Aikaisemmissa päivityksissämme pohdimme mahdollista lähtöä Lahden Desuconiin. Työaikatauluissa oli conin kokoinen aukko, joten 10.6 heti töiden jälkeen päätimme ostaa liput Desuconiin ja suunnata kohti Kouvolaa vanhempiemme luokse, josta jatkaisimme lauantaina Lahteen. Jo perjantaina emme valitettavasti conipaikalle päässeet, mutta päätimme ottaa rennosti muutenkin. Liikaa ei hampaita kiristeltäisi cossien kanssa, vaan mentäisiin ihan vain hengaamaan coniin pitkästä aikaa. Huomioon ottaen, miten paljon meillä riittää tekemistä kesäisin jo pelkästään töissä, ei itsensä hukuttaminen tämän lisäksi vielä cosplay- ja consuunnitelmiin ole hyväksi terveydelle. Kokemusta on.

Desu1.jpg

Perjantaina purimme tavarat kotona Kouvolassa ja kävimme niin pian kuin mahdollista nukkumaan. Lauantaina oli tarkoitus herätä ja lähteä coniin vasta sitten, kun jaksaa, sillä liian vähäiseksi jäävällä levolla conista ei tulisi muuta kuin päänsärkyä ja pahaa mieltä. Onneksi lauantaille emme olleet suunnitelleet mitään erityistä, miksi ajelimme paikalle vasta lähempänä puolta päivää. Cossasimme Dragon Ball Z:stä androidikaksosia Androidi nro 17 ja Androidi nro 18. Cosvisionin jälkeen Päivi oli (kerrankin) tehnyt nerokkaasti: hän oli pessyt ja silittänyt kaksosten asut. Puvut odottivat kotona täysin lähtökuntoisia, eikä niitä täytynyt enää perjantaina tai lauantaina aamulla ruveta silittämään tms. Alunperin androidit päätyivät cosplayasulistallemme helppoina hoitaa ja käyttää, aina lähtövalmiina asuina (+ kaksosprojekti). Desuconin kaltaisessa äkkilähtö-ei-liikaa-aikaa-pukujen-valmisteluun conissa tämä pääsi arvoonsa.

Androidit.jpg

Desuconiin pääsevät vain täysi-ikäiset. Meiltä kysyttiin henkkareita tapahtuman ovella! Lähes 27-vuotiaat olivat aika imarreltuja tästä.

Pyörimme con-alueella, juttelimme ihmisten kanssa ja kävimme seuraamassa paria ohjelmaa. Vaikka tapahtuma ei ollut myynyt itseään loppuun, täyttä tuntui olevan. Etenkin hyvin pienessä tilassa olevalle kirpputorille ujuttautuminen vaati jo taitoa, koska ihmisiä oli niin paljon pöytien ympärillä. Tämä kuitenkin kannatti, sillä löysimme kaikkea hienoa. Myyntipöytäsalit eivät ole kiinnostaneet meitä enää vuosiin. Jos tuliaisia ja yksittäisiä ostoksia ei lasketa, niin valikoima näyttää hyvin samanlaiselta vuodesta toiseen. Sen sijaan kirpputorit osaavat yllättää! Rakastamme kirppareita <3.

