Päivän biisi: J. Karjalainen - Stindebinde

Miksi moinen päivän biisi conipäivitykseen? Vastaus: Mimiconissa mukana ollut ystävämme osti itselleen kissapehmolelun. Hän antoi sen nimeksi Stindebinde :'D.

IMG_9044.jpg

Satun uusi ystävä: Nökö the Majava! Valmistaja on Amuse. Nökö kuuluu Atsumare! Maebaas -nimiseen pehmolelukokoelmaan, joka näyttäisi sisältävän viisi erilaista nököhampaista eläintä.

Mimicon järjestettiin 4. kerran 28.-29.5.2016 Mikkelissä konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa. Koska Mikkeli on lähellä Savonlinnaa, lähdemme Mimiconiin mielellämme ilman sen parempaa syytäkin :). Tosin tälläkin kertaa meillä oli hyvä syy lähteä Mimiconiin, nimittäin lauantaina järjestetty pukukilpailu. Cosvisionin jälkeen katselimme kalenteria ja totesimme, että siinä on pienen cossipuvun mentävä aukko. Päätimme viimeistellä Satulle tulevan Ryugan asun Metal Fight Beybladesta ja jotta motivoituisimme asun valmiiksi saamiseen 110%, ilmoitimme sen pukukilpailuun kokeneiden sarjaan. Puvun valmistuksesta lisää jossakin toisessa päivityksessä <3. Uuden cosplayasun lisäksi otimme Mimiconiin mukaan ystävämme, kuka ei ole koskaan käynnyt coneissa.

Lauantai valkeni yllättävän viileänä. Kiitos työpaikan, herääminen aikaisin aamulla oli alkanut sujua rutiinilla. Mimicon avasi ovensa vasta 12:00 päivällä. Jos vain mahdollista, tehkää muutkin conit näin! Conipäivää voi sitten pidentää alkuiltaan. Linja-autoon tai junaan kömpiminen matkatavaroiden kanssa 6:00 aamulla koska conissa pitää olla 9:00-10:00 on rasittavaa. Viimeistään 18:00 on jo ihan sippi ja iltabileet ovat vasta tuloillaan. Jos 6:00 matkustamisen pohjalla on loppurutistus cossipuvun kanssa tai raskas koulu/työviikko, lauantai ei ala kovinkaan rentouttavasti. Kaikki eivät voi matkustaa conipaikalle jo perjantaina.

Matkatavarat laukkuun, linja-autoon ja Mikkeliin. Matkalla Mikaeliin vetolaukku tuntui jotenkin vähän oudolta. Syy selvisi: Yksi pyöristä oli mennyt rikki kävelymatkan aikana. Onneksi kolme pyörää oli vielä ehjinä. Mikaelilla mietimme, kulkevatko pukukisaajat pää- vai sivuovesta. Vastaus: Pääovesta. Pukukisaajien piti olla ilmoittautunut kisaan 13:00 mennessä, miksi katsoimme vähän huolestuneina ovien edessä kiemurtavaa jonoa. Onneksi sisäänpääsy ja rannekkeiden lunastus sujuivat todella vilkkaasti ja alta aikayksikön olimme pukuhuoneessa. Pukuhuoneen ruuhkassa meikkiä naamaan ja pukua päälle. Ruuhka haihtui yllättävän nopeasti, ja lopulta taisimme olla siellä ihan vain kahdestaan. Kuka sitä coniaan haluaa pukkarissa viettää, mutta me laitoimme rauhassa Satua kisakuntoon aina siihen asti, kunnes piti lähteä tuomarointiin vähän jälkeen 14:00. Merkittävin homma oli viimeistellä kampaus. Satu oli nimittäin tehnyt Ryugan kampauksen omiin hiuksiinsa, ja lopputulosta piti vielä vähän leikellä ja muotoilla. Tuomarointiin lähtiessä tajusimme, ettemme tiedä miten sinne pääsee :'D. Ohjelmalehtisessä olevan kartan (ohjelmalehtisen kartat, kuolematon vihollisemme) mukaan huoneen piti olla samalla käytävällä pukuhuoneen kanssa, mutta ei se ollut 0_o. Koska cosplaymammaa ei näkynyt, lopulta JV opasti meidät perille. Huone oli samalla käytävällä, mutta siinä oli kaksiovinen hissi välissä.

Tuomarointi sujui mukavasti sille varatussa tilassa. Satu oli harjoitellut lyhyen puheenvuoron puvustansa, jossa tuli esille kaikki oleellinen mitä hän halusi sanoa asustansa. Tuomarointiaikaa oli alunperin lyhyet viisi minuuttia, mutta kisapäivänä aikaa olikin peräti jo yhdeksän minuuttia ja tämä riitti todella hyvin. Huolimatta kovasta loppurutistuksesta pukuun jäi vielä muutamia kohtia, joihin Satu ei ole täysin tyytyväinen ja näitä hän pyrkii sitten korjaamaan tässä kesän aikana. Huolimatta siitä, että Ryuga näyttää asuna yksinkertaiselta, ei sen valmistaminen ollut helpoimmasta päästä.

