissa, ja tästä syystä osaamme ottaa luonnostaan sellaisia kuvia toisistamme, joista tulemme pitämään.

Uuden valokuvaajan kannattaa kysyä mallilta, miten tämä haluaisi itseään kuvattavan, tai millainen päivän teema on. Ja mallin kannattaa kertoa, millaisia kuvia haluaa. Tietenkin se on eri asia, jos ollaan sovittu jostakin teemasta, ja poseeraukset ja kuvakulmat täytyy olla sitten sen mukaisia. Mutta jos nyt yleensä ottaen kuvaaja kehittää taitojaan ja malli haluaa poseerata, niin suurempi hyöty jos molemmat pitävät lopputuloksesta. Uusi valokuvaaja tuo aina mukanaan uuden näkökulman, miksi on jännittävää tavata erilaisia kuvaajia :).

On ollut mukavaa laittautua kuvauspajaan ^^. Olemme aina tunteneet, että kuvaajat ovat arvostaneet panostamme ulkonäköömme.

 

-Päivi & Satu