Koska vuoden vaihteessa oli muita kiireitä, vuosipäivitys jäi tekemättä. Ehtii sitä näin vähän myöhässäkin ^^. Jätetään avauspuheet välistä ja siirrytään suoraan itse asiaan ->

 

2015 tyylejä

Satu

SatunTyylit.jpg

Superhöttöily on superkivaa. Jos siinä on hempeitä värejä, tyttömäiseksi tulkittavia vaatteita ja sitä saa toteuttaa miten itse tahtoo, minä tykkään siitä. Toistaiseksi tahdon vain ja ainoastaan söpöillä, enkä koe painetta siitä, että tyylini on samanlainen joka kuvassa. Vuosi 2015 on ollut värien, vaatekerrosten ja runsaiden yksityiskohtien aikaa. Olen löytänyt kirpputoreilta ihania vaatteita ja olemme valmistaneet Päivin kanssa paljon kaikkea uutta. Kokonaiskuva itsestäni pukeutujana on selkeä ja tiedän mitä tahdon. Saan suurta iloa pukeutumisesta.

Erityinen lisä vaatekaappiini on ollut musta housupuku. Silloin, kun en mitään muuta keksi päälleni pukea, puen mustan housupukuni. Tällä hetkellä toivon uusia rave-housuja, jotta saan inspiraatiota rave-teemaisiin asukokonaisuuksiin.

Päivi

P%C3%A4ivin%20tyylit.jpg

Vuonna 2015 käytin koulupukua söpösti ja ei niin söpösti. Tummansininen villatakki antoi uutta inspiraatiota koulupuvun pitämiseen. GB/JT kuvista tuli todella hienoja. Tyyli on saavuttamassa selkeän olomuodon. 2015 mekkoilun lisäksi aloin hameilemaan. Vuoden uusi juttu oli rastapäämonsteri -tyyli, johon kuului värikkäiden rastojen lisäksi näyttävä silmämeikki. Viimeisenä mainitsen Demon Gal. Monsteritypyjä tuli maalattua mm. studiovalokuvauksia varten.

 

2015 vaate

Satu: Ruskea ja valkoinen paita

DSCN7233.jpg

Sain vuosia sitten ystäviltäni valkoisen puffihihaisen paidan. Tämä sopi yhteen kaiken kanssa ja pidin sitä niin kauan, kunnes päälläni oli enää melkeinpä vain riekaleita. Vannoin löytäväni uuden jostakin, mutta sitä ennen opettelin käyttämään muita paitoja tämän valkoisen paidan korvaajana. Jos olisin heti hankkinut uuden paidan, en olisi ikinä kokeillut mitään uutta. Päivi osti kevättalvella Hell Bunnyn ruskean paidan, joka oli hieman samanlainen kuin käyttämäni valkoinen. Itse en pidä ruskeasta väristä, mutta käytettyäni tätä paitaa valkoisen paidan korvaajana, pääsin yli inhostani ruskeaa väriä kohtaan. Kesällä löysin uuden valkoisen paidan ruskean paidan seuraksi.

Tällaisissa yksinkertaisissa paidoissa on se hyvä puoli, että ne sopivat yhteen melkein kaiken kanssa. Kun en mitään muuta yläosaksi keksi, niin jokin näistä paidoista pelastaa tilanteen!

Päivi: Alushameet

DSCN7234.jpg

2015 alushameet olivat helmani tukena monissa tilanteissa ja pelastivat muutaman asukokonaisuuden täysin. Suositeltava hankinta kaikille mekkoilijoille.

 

2015 koru/korut

Satu: Itsetehdyt kaulakorut

DSCN6901.jpg

Kun en mitään muuta jaksa värkkäillä, niin aina voin pujotella helmiä kuminauhaan.

Päivi: Muovisormukset

DSCN6968.jpg

Pidän erityisen paljon tuosta sinisestä, missä on jalokivi :).

