Heippa äiti ja iskä!

Sää: Kevyttä pilveä

IMG_0237.jpg

Japan Expo täällä Ranskassa on sujunut hyvin. Perjantaina pääsimme messupaikalle vasta puolen päivän jälkeen, sillä Päivillä meni älyttömän kauan aikaa peruukin laittoon. Hän pukeutui hahmoksi Joker mangasta Kuroshitsuji. Aikaisemmin Päivi on tehnyt Jokerin taaksepäin kammatun hiusrajan omaan hiusrajaansa, mutta perjantaina hän teki hiusrajan peruukkiin. Hiustuppo toisensa jälkeen hän liimasi peruukin hiusta otsaansa ja kampasi taakse peruukin suuntaan, ja lopulta koko hiusraja oli tehty. Se oli vaivan arvoista, koska peruukki näytti todella hienolta <3. Satu pukeutui hahmoksi Ryuga sarjasta Metal Fight Beyblade. Tiedämme, että Japan Expossa on muitakin suomalaisia, mutta emme ole vielä onnistuneet törmäämään yhteenkään.

Minulla on jälleen paljon kuvia, joten jätän tekstit vähemmälle ja näytän niitä.

IMG_0096.jpg

IMG_0089.jpg

Mm. cosplaykäyttöön soveltuvia miekkajäljitelmiä myydään täällä paljon.

IMG_0177.jpg

Koska Japan Expon ohjelmaan kuuluu kaikki Japaniin liittyvä, myös erilaisia kamppailu- ja itsepuolustuslajeja esitellään messuilla. Kävijät pääsevät kokeilemaan alkeita. Näimme tänään myös jonkinlaista showpainia. Siihen eivät kävijät todennäköisesti saaneet osallistua 0_o. Vähän kevyempänä "taistelulajina" tarjoiltiin Dragon Ball huutokilpailu, jossa paremman taisteluhuudon rääkynyt voitti koko matsin.

IMG_0232.jpg

Uutta Dragon Ball konsolipeliä mainostettiin sille omistetulla messuosastolla. Lohikäärmekeisari Ryuga summonoi L-Dragon sijasta toiveita täyttävän Dragon Ball lohikäärmeen Shenronin :´D.

IMG_0090.jpg

IMG_0111.jpg

IMG_0095.jpg

Figuureja, pehmoleluja, kahvimukeja, T-paitoja, makeisia... Myyntipöytiä on runsaasti, mutta valitettavasti monissa pöydissä on täysin sama tarjonta eivätkä hinnat kilpaile keskenään.

IMG_0103.jpg

IMG_0109.jpg

IMG_0102.jpg

IMG_0107.jpg

IMG_0243.jpg

Nintendon messupisteellä vierailivat Super Mario Bros -pelistä tutut italialaiset putkimiehet Luigi ja Mario, sekä Pokémonin Pikachu.

IMG_0246.jpg

IMG_0201.jpg

Satu kuvasi kimonoja samaan aikaan, kun Päivi hiplasi messuosastolla myytäviä puuvillakankaita ja mietti, mistä niistä syntyisi hänen käsissään kaunein japanilaistyylinen asukokonaisuus.

IMG_0196.jpg

IMG_0183.jpg

Vaikka sää ei ollut ahdistavan kuuma, kevyt hiki oli pinnassa koko ajan. Sitä viilentämään ostimme annokset kakigōria. Kakigōri on jääsohjoa, joka makeutetaan oman makunsa mukaan esim. mansikalla tai mustikalla.

IMG_01022.jpg

Seuraava etninen herkku oli onigirit, eli riisipallot. Tämä Japanissa todella suosittu välipala on edustettuna monessa eri animessa, ja muistutuksena tästä koju oli koristeltu riisipalloja pitelevien animehahmojen kuvilla. Joukosta löytyi myös Inazuma Elevenin Kidou ^_^. Inazumassa kyllä syödään todella paljon riisipalloja ja vähintään kerran valmistetaankin niitä.

IMG_0123.jpg

IMG_0236.jpg

IMG_0147.jpg

Messuhallissa on cosplayaajien käyttöön erilaisia kuvausseiniä. Edellisessä päivityksessä näkyy kuvia vaalean söpön seinän edestä. Perjantaina valitettavasti kaikille seinille ei päässyt, koska niiden eteen oli suorastaan linnottautunut iso kasa löhöäviä kävijöitä.

IMG_0152.jpg

IMG_0219.jpg

Seuraava "kuvausseinämme" sopi Jokerille todella hyvin, koska se kantoi hänen sarjansa nimeä (Kuroshitsuji on Black Butler). Muutkin messukävijät huomasivat tämän, ja meni pieni tovi ennenkuin seinän edestä pääsi pois jatkamaan matkaa. Päivin Jokerin puku oli huomattavasti suositumpi ihmisten keskuudessa ja Päiviä pyydettiin jatkuvasti valokuviin. Satun Ryugan puku jäi vähemmälle huomiolle ja ainoastaan yksi kävijä kävi kysymässä Satulta, onko hän Beybladesta, koska huomasi Satulla laukaisijan ja beyblade-kiekon - hahmoa hän ei tunnistanut.

IMG_0213.jpg

Ranskalaiset ovat todella kohteliaita kuvaustilanteissa. Jos joku kuvaa keskellä käytävää, ihmiset väistävät tai odottavat kärsivällisesti. Kameran eteen ei kävellä, vaikka käytännössä keskellä käytävää kuvaaminen ja kulkuväylän tukkiminen ovat ajattelematonta käytöstä. Suomen coneissa on jo opittu, ettei kulkuväylillä kuvata edes pientä hetkeä, ja jos kuvataan, muut kävijät turhautuvat ja saattavat kävellä kameran edestä merkiksi siitä, että kuvaaja ja malli ovat väärässä paikassa. Suurin osa kävijöistä pyytää luvan kuvata, mutta on myös heitä, ketkä yrittävät liikkeestä räpsäistä kuvia ohitse kävelevistä cossaajista - ja myös heitä, ketkä kuvaavat syömässä olevia cossaajia. Tunnetusti cossaajat eivät oikein pidä siitä, että heitä kuvataan kun he istuvat lattialla syömässä jääsohjoa. Kun perjantaina palasimme hotelille, linja-auton kuljettaja pysäytti bussin suojatien eteen, avasi ikkunan ja pyysi luvan ottaa meistä kuva kännykällään. Takana olevat autot joutuivat odottamaan tämän aikaa. Ei tukita kulkuväyliä jne.

IMG_0247.jpg

Doraemon -aiheinen messupiste.

IMG_0250.jpg

IMG_0204.jpg

Tänään lauantaina on todella tärkeä päivä: European Cosplay Gathering kilpaillaan tänään (yksilö- ja ryhmäsarja) ja meillä on eturivin paikat kiitos Suomen joukkueen, joka lisäsi meidät ns. kutsuvieras listalle. Tämän lisäksi japanilainen laulaja Hironobu Kageyama esiintyy kilpailun alussa. Kageyama on mm. tunnettu siitä, että hän on laulanut paljon musiikkia Dragon Ball Z animeen. Siispä androidikaksoset päälle ja Japan Expoon! Stay tuned!

 

- Päivi & Satu