Eräänä talvisena aamuna innokas conkävijä Yuki lähti kävellen kohti kotikaupungissaan pidettävää conia aivan liian niukassa vaatetuksessa vuodenaikaan nähden. Coniin oli vielä pitkä matka, kun Yukia alkoi palella. Hän huomasi mystisen kissatytön, joka viittilöi häntä mukaansa metsään. Yuki ajatteli kissatytön tietävän oikotien metsän halki ja hän lähti kissatytön perään... Yukia ei enää koskaa nähty ja etsinnöissä löytyi vain hänen huivinsa metsän laidasta. Huhutaan, että Yukin sielu yhä vaeltaa metsässä etsien tietä ulos.

WN2016KummitustaloJaFubuki.jpg

Winter Nekocon kissankorvailee Kuopiossa 5–6.3.2016, eli viikon päästä. Musiikkikeskuksen luokkahuone 214 palvelee conin ajan kummitustalona, tai oikeastaan kummitusmetsänä. Aikaisemmin kummitustalo on pelotellut conkävijöitä Animeconissa 2015 ja Kosuconissa 2015. Tällöin talon taustatarina kertoi epäonnisesta Ansku Vikatikistä, joka etsi conissa pukuhuonetta. Hän seurasi kettua mystiseen pukuhuoneeseen ja sen koommin ei Anskua enää nähtykään. Winter Nekoconia varten taustatarinaa muutettiin talvisemmaksi ja kissatyttöisemmäksi (neko on japania ja tarkoittaa kissaa. Myös kissa on japania. Meidän tietämyksen mukaan se tarkoittaa kahvilaa). Muuten kummitustalon perusidea on sama: Kävijät suorittavat jonkin tehtävän erilaisia kummituksia ja mörköjä vilisevässä pimeässä, sokkeloisessa huoneessa. Ulos ei pääse, ennen kuin tehtävä on suoritettu. Jotkut jutut voivat olla tuttuja aikaisemmista kummitustaloista, mutta paljon on pyritty keksimään uuttakin.

 

Suunnittelimme kummitusmetsää varten uuden maskotin. Edellinen maskotti oli ihmiseksi muuttunut punainen kettu Minmin. Uusi maskotti tulee toimittamaan myös kummitustalon sisäänheittäjän virkaa. Sisäänheittäjä seisoo ovella ja neuvoo kummitustaloon meneviä, eli vaikka et olisi tutustunut yhtään kummitustalon ideaan aikaisemmin, niin viimeistään ovella saat tietää kaiken tarpeellisen. Fubuki on kissatyttö, joka houkuttelee conittajia mukaansa talviseen metsään. Kaikki metsään päätyvät katoavat ikuisiksi ajoiksi. Fubukin asu on pyritty toteuttamaan yksinkertaisesti ja nolla budjetilla. Asua varten on valmistettu kissatytölle tassuhanskat, häntä, korvat, sukkahousut ja vyö. Vanhaa mekkoa on koristeltu talvisemmaksi. Kengät ja peruukki olivat jo valmiina, ja villapaita ja turkisliivi ostettiin kirpputorilta. Fubukin meikki on talvinen ja piilolinssit saavat hänet näyttämään julmalta.

Pari viikkoa takaperin kävimme kuvauttamassa molemmat kummitustalon maskotit lumisessa Savonlinnassa. Kuvaajana toimi Vesa Lýra Photography.

IMG_3034.jpg

KissuJaKettu.jpg

KettuJaKissu.jpg

Uskallatko sinä seurata kissatyttöä kummittelevaan metsään?

 

- Satu & Päivi