Heippa äiti ja iskä!

Päivän biisi: Hironobu Kageyama - Cha-La Head Cha-La

Sää: Aurinko paistaa ja kevyttä pilveä

IMG_9912.jpg

Jälleen on kaunis päivä valjennut täällä Pariisissa. Tällainen näkymä avautuu hotellihuoneemme ikkunasta. Kun on hiljaa, kuulee suihkulähteen, läheisen lentokentän koneet, ranskaa ja etäistä junien kolinaa. Suihkulähde sammutetaan yöksi, jolloin sen ääni ei häiritse nukkumista. Yöllä risteysalueelle syyttyy pienet siniset välkkyvät valot, jotka rajaavat kaistat ja liikenneympyrän.

sis%C3%A4%C3%A4nk%C3%A4ynti.jpg

Messukeskukseen kuljetaan pienen tunnelin läpi. Samassa yhteydessä on asema. Juna pysähtyy, ja sadat ihmiset lappavat ulos ja vaeltavat messukeskukseen. Päivän päätteeksi ihmismassat vyöryvät takaisin juniin. Ruuhkaa katsellessa on hyvillään sitä, että omaan majoitukseen pystyy kävelemään eikä tarvitse matkustaa mihinkään. Matka hotellilta tapahtuma-alueen porteille on lyhyempi, kuin matka tapahtuma-alueen porteilta hallien läpi sisälle itse tapahtumaan!

Lauantaina päivän cosplaypuvuiksi olimme varanneet Dragon Ballista androidikaksoset Androidi nro 17 ja Androidi nro 18. Japan Expossa oli paljon Dragon Balliin liittyvää asiaa mm. oheistuotteita oli myynnissä huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Kello 13:00 alkoi Dragon Ball Event, jonka järjestäjänä toimi Bandai Namco Entertainment. Tapahtumassa esiteltiin uusi Dragon Ball Xenoverse 2 videopeli ja paikalla kävi myös Hironobu Kageyama laulamassa. Kageyama on japanilainen laulaja, kenen ääni kuuluu todella monissa animetunnareissa - etenkin Dragon Ballissa! Kageyaman vierailu tapahtumassa oli syymme ottaa androidipuvut mukaan Japan Expoon. Valitettavasti lauantaina jouduimme valinnan eteen, sillä mikäli mielimme päästä katsomaan European Cosplay Gatheringin finaalia meille luvatuilta hyviltä paikoilta, piti meidän olla tasan kello 13:00 sovitulla tapaamispaikalla. ECG vei voiton.

Sitä ennen pysähdyimme Bandai Namcon pelipisteelle, jossa pääsi kokeilemaan uusia videopelejä, mm. Dragon Ball Xenoverse 2 oli yksi näistä. Ajattelimme ottaa valokuvia ison Shenron lohikäärmeen edestä ja hyödyntää muutenkin Dragon Ball -aiheista kuvausseinää, mutta muut kävijät olivat niin kiinnostuneita kuvaamaan meitä kahta, ettemme ehtineet itse keskittyä kuvaamiseen ollenkaan.

IMG_0379.jpg

Suomeen verrattuna androidien suosio oli valtava, mutta Suomesta poiketen ihmiset eivät valokuvanneet meitä, vaan ottivat yhteiskuvia meidän kanssamme. "Do a fighting pose/tee taisteluposeeraus" tuli huudettua monta kertaa kävijöille kun piti poseerata kameroille heidän kanssaan. Yhdessä pisteessä seisominen ja poseeraaminen oli huomattavasti mukavampaa kuin jatkuva pysähtely tapahtuma-alueella valokuvia varten. Näytti vähän siltä, kuin messupiste olisi palkannut meidät kävijöiden viihteeksi. Asiaan toki vaikutti se, että seisoimme kyltin vieressä, jossa luki suurin piirtein "saa valokuvata". Kyltti osoitti kylläkin lohikäärmettä. Koska ihmiset innostuivat niin paljon 17sta ja 18sta näkemisestä ja halusivat valokuvia meistä vielä senkin jälkeen, kun tapahtumapaikka oli menossa kiinni, puemme androidikaksoset  päälle myös tänään. Cossaajan sydäntä lämmittää nähdä, miten iloisiksi ihmiset tulevat puvustasi. Dragon Ball on huippusuosittu sarja ja merkittävä osa kävijöistä tunnistaa sarjan hahmot.

IMG_0400.jpg

Messupisteellä otettiin polaroid kuvia. Me saimme yhden ^_^.

IMG_0386.jpg

Aikamme nautimme suosiosta, jonka jälkeen meidän piti lähteä kohti kokoontumispaikkaa, josta meidät johdatettiin erityisille istumapaikoille lavan läheisyyteen. Siitä oli hyvä seurata ECG-finaalia. Tällöin tapasimme ensimmäiset suomalaiset koko reissun aikana. Erityisiltä istumapaikoilta meitä taisi loppujen lopuksi löytyä vain noin kuusi kappaletta + yksi pieni suomenlippu. Lava oli Suomen lavoista poiketen catwalk-tyylinen ja hurjan iso. Isot ruudut lavan sivuilla pitivät huolen siitä, että myös takarivissä istuvat näkivät koko shown.