Tuomaroinnin jälkeen valokuvaus ja vapaamuotoista hengailua ennen lavaosuutta: Päivi meikkaa, Satu tapaa kavereita, ruokaa... Päivillä ei ollut lauantaina cosplayasua, vaan hän oli ihan vain oma itsensä ja pyrki avustamaan Satua mahdollisimman paljon. Koska sunnuntain tähti oli Valitsen sinut! -musikaali, kaikki cosplaykilpailut olivat lauantaina. Peruscosplaykilpailussa ilman näytöstä oli aloittelijat ja kokeneet -sarja. Molempiin sarjoihin oli saatu mukavasti osallistujia. Näiden jälkeen kisattiin esityskilpailu, jossa oli mukana kaksi kilpailijaa. Lavaosuus sujui näppärästi. Taustakankaalle kisaajan profiilikuvan ja tietojen heijastaminen oli hyvä juttu. Juontaja esitti kisaajille kysymyksiä, jotka kisaajat olivat saaneet itse päättää. Mehän rakastamme vastata erilaisiin lavakysymyksiin etenkin silloin, kun niihin saa vastata hahmona, koska hyvin suunniteltu lavakysymys avaa sarjaa ja hahmoa yleisölle. Ryugan lavakysymykset kuuluivat suunnilleen näin:

1. Mistä olet saanut lisänimen Lohikäärmekeisari?

- Koska mä (suomidubissa hahmot puhuvat usein "mä" ja "sä" -kieltä) hallitsen maailman vahvimman ja vaarallisimman beyblade-kiekon L-Dragon voimaa.

2. Mistä olet saanut tämän beyblade-kiekon?

- *naurua* MÄ PÖLLIN SEN!!!

Ryuga on ensimmäisen Metal Fight Beybladen tuotantokauden, Metal Fusionin, päävastustaja. Kiekkonsa Lighting Dragon hän todellakin saa ryöstämällä sen pienestä kylästä, josta Metal Fight Beybladen päähenkilö Gingka on kotoisin. Kyseistä kautta ei ole näytetty Suomen telkkarissa, vaan Suomessa on aloitettu 2. tuotantokaudesta Metal Mastersista, jossa Ryugan rooli on jo muuttunut pääpahasta omia polkujansa kulkevaksi antisankariksi. Hyvistä ei Ryugasta ikinä tule, vaan hän ajaa aina vain omia etujansa. Joskus ne menevät yhteen tarinan sankareiden kanssa, jolloin Ryuga tavallaan auttaa heitä, ja joskus taas Ryuga vaikeuttaa omalla yhteistyökyvyttömyydellään sankareiden matkaa. Itse tarinan kannalta olisi ollut hyvä näyttää kaikki kolme tuotantokautta, koska 2. ja 3. kaudessa molemmissa viitataan usein 1. kauden tapahtumiin ja erityisesti kauden pääpahoihin Ryugaan ja Dojiin. Ilman 1. kautta molemmat hahmot jäävät sekaviksi ja pintapuoliksi.

Palkintojen jaossa Satu sijoittui 3. sijalle. Asussa kehuttiin mm. materiaalivalintoja, toimivia proppeja ja huolellista työnjälkeä. Ja saappaita. Niistä tuli kyllä hienot <3. Kilpailussa oli hyvä taso. Palkinnoissa sen sijaan ei ollut hyvä taso. Cosplaykilpailijat tekevät osallistumisellaan conille suositun ohjelmanumeron. Kolmeen parhaaseen voisi satsata vähän enemmän kuin sponsorikrääsän verran. Cosplayaajat tarvitsevat lankaa ja maaleja enemmän kuin ramunea. Siniset roskapussit herättivät hyväntuulisia naurahduksia yleisössä kun sellainen sijoittuneen kisaajan käteen annettiin palkintojenjaossa.

Ryuga6.jpg

Muutama viikko Mimiconin jälkeen kävimme kuvaamassa Ryugan asun. Tästä lisää myöhemmin.

Kisan jälkeen pari valokuvaa, asut pois, tavarat lattiamajoitukseen ja ulos syömään. Onneksi Mimiconin lattiamajoitus sijaitsee lähellä ja sinne mentäessä on lähes mahdotonta eksyä. Nukkumaan ->.

b%C3%B6%C3%B6.jpg

Päivi, Karvinen ja Barbie -reppu,  joka painoi melkoisesti koska siellä oli puoli jääkaapillista ruokaa.

IMG_9013.jpg

Aamulla 7:00 ylös. Aamiaista, sosialisoitumista ja meikkiä naamaan. Puvut päälle ja coniin. Sunnuntain asut olivat 2016 vuoden original design uutuudet. Puvut on suunniteltu näyttämään Lalaloopsy -nukeilta. Päivin asu oli japanilaishenkinen ompelijatar Aoi Sew-a-lot ja Satun mansikkakuvioinen Honey one: Polka. Puvuista puuttuu vielä osia, mutta asuste kerrallaan asut kootaan valmiiksi.