 

2015 asuste/asusteet

Satu: Hiuskukkaset

DSCN6904.jpg

Päivi: Punainen lierihattu

Hat.jpg

 

2015 kosmeettinen tuote/tuotteet (peruukki, piilolinssit, meikki, ripset, kynnet, hiusjuttu...)

Satu: Kiharat peruukit ja peruukkien kihartaminen

Kiharat.jpg

Päivi: Keltaiset piilolinssit

DSCN7063.jpg

Nämä silmissä mukavat "ihmissusi" piilolinssit sopivat monstereille ja näyttävät hyviltä myös peruspukeutumisessa.

 

2015 arjen ihanuus

Arjen ihanuus on uusi kategoria. Esittelyyn valitaan sellainen kohde, mikä ei ehkä esiinny niin paljon tyylivalokuvissa, mutta on arjessa jatkuvasti läsnä.

Satu: Kuulokkeet

DSCN7236.jpg

Kuuntelen musiikkia melkein joka päivä ja erityisesti silloin, kun käyn kävelyllä. Vuosia sitten tilasin todella retrot sinikeltaiset kuulokkeet, joissa oli Wolverinen kuvia. Tavallisiin nappikuulokkeisiin verrattuna musa kuulosti aivan erilaiselta ja soljui tajuntaan ihan eri voimalla. Valitettavasti muutama viikko sitten Wolverine-kuulokkeeni saapuivat tiensä päähän. Päivi osti minulle uudet vaaleanpunaiset kuulokkeet. Ihan reilua huomioon ottaen, että juuri hän heitti Wolvikset roskiin. Muuten ne Wolverine-kuulokkeet olisivat tässä arjen ihanuutena tuomassa musiikkia jokapäiväisiin kävelyretkiini.

Päivi: Reppu

reppu.jpg

2009 hankin ensimmäisen olkalaukkuni. Sitä ennen minulla ei ollut yhtäkään. Olin aina käyttänyt reppua. 2014 ostin kirpparilta kuvassa näkyvän repun. Olin ehtinyt unohtaa, miten mukava ja käytännöllinen tapa kuljettaa tavaroita reppu on. Nykyään kun lähden ulos, mieluummin otan repun mukaan kuin olkalaukun.

 

2015 Von Aidainder (Päivi nimeää)

Takki.jpg

Von Aidainder tavaraksi lasketaan kaikki cosplayn ulkopuoliset käsityöt. 2015 valinta on Twisted Sister takki. Takki on yhdistelmä kahta takki, jotka molemmat ovat ongittu kirpputorin "ota-tästä-ilmaiseksi" kasasta. Kaksi hylättyä vaatetta saivat uuden elämän omistajalleen mieleisenä ja käytännöllisenä ulkovaatteena.

 

2015 ilmiöt (ja jatkumot)

Valokuvamallina oleminen

VilleTulkki%20%283%29.jpg

Ponihännät ja saparot peruukeissa

Ruskea ja punainen väri

Beyblade (erityisesti Shogun Steel)

Inazuma Eleven

Ompelu ja käsityönä valmistetut vaatteet, tee-se-itse tilpehööri (esim. rannekorut, pinssit, sormukset...)

Hassut pikkumaskotit

DSCN6906.jpg

Mukimuki, Pikku-Kettu ja Toveri Mustekala

DSCN7061.jpg

Ompelukonemaskotti Simmusirkka ja saumurimaskotti

DSCN7062.jpg

Tämä punainen otus tässä on nimeltänsä Motivaatio. Motivaation voi löytää pään sisältä ja sen pääsääntöinen tehtävä on motivoitua kaikesta. Siksi sillä on niin innokas ilme.

DSCN7237.jpg

DSCN7238.jpg

Motivaatio tykkää asua putkessa, koska kun Motivaatiolla on putki päällä, kaikki sujuu hyvin.

DSCN7240.jpg

Motivaatio pitää punaisista asioista, koska punainen on intohimon väri. Tästä syystä Motivaatio on rakastunut Päivin käsivarsineulatyynyyn. Tässä kuvassa Motivaatio antaa neulatyynylle neuloja lahjaksi osoituksena ihailustaan.

