Cosplaykuulumisia olkaa hyvä ^^.

Cosvision iskee toistamiseen ja tällä kertaa kohde on Hämeenlinnan Verkatehdas 23.-24.4.2016. Vuodesta 2014 tuttuun tapaan tämä cosplayhin erikoistunut tapahtuma järjestää kaikkien muiden cossikisojen ohella Kutsuvieraskilpailun. Kuten nimestä pystyy päättelemään, kyseiseen kilpailuun ei voi osallistua, vaan siihen kutsutaan 10 suomalaista cossaajaa. Viime viikolla kisaajat julkistettiin, ja joukosta löytyy myös UruharaFC:n Päivi Asikainen. Kutsuvieraskilpailun osallistujiin pystyy tutustumaan Cosvisionin Facebookissa.

Koska kisaajat saivat kutsut jo hyvissä ajoin ennen julkistamista, ehdimme miettiä pitkään kisapukuaihetta. Tammikuun lopussa Päivi sai säännöt käteen ja totesi, ettei alkuperäinen aihe onnistu näytöstä koskevien seikkojen vuoksi. Näytöksessä laulettavaa laulua ei nimittäin pysty leikkaamaan määrättyyn aikarajaan. Uusi kisapukuaihe on nyt päätetty ja se julkistetaan Work In Process kuvien kera. 

Uusi kisapuku tukee asunnossamme parhaillaan käynnissä olevaa projektia: Siivoamme cosplayasuvarastoamme. Poistamme käytöstä vanhoja pukuja ja korjaamme sellaisia asuja, joita haluamme vielä käyttää. Tämän lisäksi yritämme tehdä valmiiksi keskeneräiset cosplaypuvut.

Tässä muutamia täällä julkaisemattomia cossikuvia olkaa hyvä ^^. Sarja on Metal Fight Beyblade, ja hahmot Jack ja Kyoya Tategami.

Costumes: Päivi Asikainen

Cosplayer: Päivi Asikainen

Photos: Satu Asikainen

My photos will stay in my galleries. Please don't copy photos and publish them elsewhere. If you wanna share my pics, at first ask permission from paivi.asikainen89@gmail.com before making anything.

Minun valokuvani pysyvät minun gallerioissani. Ole hyvä äläkä kopioi valokuvia ja julkaise missään muualla. Jos haluat esitellä töitäni, kysy ensin lupa paivi.asikainen89@gmail.com ennen kuin teet mitään.

Jackson.jpg

jacky.jpg

Jakcson.jpg

Nämä Jackin kuvat ovat otettu Närconista 2015. Jackin puku on parhaillaan korjattavien asujen pinossa.

Vähän alle viikko sitten mm. Itä-Savossa julkaistiin lehtijuttu, joka käsitteli cosplayta. Toimittajat tulivat kylään asuntoomme ja me esittelimme heille pukujamme ja tavaroitamme. Pari päivää haastattelun jälkeen lehtijuttua varten tarvittiin ihan yllättäen vielä yksi juttu: Kuva meistä cosplaypuvuissa - ja mieluitenkin mahdollisimman näyttävissä. Ja suurin osa cosplaypuvuistamme oli sillä hetkellä työhuoneessa paloissa ja korjattavana. Noin kolmen tunnin varoitusajalla piti pukeutua johonkin, laittaa se johonkin siihen kuntoon että siihen voi pukeutua, ja meikata. Alkupaniikin jälkeen Satu laittoi ihan hyvässä kunnossa olevan Lunan puvun ja Päivi pukeutui Kyoyan asuun. Kyoyan asun peruukki oli melko räjähtäneessä kunnossa SM-kisojen jäljiltä, eli jos se näyttää hapsottavan lehtikuvissa, niin kyllä se hapsotti ihan tosielämässäkin.

Leijonamieli.jpg

Tämä valokuva valikoitui noin viidentoista "otetaan-nyt-sitten-pari-kuvaa-kerta-kun-asu-on-päällä" räpsyn joukosta ja se erottui vahvasti edukseen. Poseeraus ja ilme ovat kohdillaan. Kuten kaikki ottamamme valokuvat, myös tämäkin kuva on tullut kuvankäsittelyn kautta julkaisuun. Hapsottavaa peruukkia on siistitty photoshopilla. Satu aikoo korjata peruukin, eli se revitään paloihin ja kootaan uudestaan. Uutta ei sitten tarvitse siistiä kuvankäsittelyllä, koska se pysyy koossa muullakin kuin tahdonvoimalla ^^. Lähtökohta on se, että mitä vähemmän kuvia täytyy siistiä jälkikäteen, sitä parempi. Yksi hyvä syy lisää tehdä cossipukunsa mahdollisimman hyvin alusta alkaen. Oikeasti epäonnistunutta valokuvaa ei pelasta paraskaan photoshop. Tästä syystä kuvaustilanteet pyritään jo valmiiksi tekemään mahdollisimman "täydellisiksi", jotta photoshopille ei olisi yhtään ylimääräistä käyttöä.

 

UruharaFC:n virallinen cosplaygalleria on tätä nykyä World Cosplayssa. Meidät löytää myös Facebookista.

 

- Päivi ja Satu