Conipaikalla meidän piti mennä viimeistelemään Polkan kampaus pukuhuoneeseen. Selvisi, että pukuhuoneet ovat koko päivän musikaalin käytössä. Asiasta ei oltu tiedoitettu aikaisemmin. Kävijöiden täytyi pukeutua ja meikata vessoissa. Vessoissa ei saa suihkuttaa hiuslakkaa (allergia/astma juttuja), ja lopulta löysimme itsemme pihalta laittamasta Polkan hiuksia. Siellä oli kylmä ettäs tiedätte >:(.

IMG_9026.jpg

Polka.jpg

Satu tahtoo kiittää ystäväänsä, joka toi hänelle Lalaloopsy nukkeja Mimiconiin. Lisää näistä nukeista tulevissa päivityksissä.

Sunnuntaina oli paremmin aikaa tutustua itse conipaikkaan. Tapasimme ihmisiä ja kävimme myyntipöytäsalissa. Ostimme japanilaista naposteltavaa tuliaisiksi työpaikalle, raitasukat, pehmolelun, kengät (tasapohjaiset getasandaalit yukatoja varten) yms. Sitten kävimme katsomassa Valitsen sinut! - Pokémon musikaalin

IMG_9045.jpg

Huomioon ottaen, että musikaali kesti noin 2,5 tuntia, aika lensi sitä katsellessa. Se oli hyvin näytelty ja puvustus oli oivaltava. Jos vain pokémoneja tuntee, kaikki lavalla vierailleet olennot pystyi tunnistamaan :D! Mikrofoneissa taisi olla jotakin säätöhäikkää, koska näyttelijöiden puhe tuli selvästi, mutta osasta lauluja ei valitettavasti saanut mitään tolkkua. Musikaali aukesi kivalla tavalla Gameboy pelejä pelanneelle henkilölle. Tarina oli selkeä ja kronologinen, ja siinä oli paljon koukkuja.

Vaikka olemme Pokémon sukupolvea ja fanitimme taskumonstereita siinä missä monet muutkin ikäisemme, ne eivät ole meidän "se juttu". Meidän "se juttu" on muutama vuosi myöhemmin ilmestynyt Beyblade. Jos hyrräanimesta tehtäisiin musikaali, haluaisimme puvustaa sen - ja todennäköisesti myös näytellä kaikki roolit. Päivi omisti Gameboy Colorin ja hänellä oli siihen Pokémon pelejä. Muutama vuosi sitten hän myi nämä pois koska halusi niiden tuottavan riemua jollekulle enemmän asiasta kiinnostuneelle kuin hänelle. Samoin hän teki Pokémon korteilleen.

Meidän piti mennä kahvilaan musikaalin jälkeen. Katsoimme aukioloajoista, että kahvila on auki aina 16:00 asti. Musikaalin jälkeen aukioloaikoihin oli ilmestynyt lappu, joka sanoi kahvilan menevän kiinni 15:00 eli juuri nyt. Ei kiva >:(.

Vessassa puvut ja meikit pois, ja kamat kantoon. Matkalla linja-autoasemalle vetolaukku tuntui jotenkin vähän oudolta. Syy selvisi: Toinen pyörä oli myös mennyt rikki! Kaksi pyörää oli vielä ehjinä, mutta ne olivat väärällä puolella vetolaukun vetosuuntaan nähden. Lopulta raskas vetolaukku päätyi ensin ruokapaikalle ja sieltä asemalle kahden pyörän varassa niin, että hajonneiden pyörien puolta nosti vähän ilmaan ja kallisti ehjien pyörien varaan. Eipä ollut ensimmäinen kerta kun vetolaukkumme hajoaa conimatkalla (Animecon 2014). Savonlinnassa meitä oli vastassa sininen taivas, auringonpaiste ja sotkuinen työhuone. Suunnittelimme, että jahka pääsemme kämpälle, avaamme laukut etteivät tavarat mene täysin littuun ja käymme nukkumaan. Silti jostakin syystä, pari tuntia myöhemmin, siivosimme edelleen työhuonetta. 

DSC00553.jpg

Mimiconissa ostimme tuttavaltamme kameran. Tehokkaampi Canon korvaa vanhan Nikonimme. Samaan syssyyn saimme kameranlaukun yms. tarpeellista. Tuolla pienemmällä kameralla olemme aikaisemmin kuvanneet kaiken. Kiitos näistä vuosista Nikon <3.

Seuraava conimme on ehkä viikonloppuna oleva Desucon. Jos tämä tilaisuus menee sivusuun, vähän isompi reissu on luvassa heinäkuun alussa: Japan Expo Pariisissa 7.-10.7.2016.

 

- Päivi & Satu