IMG_0296.jpg

Kilpailulla oli paras avausshow ikinä, koska Hironobu Kageyama tuli laulamaan kaksi laulua: Päivän biisinä olevan Cha-La Head Cha-La Dragon Ballista ja Soldier Dream animesta Saint Seiya. Miehen lavaenergia oli aivan mieletön :D!

Kageyama.jpg

European Cosplay Gatheringin finaali oli todella laadukasta seurattavaa. Mukana oli 13 maata, joista jokaisesta yksi yksilökisaaja ja yksi joukkue. Näimme siis 26 esitystä, joista kaikki oli hienoa seurattavaa ja kisaajat olivat panostaneet tosissaan sekä pukuihin että esityksiin lavasteita myöten. Kisa suorahtaan vilahti ohitse ja kun viimeiset cossaajat poistuivat lavalta, sitä oli vähän pettynyt "joko se loppui?". Suomean edustivat yksilösarjassa AG ja joukkuesarjassa Majo ja Elina.

Finaalin jälkeen päätimme lähteä etsimään ruokaa ja Satulle piilolinssejä. Ruokaa löytyi, sen sijaan Satua miellyttäviä piilolinssejä ei. European Cosplay Gatheringin finaalin palkintojenjako tapahtui vähän myöhemmin. Tuomaristolle oli annettu kunnolla aikaa miettiä tuloksia. Ison kisan tärkeitä päätöksiä ei voi tehdä 5-10 minuutissa. Emme olleet katsomassa palkintojenjakoa, mutta toistaiseksi tiedämme, että Suomen joukkue sijoittui 2. sijalle ryhmäkilpailussa :D! Tarkempia tuloksia ilmoitamme, jahka saamme näistä paremmin selkoa.

IMG_0367.jpg

Tänään japanilaisissa herkuissa Gyūdonia, eli riisiä, jonka päällä on lihaa ja sieniä.

Palasimme loppupäiväksi Bandai Namcon pelipisteelle. Messupisteellä oli monien muiden isojen messupisteiden tavoin oma pieni lavansa, jolla oli koko ajan käynnissä jonkinlaista ohjelmaa.

IMG_0387.jpg

One Piecen sarjaan perustuva messupiste sisälsi oheistuotteita myyvän "rantakojun" ja niin ikään oman pienen lavan. Valokuvassa ei näy, mutta lattialla oli iso sininen muovimatto, joka näytti vedeltä. Lavan edessä oli hiekkaa.

Lavaohjelma sisälsi yleensä innokasta juontoa, pieniä pelejä, tanssia... Kilpailuista saattoi voittaa jotakin pientä fanitavaraa. Kun Bandai Namcon messupisteellä heitettiin Dragon Ball Xenoverse 2 T-paitoja yleisöön, Päivi onnistui nappamaan kaksi:

IMG_0399.jpg

Ostimme myös Dragon Ball Z ramunea. Haluamme säilyttää pullot. Ne menevät samalle hyllylle Dragon Ball Z limsatölkkiemme kanssa.

IMG_0371.jpg

Monilta messupisteiltä saattoi löytää cosplayaajia "mainostamassa" pukujensa lähdeteosta. Vapaaehtoistyötä? Paras tapa saada puvullensa huomiota ja löytää muita saman sarjan cosplayaajia taisikin olla sellaisen messupisteen etsiminen, mikä tuki omaa cosplaytansa. Mekin tapasimme ylivoimaisesti eniten Dragon Ball cossaajia juuri Bandai Namcon pisteellä. Cossien taso vaihteli yksinkertaisista vaatekaapeista kootuista Dragon Ball asuista todella hienoihin ja vaivalla tehtyihin asuihin. Mutta tärkeintä oli, että kaikilla näytti olevan hauskaa ja kävijät olivat innoissaan kaikista näkemistään puvuista:D.

nimet%C3%B6n.jpg

Japan Expo sulkee ovensa joka päivä kello 18:00. Kun kaikki muut tunkevat kohti uloskäyntejä, jää meille aikaa kuvata isoja mainosseiniä...

IMG_0392.jpg

...Ja kuvauttaa itseämme isojen mainosseinien edestä! Tosin tämä seinä ei ollut Dragon Ballista vaan Sailor Moonista.

IMG_0398.jpg

Tänään alkaa viimeinen päivä Japan Expossa ja tuntuu siltä, ettei kaikkea ole vielä ehtinyt nähdä ja kokea. Hopi hopi tapahtumapaikalle!

 

- Päivi ja Satu