Hei äiti ja isä!

Päivän biisi: T-Pistonz+KMC - Shining day

Sää: Aurinko paistaa

IMG_0077.jpg

Terveisiä täältä Ranskasta, jossa olemme Japan Expossa. Kaikki on sujunut ihan hyvin. Keskiviikkona lentomme lähti 50 minuuttia myöhässä ja portti vaihtui kolme kertaa, mutta tämän seurauksena tutustuimme samaan suuntaan matkalla olevaan todella mukavaan pariisittareen, kenen kanssa juttelimme vähän kaikesta. Hän käski ottamaan heti yhteyttä jos joudumme ongelmiin Pariisissa. Hyviä ihmisiä on olemassa <3. Orlyn lentokentältä otimme taksin, joka kuljetti meidät läpi liikenneruuhkan hotellillemme Premiere Classe Roissy Villepinte Parc des Expositions. Vastaanotto oli ehtinyt mennä kiinni (kello oli noin 21:00 paikallista aikaa, 22:00 Suomessa), mutta hotellimme vieressä olevan toisen hotellin vastaanotto palveli meitä ja pääsimme huoneeseemme. Tämä huone on todella minimaalinen. Vain pakolliset mukavuudet löytyvät. Mainittakoon, ettei tässä hotellin lähellä ole edes ruokakauppaa, mutta halpoja ravintoloita kyllä löytyy. Emme siis kuole nälkään.

IMG_0028.jpg

Parisängyn yläpuolella on kolmas sänky, jonka täytimme puvuillamme. Vastaanotosta sai lainaan silitysraudan ja pienen silityslaudan. Valitsimme tämän hotellin hinnan ja sijainnin, emme mukavuuksien perusteella.

Torstaina aamiainen oli todella kaoottinen tilanne, koska hotelli on täynnä Japan Expoon menijöitä. Kaikilla oli kiire saada itsensä valmiiksi ja ehtiä messukeskukseen. Valitettavasti emme onnistuneet ystävystymään kenenkään kanssa. Sen sijaan juttelimme orkesteria kuskaavan linja-autokuljettajan kanssa, kenet tapasimme viime iltana kun me tulimme hotellilta ja yritimme löytää ruokapaikan, ja hän tuli ruokapaikasta ja yritti löytää takaisin hotellille.

Hotellimme on todella lähellä Paris-Nord Villepinten messukeskusta. Lyhyellä matkalla eksyminen on lähes mahdotonta kun seuraa minne muut aivan selvästi Japan Expoon menossa olevat nuoret kulkevat. Japan Expossa on kävijöitä kuin muurahaisia! Torstaina aamulla ihmisiä virtasi messuhalliin satoja! Tällä kertaa annan kuitenkin kuvien puhua puolestani:

IMG_9922.jpg

Sisään kuljettiin mm. turvatarkastuksen läpi. Homma oli hoidettu tehokkaasti, eikä jonottaa tarvinnut nimeksikään.

IMG_0065.jpg

Täällä on aivan valtavasti kaikkea (onko tuo pomppulinna, mikä näkyy kuvassa?) ja paljon ihmisiä! Tunnelmaa on vaikea saada tallennettua valokuviin, mutta tänään yritämme kuvata vähän lisää. Siihen, että pääsee messuhallin päästä päähän täytyy varata useita minuutteja aikaa vaikka ei edes pysähtyisi katsomaan mitään. Onneksi messuhallin lämpötila on hyvä eikä ahdistavan kuuma.

IMG_9949.jpg

Torstaina meitä kiinnosti Young Designer Fashion Springboards -muotinäytös 12:45. Näytteillä oli pukuja suunnittelijoilta ALIANSA, Jeff Dark Art ja Lola Fuwa (yllä).

IMG_9952.jpg

Jeff Dark Art

IMG_9961.jpg

ALIANSAn puvut olivat henkeäsalpaavan kauniita <3.

IMG_0014.jpg

Säihkyvä pastellinsävyinen messuosasto oli omistettu kokonaan Sailor Moon -sarjalle. Kävijoitä mm. meikattiin osastolla ja myynnissä oli sarjasta tuttuja oheistuotteita.

IMG_9996.jpg

European Cosplay Gathering 2016 kilpaillaan lauantaina. Messuhallin katossa komeili aikaisempien vuosien voittajien kuvia.

IMG_9979.jpg

Kigurumi -harrastajia KaoKig -messupisteellä ^_^.

IMG_9967.jpg

Värikäs Bentenya musisoi Japan Expon käytävällä.

IMG_9971.jpg

IMG_9984.jpg

Satun torstain asukokonaisuus. Yllätyimme siitä, miten kiinnostuneita ihmiset olivat puvuistamme ja monet tahtoivat valokuvia meistä tai meidän kanssamme. Varsinaista katumuotia on näkynyt täällä toistaiseksi hyvin vähän.

IMG_00142.jpg

Kitsuné -lavalla oli käynnissä ei-niin-totista cosplayohjelmaa. Täältä saattoi bongata cosplayaajia poseeraamassa kameroille erilaisten kuvausseinien edessä.

IMG_0072.jpg

Lola Fuwan messupiste.

IMG_0023.jpg

Wabisabin messualueelta löytyi paljon kaikenlaista liittyen perinteiseen Japaniin. Siellä mm. kerrottiin tanabata -nimisestä juhlasta.

IMG_0019.jpg

Tanabata tuli meille tutuksi 2013 World Cosplay Summitissa. Juhlan aikana mm. kirjoitetaan toiveita pienille paperilapuille ja ripustetaan bambun oksiin roikkumaan. Toivomuslappujen kirjoittaminen oli melko suosittua ja sitä pystyi harrastamaan useammalla messupisteellä.

IMG_0068.jpg

Messuhallissa oli paljon erilaisia ruokapisteitä, joista osa tarjoili eksoottisia japanilaisia herkkuja ja osa perinteisiä voileipiä. Tässä on suosittu japanilainen ruoka takoyaki, eli paistettu mustekala, joka myös tuli meille tutuksi WCS 2013 aikana.

IMG_0042.jpg

Hello Kitty -teemapisteellä pääsi valokuvaan Hello Kittyn kanssa. Pisteeltä löytyi myös mm. pihakeinu, pieni silta, leikkimökki ja kirsikkapuita, joihin sai ripustaa toivelappuja.

IMG_0058.jpg

IMG_9649.jpg

Päivin torstainen asukokonaisuus (itse suunniteltu ja tehty): Oda -haalari on ottanut ispiraationsa hakamoista ja niiden laskoksista.

IMG_0052.jpg

IMG_0017.jpg

Kalmarimaskotti Kirarin mainosti matkailua japanilaiseen kaupunkiin Namerikawaan.

IMG_0079.jpg

Ensimmäisen päivän ostokset: Punamustat sclera linssit Päiville tulevaan cosplay-projektiin, G.I.Joe aiheinen T-paita, Dragon Ball huopa (näkyi avattuna aikaisemmassa kuvassa), ja Satulle kaulakoru ja hiuspanta.

IMG_0064.jpg

Lisää kuulumisia toivottavasti pian! Stay tuned!

 

- Päivi ja Satu