Ryuga (ei sukunimeä) on hahmo Metal Fight Beyblade -nimisessä animessa. Suomessa sarja tunnetaan ihan vain nimellä Beyblade, mutta tehdäksemme eron alkuperäiseen Takao Aokin luomaan Beybladeen, käytämme tästä sarjasta sen japaninkielistä yleisnimitystä Metal Fight Beyblade. Ryuga seikkailee kaikissa sarjan kolmessa tuotantokaudessa Beyblade Metal Fusionissa (jap. Metal Fight Beyblade), Beyblade Metal Mastersissa (Metal Fight Beyblade Baku) ja Beyblade Metal Furyssa (Metal Fight Beyblade 4D). Kaksi jälkimmäistä kautta on nähty Suomen televisiossa. Ryugaan viitataan myös Beyblade Shogun Steelissä (jap. Beyblade Zero G), joka sijoittuu aikaan 10 vuotta Metal Fightin tapahtumien jälkeen. Olemme katsoneet Metal Fight Beybladesta sekä suomenkieliset että englanninkieliset versiot.

Metal Fight Beyblade kertoo Gingka -nimisestä pojasta ja hänen ystävistänsä, ketkä pelaavat kiekkopeliä nimeltänsä beyblade. Ryuga on ensimmäisen kauden päävastustaja ja kaksi viimeistä kautta hän on toisinaan mukana kuvioissa pyörivä antisankari. Ryuga omistaa L-Drago -beybladekiekon, joka on sarjassa kuvattu hyvin vaarallisena ja tuhovoimaisena pelivälineenä. L-Dragoa kutsutaan "kielletyksi kiekoksi", koska se pyörii vasemmalle ja näin ollen ottaa jatkuvasti lisää pyörimisvoimaa oikealle pyörivän kiekon osuessa siihen. Myös lelukiekot myydään niin, että ne pyörivät vasemmalle. Kiekon voimaa kasvattavat viha ja negatiiviset tunteet, eli mitä vihaisemmaksi Ryuga vastustajansa saa, sitä vahvemmaksi L-Drago muuttuu. Ensimmäisessä kaudessa kiekon taisteluvoima on kolme violettia lohikäärmettä. Kaksi viimeistä kautta L-Drago on kuvattu yhtenä punaisena lohikäärmeenä. Tämä selittää Ryugan lisänimen Lohikäärmekeisari ja kaikki lohikäärmeillä koristellut tavarat hänen asussaan. Omistan 3. tuotantokauden Metal Furyn kiekon L-Drago Destructor F:S:n. Animessa Ryugan ulkonäkö ei juurikaan muutu kausien välillä toisin kuin mangassa, jossa Ryugalla on alunperin hieman erilainen asu ennen kuin hän vaihtaa animesta tutun puvun päällensä.

Ryuga on Metal Fight Beybladesta minun suosikkihenkilöni. Monet sarjan tärkeät tapahtumat ja päävastustajat ovat tavalla tai toisella aina liitoksissa Ryugaan, miksi hänestä ei tule ikinä turhaa täytehahmoa, joka pyörii mukana kuvioissa vain siksi, että hahmon fanit pysyisivät tyytyväisinä. Ryuga ilmestyy sarjassa vain toisinaan, miksi häneen ei ehdi kyllästyä tai hahmoa ei ala pitämään liian tuttavallisena. Ryuga on älytön pelaaja, joka on todella vaikea vastustaja voittaa, miksi on hyvä, ettei hän ole koko ajan esissä, sillä muuten Ryugan voittamattomuus alkaisi varmasti ärsyttämään.

Ensimmäisessä kaudessa Ryuga on vallasta ja voimasta sekaisin oleva hullu, joka tahtoo vain tuhota kaikki ja muuttua vahvemmaksi. L-Drago ruokkii tätä tunnetta entistä pahemmin ja on lopulta tuhota Ryugan. Kauden lopussa Ryuga joutuu kohtaamaan haasteen siitä, hallitseeko hän kiekkoa, vai hallitsevatko lohikäärmeet häntä. 2. ja 3. kaudessa Ryuga oppii hallitsemaan L-Dragon voimaa. Hän on edelleen antisosiaalinen omien polkujensa kulkija, mutta tällä kertaa hän kohdistaa tuhoamishalunsa niihin ihmisiin ja järjestöihin, jotka ajoivat hänet ensimmäisen kauden tekoihin. Ryuga toimii tavallaan hyvisten puolella, mutta omilla kyseenalaisilla keinoillansa. Arvostan tätä piirrettä hahmossa, koska usein tuppaa käymään niin, että alussa esiintyvät pahikset muuttuvat nopeasti hyvisten parhaiksi kavereiksi ja heidän luonteensa kääntyy täysin päinvastaiseksi. Ryuga pysyy uskollisena itselleen alusta loppuun asti.

Tällä hetkellä meillä on Metal Fight Beybladesta neljä cosplayasua: Päivillä on Kyoya ja Jack. Minulla Nile ja Ryuga. Kyoya ja Nile ovat paricosplay ja niin ovat itse asiassa Jack ja Ryugakin. Nämä kaksi pelaavat toisiansa vastaan Metal Mastersin jaksossa 42 (kun sitten joku päivä nousemme yhdessä kisalavalle Jackina ja Ryugana, niin tästä saakin hyvän dubbauksen näytökseen :´D). Ryugan puvun valmistuksen aloitin syksyllä 2013. Päivi valmisti Jackin 2014 vuoden alussa. Ryugan puku valmistui viimeinkin keväällä 2016. Ehtiihän sitä cossata parina näin vähän myöhemminkin :´D.

 

RYUGA

METAL FIGHT BEYBLADE

Puvun valmistus ja sitä käyttää: Satu Asikainen

Valokuvaus: Päivi Asikainen

Ryuga5.jpg

Ryuga2.jpg

Asuun kuuluu laukaisijakotelo, jota harvemmin käytän, koska kokonsa vuoksi se olisi epämääräinen mötikkä takin helman alla asun selkäpuolella.

Ryuga3.jpg

Tarinassa Ryuga vaeltaa kaikkialle jalan, miksi luonto on hyvä tausta hänelle.

Ryuga6.jpg

Ryuga7.jpg

 

- Satukeisari