Desu2.jpg

Huomioon ottaen suunnitelmamme viettää rento con-viikonloppu, illalla kotona huomasimme viimeistelevämme edelleenkin sunnuntain cosseja. Meillä molemmilla oli mukanamme kevään uutukaiset, eli Päivillä Jokeri ja Satulla Ryuga. Molemmat puvut ovat lähdössä mukaan Ranskan Japan Expoon, miksi yritämme viimeistellä niitä huippuedustuskuntoon tässä kesän aikana. Miten puvusta bongaa tehokkaiten parannettavaa? Käyttämällä asua!  Molemmat puvut vaativat paljon aikaa pukea, miksi suunnuntaina olimme jalkeilla jo ennen kuutta. Onneksi lauantaina oli tullut nukuttua - ja töihin täytyy usein herätä samoihin aikoihin. Sujuu rutiinilla. Molemmissa cosseissa aikaa vie ylivoimaisesti eniten hiusten laitto. Jokerin peruukki kammataan Päivin omien hiusten sekaan luonnollisen hiusrajan saamiseksi. Ryugalla on muuten vain hiukset kohti jokaista ilman suuntaa. Satun hiuksissa oleva punainen raita oli valitettavasti alkanut levitä valkoisen hiuksen joukkoon aiheuttaen sen, että raidan läheisyyteen oli tullut vaaleanpunaista. Onneksi puku ehdittiin kuvata ennen kuin punainen väri lähti leviämään. Hiusvärien sekoittuminen ja etenkin raitojen värien pitäminen poissa vaaleista hiuksista on haaste shokkiväreillä värjätyissä hiuksissa. Toinen haaste on tehdä cosplayasukampauksia omiin hiuksiin. Se, voiko asua käyttää, riippuu täysin siitä, missä tilassa hiuksesi ovat (väri, pituus...) etenkin jos yrittää käyttää kahta asua, joissa kampaus on täysin erilainen. Omia hiuksia käytetään cosplayasuissa mm. koska kampaus on helpompi ja siistimpi tehdä omiin hiuksiin kuin peruukkiin, tai kampausta ei pysty tekemään peruukkiin. Jotkut haluavat muuttaa fiktion mahdollisimman täydellisesti todeksi, ja tästä syystä omat hiukset muokataan hahmon kampaukseksi. 

Ryuga5.jpg

Satun Ryugan pukua edustaa taas yksi photoshoot-kuvista. Satu pitää Ryugan puvussa erityisesti siitä, miten erilaiselta hän näyttää normaaliin olemukseensa verrattuna.

Joksu.jpg

Desuconiin Päivi teki Jokerille pidemmät kauluspaidan hihat ja uudet korvakorut. Seuraavaksi täytyy löytää lähempänä peruukin sävyä oleva oranssi hiusväri, jotta hiusrajan saa samanväriseksi peruukin kanssa. Valokuvasta ei näe miten paljon otsassa hiussäleiden välissä oli iholiimaa ja hiuslakkaa :´D.

Conissa suunnittelimme parkkeeraavamme maalliset tomumajamme keskihalliin. Sunnuntaina oli hall-kilpailu ja parhaan cossiloiston voisi nähdä sieltä. Valitettavasti huomasimme itse patsastelevamme vähän väliä kameran tai videokameran edessä, tai juttelevan tuttujen kanssa, joten cossiloiston näkeminen jäi vähäiseksi. Onneksi ehdimme saada paikkaliput cosplaykilpailuihin. Eurocosplay-karsinta ja hall-cosplay olivat mukavaa seurattavaa, mutta väliaikaohjelma tyrmistytti. Alussa esitetty laulu oli ihan kivaa kuunneltavaa, mutta sen jälkeen kun lavalla aletaan riisua (vaikka kyseinen oli vain pelleilyä) ja yleisö ulvoi mukana, päätimme lähteä. Tulokset luimme jälkikäteen netistä. Kilpailu on aina, huolimatta kilpailun koosta ja osallistujien määrästä, arvokas tilaisuus ja niin siihen tulisi suhtautua alusta loppuun saakka.

Con oli meidän osaltamme ohitse ja suuntasimme takaisin Kouvolaan. Ruokaa, suihku ja junalla Savonlinnaan. Maanantaina oli jälleen työpäivä edessä.

Desu.jpg

Henkilökohtaisena mielipiteenä Desucon oli hieman vaisui. Asiaan luonnollisesti vaikutti se, että emme olleet läheskään niin paljon paikan päällä kuin mitä olisimme voineet olla. Emme myöskään olleet suunnitelleet mitään järkevää tekemistä coniin, joten oikeastaan parasta tekemistä meille oli kirpputorin penkominen ja ihmisten kanssa juttelu. Itse con näytti kuitenkin toimivan hyvin ja kaiken kaikkiaan jäi ihan hyvä fiilis. Parkkipaikkakin löytyi molempina päivinä. Omista puvuista ja edustuksesta ei jäänyt ihan niin hyvä fiilis, mutta aina ei voi onnistua. Kokemusta rikkaampana puvut päälle seuraavalla kerralla. Sunnuntaina meitä molempia väsytti, joten jos olimme vähän jäässä, niin taisi työviikko painaa kropassa. Mieluummin lähdimme Desuconiin kuin olisimme möllänneet kämpällä koko viikonlopun.

IMG_9575.jpg

- Joker 17 ja Ryuga 18