DSCN7243.jpg

Motivaation voi myös löytää työpöydältä, koska Motivaatio tietää, että tietokoneella voi tehdä sekä koulutöitä että katsoa piirrettyjä. Jos Motivaatiota ei huomaa, sen voi vahingossa huitaista pöydältä alas ja tällöin se pyörii sängyn alle piiloon - tietenkin juuri niin kauas, ettei siihen edes kurkottelemalla yltä.

Lalaloopsy nuket

Otsakiehkura

Urbaani

Poskille valuva meikki

Vaatevaihto

vaatevaihto.jpg

Valkoiset helmet

Twisted Sister

Retrovaatteet

Hauskat käsilaukut

DSCN6969.jpg

 

2015 paras valokuva

Satun valinta

KaunisCalavera.jpg

Kesällä on vaan niin paljon mukavampi valokuvata... Odotan kesää.

Panostin tähän valokuvaan kaikin puolin todella paljon, miksi se on jäänyt yhdeksi suosikeistani. Kilpailin tällä valokuvalla Wannabe kaupan Hell Bunny kesäkilpailussa. Kilpailuun osallistutaan kuvalla, joka esittää itseään pukeutuneena Hell Bunnyn tuotteeseen. Voittoa ei tullut, mutta ainakin kokonaisuus oli hieno ja tekee mielestäni kunniaa mekolle.

Tämä kuva myös edustaa minun omaa näkemystäni ihanteellisesta tyylivalokuvasta. Tärkeintä on, että puettu kokonaisuus näkyy selvästi.

Kuvassa näkyy vaatevaihdossa saatuja vaatteita ja peruukki. Punainen vyö, kukkapaita ja peruukki sopivat tämän mekon kanssa yhteen kuin valettu.

Päivin valinta

DSCN32212.jpg

Tunnelma tässä valokuvassa on hyvin päinvastainen verrattuna Satun valitsemaan kuvaan. Maisema on urbaani, ankea ja likainen, ja hahmo kolkko. Seison yllättävän symmetrisesti kuvassa. Pidän vartalon asennosta, huivien asennosta, repusta, ketjuista... Runsaat rastat kehystävät kasvot hienosti. Turkoosi, oranssi, liila ja neonvihreä iskeytyvät harmauden keskeltä esiin. Ankeuden viimeistelee sateesta märkä katu.

 

2015 paras valokuvaajan ottama kuva

Päivi

VesaL%C3%BDra%20%2860%29.jpg

Valokuvaus: Vesa Lýra

Siinä olisi sellainen luonnonvarainen suomalainen metsävampyyri. Syö metsäkeijuja.

 

2015 paras kokonaisuus

Satun valinta Päiviltä

hattu.jpg

Minulla oli pitkä päivä kesätöissä ja sitten Päivi sipsutteli  vastaan tässä hurmaavassa asukokonaisuudessa. Hän näytti niin upealta, että väsymys ja nälkä unohtuivat heti ja hyvä mieli tuli tilalle. Asukokonaisuus on Päiviksi melko yksinkertainen. Siinä on yhdistetty hienosti värejä, koruja ja vaatekappaleita. Erityisesti pidän persoonallisesta hatusta ja hameesta. Päivin pukemaksi asuksi tämä on ainutlaatuista häneltä.

 

Päivin valinta Satulta

Satu.jpg

2015 Satun parasta antia olivat hänen pastellinsävyiset höttöasut. Kokonaisuuksissa yhdisteltiin taitavasti vaatteita, asusteita ja värejä. Lopputulos on syötävän söpö ja yksityiskohtainen, ja selvästi sen näköinen, että pukeutuja hallitsee tyylinsä. Mikä parasta, näitä asukokonaisuuksia ei saa valmiina paketista. Niihin kerätään osia vuosien ajan ja jokainen asukokonaisuus rakennetaan yksilölliseksi. Plussat myös sille, että peruukkeihin on tehty kampauksia.

 

- Päivi & Satu